To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - wyłączenie poduszki powietrznej

Anonymous - 23-10-2007, 20:42
Temat postu: wyłączenie poduszki powietrznej
Witajcie,

jak wyłączyć poduszki powietrzne? najlepiej byłoby wyłączyć tylko poduszkę od strony pasażera bo zamierzam wozić tam mojego 2-miesięcznego syna

dzięki za info

Moominek - 24-10-2007, 09:00

Niestety nie ma takiej możliwości. Spejs nie posiada magicznego wyłącznika. Można wyłączyć poduszki poprzez wyciągnięcie odpowiedniego bezpiecznika ale wtedy świeci kontrolka - może przeszkadzać i nie działają żadne poduszki. Natomiast jeśli chcesz wozić syna na przednim fotelu, możesz to zrobić pod jednym warunkiem. Fotelik MUSI być ustawiony przodem do kierunku jazdy, nawet przy włączonych poduszkach.
Zabrania się przewożenia dzieci tyłem do kierunku jazdy dlatego, że wybuchająca poducha przygniata malca do oparcia fotela. Przodem jest nieszkodliwa, a jedynie pomocna w razie tfu tfu...
Tak woziłem swoje urwisy, choć częściej starałem się jednak wozić z tyłu.. bezpieczniej. Na marginesie, cała instrukcja, jak przewozić dzieci na przednim fotelu umieszczona jest na naklejkach na osłonach przeciwsłonecznych.

Pozdrawiam

tlustyx - 23-09-2014, 21:56

Moominek napisał/a:
...Można wyłączyć poduszki poprzez wyciągnięcie odpowiedniego bezpiecznika ...

Odświeżę troszkę temat ;)
Który to bezpiecznik w Space Star 1.6 2000r.?

Bizi78 - 23-09-2014, 23:05

tlustyx napisał/a:
Który to bezpiecznik w Space Star 1.6 2000r.?

Za schowkiem przy lewym kolanie kierowcy jest skrzynka z namalowanymi piktogramami :wink: .
Polecam zassać instrukcję obsługi z forum :D .

szkuba - 17-12-2014, 18:03

Przy okazji to napinacze pasów tez wtedy nie działają... warto mieć na uwadze.