Eclipse - Techniczne - tuning
Anonymous - 18-05-2005, 19:57 Temat postu: tuning wlasnie tuninguje moj nowy nabytek eclipse 1g turbo w jednej z krakowskich firm!o wynikach bede tu pisal jak sie cos wyklaruje!
generalnie ma byc zoptymalizowana seryjna jednostka ,no moze sie uda jakies 230-240 konikow wydlubac??zobaczymy!
pozdrawiam
Anonymous - 18-05-2005, 21:00
Robisz to w firmie projectXs ?? u kolegi Kisiela ??
Anonymous - 18-05-2005, 22:08
jaki jest cel twojego tuningu ?? tzn. czy ma to byc auto cywilne, czy samochod do dragraceingu ??
Anonymous - 18-05-2005, 23:29
jak chce zrobic na 230-240KM to to potwor na 1/4 mili nie bedzie
Anonymous - 18-05-2005, 23:46
racja...nie zauwazylem, ze to ma byc tylko 240KM !! ale jakby cos wiecej, to sluze rada na ile potrafie !! gdyby ktos robil cos w wolnossacych, to chetnie cos doradze....pozdro !
Anonymous - 21-05-2005, 03:46
czemu tylko 230 km?proste auto bedzie jezdzic codziennie a nie mam funduszy na kuty srodek,wiec tyle by mi wystarczylo tak zeby bylo z 6,5 do 100,jak pozniej bedzie to sie zobaczy,na pierwszym planie musze zrobic zwieszenie bo lubie sobie poszalec po zakretach wiec bede robic bilsteina na zamowienie a to kosztuje 3400,no chyba ze koni z regulacja sa za 1600 ,chcialbym miec z 300 konikow no ale to juz troszke wiecej zabawy podobno seryjny silnik wytrzymuje ale pytanie jak dlugo?
a co do firmy to sie wypowiem jak zrobia cos fajnego,jak nie to tez,
na razie wszystko zajebiscie dlugo trwa
ale czekam moze cos z tego bedzie.
pozdrawiam
Anonymous - 21-05-2005, 03:51
no i mam nadzieje ze misiek bedzie choc odrobinke szybszy od mojego crx ktorego za niego dalem.
Anonymous - 21-05-2005, 03:53
jakie swiece zaplonowe uzywacie????????
Anonymous - 21-05-2005, 14:30
Taffarel napisał/a: | racja...nie zauwazylem, ze to ma byc tylko 240KM !! ale jakby cos wiecej, to sluze rada na ile potrafie !! gdyby ktos robil cos w wolnossacych, to chetnie cos doradze....pozdro ! |
Taffarel odezwij sie na gg - 3916691 mam kilka pytan ale niema sensu pisac postow na ten temat...
Anonymous - 21-05-2005, 14:35
grzes napisał/a: | no i mam nadzieje ze misiek bedzie choc odrobinke szybszy od mojego crx ktorego za niego dalem. |
jaki crx?
Anonymous - 22-05-2005, 02:22
grzes napisał/a: | jakie swiece zaplonowe uzywacie???????? |
do silnikow turbo najlepsze sa "bezelektrodowe" DENSO (takie jest moje zdanie....z doswiadczen ze swiecami)
Anonymous - 22-05-2005, 21:36
Najlepsze do silników turbo są irydowe NGK.
tylko koszt jest nienajlepszy
Pozdrawiam
Anonymous - 11-06-2005, 16:29 Temat postu: efekty tuningu witam.kilka slow na temat efektow pracy krakowskiej firmy nie pisze ktorej bo nie jestem az takim po.....cem,,pewnie sie domyslicie,najkrocej ;raz na zawsze wyleczylem sie z oddawania auta do firmy tuningowej i do jakiegokolwiek warsztatu!auto stalo u nich 2 miesiace a pracy zrobionej bylo tam na 1 dzien!zero profesjonalizmu,moze uwaza sie ze jak ktos ma starsze auto(90r)to mozna mu kaszanke odwalic,zasada nr 1 w tej firmie jest bajerowanie klijenta:a to to wypadlo,a to tamto,a wkoncu i tak pol rzeczy nie bylo zrobione.generalnie odradzam(dodam ze ta firma to nie v-tech)
pozdrawiam i nie dajcie sie robic w ch...a!
Hubeeert - 11-06-2005, 19:18
A ja poproszę o info w której bo również z jedną z Krakowskich firm mam nie najlepsze doświadczenia niestety może porównamy doświadczenia.
Jak nie chcesz pisać na forum poproszę o info na PW.
Karwoś - 12-06-2005, 12:13
Moim zdaniem jak sie oddaje samochód do jakiejkolwiek firmy niezależnie od tego co mają zrobić - czy tuning zewnętrzny czy silnika itp. Zawsze trzeba mieć zaufane opinie o niej i najlepiej pojechać tam z kimś kto coś już tam robił. I podstawa nie dać sobie wcisnąć byle czego - jak zrobią źle niech poprawiają i tak do skutku. A jak sie robi coś w silniku (chip itp) nie warto oszczedzać na firmie - lepiej oddać samochód do znanej i cenionej, zapłacić więcej, ale za to sie ma gwarancję i nie bedą dochodziły dodatkowe koszty związane z jakimiś niedociągnieniami.
|
|
|