To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - HSR II

Chooper - 15-02-2006, 21:24
Temat postu: HSR II
O tym samochodzie mówiło się w połowie lat 90', że to najszybsze labolatorium na świacie. Słuzyło jako maszynak do przeprowadzania badań areodynamicznych (sposoby doprowadzania powietrza do chłodzenia silnika, hamulców, stateczność ruchu przy duzych prędkościach) oraz testowania zawieszenia sterowanego elektronicznie.

Po raz perwszy pojawiło się w 1989 roku, ale już w dwa lata później znalazł się nastepca HSR III
silnik 3.0 V6
dwie turbiny, dwa intercoolery
345 KM przy 7000 obr/min
V max...nieoficjalnie 320 km/h

Krzyzak - 16-02-2006, 08:56

Wyrąbisty - widziałem go, zanim jeszcze kupiłem Mitsu i dopiero po kilku latach zauważyłem szary znaczek z przodu. Nawet nie wiedziałem, że to tak skomplikowana maszyna.
Ale chciałem mieć takiego OD ZAWSZE.

Grześku - 16-02-2006, 12:49

Z zewnątrz niesamowity, ponadczasowy, a w środku.... sorry ale Knight Rider mi się przypomniał.
Anonymous - 16-02-2006, 15:35

z zewnątrz to takie splaszczone połączenie Calibry z Probe
a srodek to po prostu Lord Wader od przodu wyświetlający mapę ptaka Azteków
i pewnie nie da się na gaz przerobić
chyba że dynamitem

Anonymous - 16-02-2006, 23:46

Wypaśna jest dźwignia zmiany biegów.....albo przynajmniej coś co jest na jej miejscu :D
Anonymous - 20-02-2006, 20:10

Od wielu lat jego podobizna zdobi rozne rozniste srodki czyszczace, szampony i inne rupiecie zwiazane z samochodami. W Geant (przynajmniej w Bydgoszczy) nad dzialem motoryzacyjnym powiewa podobizna 3000GT, ale to juz poza tematem :wink:

Autko fajne, ale czy na nasze drogi :?: :shock: :wink:

kordiank2 - 21-02-2006, 15:25

najgorzej, że w szczecinie przerabiają wszytko z kierownicą z prawej na lewą, ale hsr nie mają w ofercie

:shock: z tym, że już podobny TEMAT założyłem i można byłoby w jednym się wypowiadać :shock: