Colt - Ogólne - Naprawianie małych wgniecień w domowych warunkach
Anonymous - 09-11-2007, 02:55 Temat postu: Naprawianie małych wgniecień w domowych warunkach A więc, Znalazłem ten filmik w ruskim klubie mitsubishi, koleś sprobował na swoim samochodzie, i pisał że wgniecenia sie znacznie zmniejszyli ale nie zniknęli, tyle że on zamiast spraju CO2 używał jakąś gaśnicę. aha i tam pisali aby nie używać suszarek przemysłowych bo można uszkodzić lakier :/
http://www.metacafe.com/w...with_airduster/
karolgt - 09-11-2007, 11:07
słyszałem kiedys o uprzadzeniu do tego typu małych wgnieceń. wygladalo ono podobnie jak np. ściągacz do łożysk, na specjalnych "łapach" z magnesem przyczepialo sie go naokolo wgniecenia, w środku byl kolejny magnez ktory przyczepialo sie w miejscu wgniecenia, a nastepnie śruba, "wyciągało" sie to wgniecenie na zewnatrz.
nie wiem jak to inaczej opisać a fachowej nazwy nie znam
w kazdym razie działa to dobrze i bez zadnych specjalnych środków.
czarnuch23 - 09-11-2007, 11:40
kiedys chba byl tutaj taki post.. zasada niby ma prawo dzialac.. ale jak testowali to chlopaki z BMW na swoich to jakos nie odnosilo to skutku... to chyba jednak niekoniecznie jest takie proste jak sie wydaje...
Anonymous - 09-11-2007, 14:15
myślę że istotna jest też grubość blachy, bo z grubszą blachą to raczej nie zabardzo, w każdym bądź razie, na tym forum gdzie to podpatrzyłem zadziałalo
Anonymous - 13-11-2007, 02:22
z bmw im nie wyszlo, za grubo szpachli bylo
Anonymous - 21-06-2008, 00:32
kurt110 napisał/a: | z bmw im nie wyszlo, za grubo szpachli bylo |
hahaha dresiakii jak wszów tego pełno...hahah
Anonymous - 16-07-2008, 18:49
Fajna sprawa tylko u nas nie ma takich mrozów. A to pewnie taż ma zanczenia.
Anonymous - 24-07-2008, 12:51
Ciekawe, ja mam wgnecenia na dachu, spróbuję zastosować tę metodę.
lukasz921 - 24-07-2008, 12:59
W ostatnim Auto Świat Poradnik jest test takich zestawów do usuwania wgnieceń. Jeden polega na nagrzewaniu i szybkim schładzaniu a drugi na przyklejaniu grzybków i wyciaganiu. W gazecie jest też ciekawe przedstawienie używanych fotoradarów. Mogę pózniej wrzucić wycinek na serwer jeśli będzie ktoś zainteresowany.
Pzdr Lukasz921
pawela - 24-07-2008, 13:26
lukasz921 napisał/a: | W ostatnim Auto Świat Poradnik jest test takich zestawów do usuwania wgnieceń. Jeden polega na nagrzewaniu i szybkim schładzaniu a drugi na przyklejaniu grzybków i wyciaganiu. W gazecie jest też ciekawe przedstawienie używanych fotoradarów. Mogę pózniej wrzucić wycinek na serwer jeśli będzie ktoś zainteresowany.
Pzdr Lukasz921 |
jeśli możesz, bo ciągle zastanawiam się nad kupieniem zestawu
Cytat: | przyklejaniu grzybków i wyciaganiu. |
stary alfer - 24-07-2008, 15:04
pawela napisał/a: | jeśli możesz, bo ciągle zastanawiam się nad kupieniem zestawu |
pawela, a ja ciągle tego nie sprawdziłem...
Anonymous - 24-07-2008, 19:43
miałem freeza -75 i suszarkę domową do włosów ukradzioną żonie oraz wgniecenia na błotniku . Po zabawie w garażu wgniecenia zostały ..... :/ więc albo to nie takie proste albo nie możliwe na małe wgniecenia .....
londolut - 24-07-2008, 20:28
http://www.allegro.pl/ite..._promocja_.html
http://www.allegro.pl/ite..._swoje_bmw.html
Nie wierzę w działanie tego gadżetu. Widziałem na YouTube filmy jak to działa ale wydaje mi się, że do działania musi być spełniony jeden podstawowy warunek - nie może być załamań blachy.
Takich aukcji na allegro jest multum.
Polecam Allegro › Motoryzacja › Narzędzia i sprzęt warsztatowy › Blacharstwo i lakiernictwo › Pozostałe
Anonymous - 25-07-2008, 16:51
londolut napisał/a: | Nie wierzę w działanie tego gadżetu. |
Którego? tego ze schładzaniem czy z klejeniem.
pawela - 25-07-2008, 17:00
kupiłem ten AŚ z testem 'magicznych urządzonek'. Po pracy wrzucę skan.
|
|
|