To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - sportowe springi do cari

Anonymous - 11-11-2007, 22:36
Temat postu: sportowe springi do cari
witam mam zamiar zglebić moja cari (po lifcie) i szukam sprężyn 30/20 progresywnych moze ktos wie gdzie je znajde i czy moze pasuja od volvo s40? pozdrawiam
Anonymous - 11-11-2007, 22:40

szybciej kupisz do carismy, kupisz w kazdym sklepie tuningowym, praktycznie kazda firma robi sprezyny do cari, ja jaedzilem na KILEN'ach i byly super, polecam
Anonymous - 14-07-2008, 17:56

reaktywuje temat....jakie maksymalne obniżenie może być do oryginalnych amortyzatorów żeby jakoś razem to grało? Myślałem zrobić przód -40 a tył na wysokość żeby został jak jest bądź -10 tylko nie wiem czy coś takiego znajdę i czy pasuje od volvo s 40 bo dość często sprężyny do volvo pokazują się na allegro pozdro
Hugo - 14-07-2008, 21:10

cząstek napisał/a:
jakie maksymalne obniżenie może być do oryginalnych amortyzatorów
Max. -40 mm.
Anonymous - 14-07-2008, 23:04

nie ma czegos takiego jak max bo przy kazdym obnizeniu amor bedzie dostawal w du.. tak jakbys worki z ziemniakami w wozil w bagazniku.
poprostu przy obnizeniu do 40mm jakos tam jeszcze pracuje i spelnia swoja role ale zuzywa sie duzo szybciej.
w carismie mozesz smialo montowac jednakowe springi na przod i tyl tj. jesli chodzi o wysokosc bo linia okien cari jest taka ze auto wyglada jakby tyl byl wyzej od przodu.

Anonymous - 14-07-2008, 23:44

arturro napisał/a:
linia okien cari jest taka ze auto wyglada jakby tyl byl wyzej od przodu
no właśnie dlatego chcę opuścić bardziej przód bo to trochę śmiesznie wygląda :P
Anonymous - 15-07-2008, 00:02

chyba mnie nie zrozumiales otoz linia okien jest tak poprowadzona ze nawet jak wsadzisz z przodu i z tylu 40mm to i tak bedzie wygladac jakby przod byl nizej, wiec nie ma sensu szukac sprezyn o roznych wysokosciach.
Anonymous - 15-07-2008, 11:21

arturro napisał/a:
chyba mnie nie zrozumiales
chyba tak późno już było :P ale mi chodzi o to że nadkola nie są równo wycięte widać to na zięciu A jest większe niż B, zawsze tak jest czy u mnie jest nie tak ? Jak obniżę równo to będzie lipa bo będzie to samo tylko niżej a i nie mogę za bardzo tyłu obniżać bo będą opony obcierać.

Hugo - 16-07-2008, 16:51

arturro napisał/a:
poprostu przy obnizeniu do 40mm jakos tam jeszcze pracuje i spelnia swoja role ale zuzywa sie duzo szybciej
Ja to wiem, ale nie o to pytał kolega.
cząstek napisał/a:
nadkola nie są równo wycięte widać to na zięciu A jest większe niż B, zawsze tak jest czy u mnie jest nie tak ?
W każdym aucie tak jest.
marexi - 27-07-2008, 11:38

ja mam eibach'y . polecam Tobie niemiecki ebay bo tam sa duzo tansze niz u nas w PL i do tego duzo sklepow bez problemu sie zgadza na przesylke za granice a ze euro taniuskie wiec polecam poczekac tydzien dluzej niz w polsce po zamowieniu i zawsze na flaszke jak nie lepiej bedzie:)
ictus - 01-08-2008, 19:20

nie wiem jak wygladaja sprezyny w carismie... ale zawsze mozna uciac o jeden zwoj jezlie maja regularny ksztalt na dole (tam gdzie opieraja sie o kielichy amorow)
Sz@kal - 01-08-2008, 20:12

ictus napisał/a:
nie wiem jak wygladaja sprezyny w carismie... ale zawsze mozna uciac o jeden zwoj jezlie maja regularny ksztalt na dole (tam gdzie opieraja sie o kielichy amorow)

Powodzenia w dalszej jeździe :D :lol: :roll:

ictus - 02-08-2008, 13:27

powodzenia w dalszej jezdzie to ludzia co wsadzaja sprezyny z allegro -40/-60 do zwyklych amorkow...
ciales sprezyny??? jezdziles na takich???

Sz@kal - 03-08-2008, 23:25

Nie ciąłem sprężyn i nie mam zamiaru na takowych jeździć. Wiem ,ze niektórzy tak robią i jezdżą ,ale ale dla mnie to jest bardziej "tuning" i szukanie oszczędności bo szkoda kasy na jakieś amorki Koni naprzykład. To samo tyczy się tanich springów z których po czasie z-40mm robi sie obniżenie -70mm bo się sklepią. Zawias to bezpieczeństwo a tu nie warto oszczędzać!
ictus - 03-08-2008, 23:29

a z tym sie zgadzam jaknajbardziej... ale znajdz mi sprezyny krotsze o takiej samej twardosci jak seryjne... :-) no wlasnie... i tu jest jakis sens w cieciu serii