Chcę kupić Lancera! - Kolejny Lancer kombi
Anonymous - 12-11-2007, 15:38 Temat postu: Kolejny Lancer kombi Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum.
Od pewnego czasu zamierzam kupic samochod typu kombi. Wazne by byl w miare niezawodny i oszczedny, w cenie tak do 20 tys. Rozgladalem sie za AstraII, Corrolla, Primera.
Ktos zaproponowal mi Lancera i stad moje pojawienie sie na tym forum.
Przegladajac temat "Chce kupic Lancera" natrafilem na watki gdzie koledzy z forum na podstawie zdjec byli w stanie od razu orzec, ze nie ma co danym egzemplarzem sie zajmowac.
Mam zatem wielka prosbe, mozecie rzucic okiem na to:
http://madmobil.gratka.pl/ogl/898.html
i powiedziec czy jest sens jechac i ogladac czy lepiej dac sobie od razu spokoj. A moze ktos go juz widzial?
Przy okazji, bo nie moglem jakos znalezc jaka jes pojemnosc bagaznika w takim Lancerze?
Wielkie dzieki i pozdrawiam
Lukasz
akbi - 12-11-2007, 15:44
z zewnątrz wygląda przyzwoicie ... ale poproś jeszcze o fotki wnętrza i komory silnika.
raddex - 13-11-2007, 00:32
wygląda elegancko, taki sam jak mój - ja polecam jak najbardziej ten model samochodu
Anonymous - 13-11-2007, 12:51
Z rada Akbi'ego poprosilem o fotki wnetrza ktore przeslalem do niego.
Napisal tez: ..ale na forum jest parę osób co ma większą wiedzę ode mnie.
Dlatego pozwalam sobie umiescic te fotki tutaj.
Akbi juz je ogladal i wyrazil swoja opinie.
Pozdrawiam i dzieki
Lukasz
akbi - 13-11-2007, 13:00
tak jak pisałem w mailu ...mocno mnie niepokoją łączenia elementów w przednich rogach auta i ten "śmietnik liści" na drugiej fotce
pawela - 13-11-2007, 13:01
Czy na fotkach nie jest przypadkiem kierownica z Colta CJ0/Lancera CK0?? Bo lancer w budzie CBO/OW mial kierownice 4 ramienna z poduszka. Jesli ma te to swiadczy o dzwonie, wystrzelonym airbagu i wstawionej atrapie. Oczywiscie poprawcie jesli sie myle.
Marcin-Krak - 13-11-2007, 13:48
Ja widziałem Lancera kombii z taką kierownicą.
Poza tym Lancera kombii robili z wnętrzem z Colta CA0, więc może po prostu po 96 roku zaczęli dawać kierownicę z CJ0
Poza tym taka 3ramienna jest wygodniejsza - przynajmniej wg mnie
secki - 13-11-2007, 14:16
akbi napisał/a: | i ten "śmietnik liści" na drugiej fotce |
a to nie jest po prostu podloze na ktorym misiek stoi, widac je na fotce z ogloszenia?
raddex - 13-11-2007, 22:19
pawela napisał/a: | Czy na fotkach nie jest przypadkiem kierownica z Colta CJ0/Lancera CK0?? Bo lancer w budzie CBO/OW mial kierownice 4 ramienna z poduszka. Jesli ma te to swiadczy o dzwonie, wystrzelonym airbagu i wstawionej atrapie. Oczywiscie poprawcie jesli sie myle. |
Taka kierownica z poduszką była montowana w rocznikach 1997-2001 (mówimy tylko o kombi):
a taka w modelach wcześniej wypuszczonych:
Dla rozróżnienia tapicerka zmieniła się w 1997 r. na taką:
a potem w 1999 r. na taką:
Była jeszcze taka tapicerka w kombiakach 92-96, chyba wersja Tango - ale nie jest łatwo znaleźć taki model:
podobna była też w rocznikach 97-2001 - wersja Avance:
Ze zdjęć samochód w wielu przypadkach dobrze wygląda. Tutaj wydaje mi się, że Lancerek jest po niewielkiej stłuczce, i najprawdopodobniej niegroźnej. Można to poznać po lekko odkształconych, skrajnych górnych częściach pasa przedniego i ułamanym jednym mocowaniu grila do reflektora przedniego (po prawej stronie na fotce). Niemniej jednak ten samochód wygląda na dobrze utrzymany, czysta tapicerka, czysty bagażnik, pod maską z tych zdjęć nie ma nic podejrzanego. Jedyne co mogę powiedzieć, to pojechać osobiście i sprawdzić ten samochód. Zrobiło się ślisko na drodze, to proponuję też przejechać się nim po placu i depnąć na hamulec, aby sprawdzić czy ABS działa (częsty przypadek w tym modelu, że nie działa, a żarówkę można wykręcić sygnalizującą awarię - jak to było w moim przypadku)
Matejko - 13-11-2007, 23:22
raddex napisał/a: | chyba wersja Tango - ale nie jest łatwo znaleźć taki model: |
to te dwukolorowe nadwozia ??
raddex - 13-11-2007, 23:45
Cytat: | to te dwukolorowe nadwozia ?? |
Tak zgadza się ale to roczniki 97 w górę i wersja Avance (choć spotkałem też i dwukolorową wersję Motion - chyba, że dający ogłoszenie sam nie wiedział co to za wersja):
Matejko - 13-11-2007, 23:48
Cytat: | Tak zgadza się ale to roczniki 97 w górę: |
o wlasnie, czesto takiego widze, tyle ze granatowy i wlasnie te fotele mnie zdziwily takie pseudo kubelkowe
Anonymous - 19-11-2007, 15:21
Witam ponownie
Dzieki wszystkim za komentarze
Bylem, zobaczylem, pomacalem, przjechalem sie. Jestem prawie zdecydowany... no na 90%.
Jak kupie, to zapewne jeszcze nie raz odezwe sie na tym forum, jesli nie to jeszcze raz wielkie dzieki szczegolnie dla Akbi'ego i Raddex'a
Pozdrawiam
Kupiony!
|
|
|