To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej?

Anonymous - 15-11-2007, 16:58
Temat postu: Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej?
Właśnie zauważyłem że nie pali mi się lewe tylne koło :wink: na wskaźniku od napędów i chcę tam wymienić żarówkę czy co tam jest. W związku z tym mam pytanie jak się do tego zabrać? Czy mam na coś uważać? Kiedyś rozbierałem deche w Audi A6 i jak mi pękł kawałek plastiku to potem 3 godziny mi zajęło sztukowanie tego gówn. . . :x więc wolę spytać :?
Z góry dzięki za pomoc :)

zbyszekm2 - 15-11-2007, 18:24

odkręcasz dwie śrubki z maskownicy zwgarów (ta nakładka na zegarach, śrubki wkręcone od dołu w daszek). Potem wyciągasz delikatnie maskownicę, uwaga na zatrzaski na dole.
Następnie odkręcasz zegary cztery wkrętki, dwie u góry i po jednej po bokach. i wyciągasz zegary do siebie, kostki same się odłączą bo są na stałe wmontowane pod zegarami.
musisz mieć wcześniej przygotowaną żarówkę, o nie jest trudno.

Anonymous - 15-11-2007, 18:43

Oki czyli trzeba zacząć od żarówki :) A może jakieś jej oznaczenie? nie jest to jakiś standardowy świetlik? A no i oczywiście dzięki za pomoc :)
zbyszekm2 - 15-11-2007, 19:01

jutro rozejrzę się za taką żarówką, gdzieś mam na pewno
Anonymous - 15-11-2007, 19:37

OKi czekam na wieści :) I dziękuje za pomoc :)

[ Dodano: 18-11-2007, 19:27 ]
Zbyszku grzebnąłeś już może za tą żarówką? Nie chce rozbierać zanim nie kupie :/

pantonik1 - 15-12-2007, 17:15
Temat postu: żaróweczka
no właśnie koledzy, czy już wymieniliście tą żaróweczkę? u mnie też się nie świeci, a teraz jest troszke więcej czasu i bym coś może wymienił!? jaka to żaróweczka, abym się odpowiednio nastawił :roll:
Anonymous - 21-01-2008, 01:00

U mnie nie swieci się żadne z kółek, ale nie chce mi się kombinować i wymieniać. Nie mam jakiegoś ciśnienia zeby robic choinkę na desce rozdzielczej.