To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Dakar sie zbliza :)

sampler - 20-11-2007, 19:25
Temat postu: Dakar sie zbliza :)
Zespol Repsol Mitsubishi na dakar 2008
Jackie - 21-11-2007, 09:52

I tym razem chyba dostaniemy po papuciach.... To czym chłopaki pojadą to samochód 2005 po lekkich zmianach. Mitsubishi ma problem z wprowadzeniem nowego auta (miał już być w poprzednim Dakarze). Jakie są przyczyny tego stanu, nie wiem, wiem natomiast, że w zeszłym roku nie dopuszczono nowego Pajero bo testy były za krótkie, teraz domniemuję, że chodzi o nowe przepisy, które eliminują większe moce oraz sprężarki automatyczne do kół (chodzi o płynną zmianę ciśnienia w oponach na piachu). Szkoda, jakoś nie widzę szans na objechanie zupełnie nowego Tuarega....
Pozdrawiam

Gene - 21-11-2007, 10:01

pozyjemy zobaczymy :wink:
Anonymous - 21-11-2007, 10:52

Jackie napisał/a:
Szkoda, jakoś nie widzę szans na objechanie zupełnie nowego Tuarega....

szkoda bo jak tdi objedzie pajeraka podniosa sie glosy ze to stara konstrukcja byla :) :)
a powaznie wiadomo ze w tym rajdzie wygrywa ten kto sie nie zepsuje i wszelkie nieszczescia go omijaja szerokim lukiem.

Krzyzak - 21-11-2007, 19:11

to robimy zaklady, kiedy odpadnie navala (chyba jakies nissany startuja?) :) - czy tak jak ostatnio w pierwszym etapie (Holek ukonczyl go tylko dlatego, ze ktos wzial go na hol :lol: )?
vw faktycznie depcze mitsu po pietach - zobaczymy jakie beda efekty

Anonymous - 21-11-2007, 21:45

Krzyzak napisał/a:
navala (chyba jakies nissany startuja?)

holek takim jedzie,
btw bedzie holek u nas w sobote na otwarciu galerii w b-stoku, czymstam bedzie ludzi wozic, moze navara :?:

sampler - 21-11-2007, 23:02

Poki co to Holek bedzie szalal na karowej Imprezka WRC. Takze efektowne baczki murowane... Mam nadzieje ze TVP pokaze transmisje na zywo.