To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Trzeszczący tył samochodu

Anonymous - 22-11-2007, 09:33
Temat postu: [Cari 1.6] Trzeszczący tył samochodu
Mimo iż podkleiłem gumowe uszczelki pod tylnią półkę, oraz płytę przykrywajacą koło zapasowe na dołkach i nierównościach dalej słychać trzeszczenia i stuki. Wepchnąłem też paski z gąbki pod plastiki przylegające do tylniej blachy. Może to tylnia klapa? Co jeszcze zrobić aby to wyeliminować?
Matejko - 22-11-2007, 10:24

moze oparcia na zatrzaskach skrzypia,
to mnie zdziwiles bo jezdzilem paroma htb po liftingu i byly ciche, a tu u ciebie sie okazuje ze to samo co przed fl

TESTER - 22-11-2007, 10:47

Ja w swojej mam plastiki w bagażniku i na nich mi półka trzeszczy więc je rozepchnąłem. Na starym forum dawałem zdjęcia jak to zrobiłem. Na wysokości mocowania półki w boczkach dałem profilowane aluminiowe blaszki podklejone gumą tak by ściśle przylegały do boczków a pomiędzy nie przez całą szerokość bagażnika dałem pręt średnicy 8mm z nakrętkami rozpierającymi na końcach. Pręt ten jest niewidoczny bo ściśle przylega do półki, jest tam takie zakole chowające go.
Włożyłem go ściśle a potem odkręcając nakrętki rozepchałem boczki. Pręt lekko się wygioł po dociśnięciu boczków i tym wygięciem wpasowałem go w profil półki właśnie Uchwyty mocujące półkę owinąłem cienką gąbką i jak narazie jest ok. Na zatrzaski siedzeń też dałem gąbkę bo były zbyt luźne i latały.

maxwell61 - 22-11-2007, 15:58

jak trzeszczy z tyłu to może byc piasek na amorkach...jak sie ścieśniaja to łamią go...ja tak mam jak jest wilgotno lub po deszczu...pozdrawiam

[ Dodano: 22-11-2007, 15:59 ]
tzn. na spręzynach amorków :oops:

Robson86 - 22-11-2007, 20:57

Na pewno 3eba wziasc pod uwage ze jest juz dosyc zimno i zmarzniete plastiki maja prawo czasem zatrzeszczec. Pokombinuj z tylna polka, wydaje mi sie ze to ona jest zrodlem halasow...
pozdroo