To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Wymiana żarówki kierunkowskazu w lampi

Anonymous - 26-11-2007, 10:36
Temat postu: [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Wymiana żarówki kierunkowskazu w lampi
Wymiękłem. Poddaję się. Jak do jasnej cholery wymienić żarówkę kierunkowskazu w prawej tylnej lampie?! :evil: Chętnie posłucham jakiejkolwiek wskazówki, oprócz "udaj się do serwisu", bo w moim wolnym czasie żadne serwisy nie pracują :D
Anonymous - 26-11-2007, 14:51

Cześć

Odkręcasz dwie śruby które są widoczne po otwarciu klapy bagażnika. A potem musisz pociągnąć cały klosz lampy do siebie - oczywiście nie za mocno by nie wyrwać kabli. :)
Klosz siedzi na dwóch bolcach (w gumowej otoczce), które wchodzą w otwory w karoserii. Ciasno wchodzą, więc może być z nimi mały problem.
Dobry sposobem jest podważenie śrubokrętem pomiędzy kloszem a karoserią, tylko śrubokręt okręcasz jakąś szmatką by nie porysować lakieru i tyle.
Potem już wszystko widać co i jak, czyli przekręcasz gniazdo żarówki, wymieniasz i wykonujesz wszystko w odwrotnej kolejności.
Powodzenia

szpak

ps. Instrukcja dotyczy MSS po liftingu, ale to chyba nie ma znaczenia. W razie czego patrz manualu.

Anonymous - 26-11-2007, 16:35

Acha. Dzięki za podpowiedź. Wczoraj odkręciłem te dwie śruby, ale nie szło wyjąć lampy, a siłować się nie chciałem. No to teraz pora użyć większego młotka :)

Ok, chwilka w ciepłym garażu i faktycznie wszystko się da zrobić :) Jeszcze raz dzięki.