Eclipse - Techniczne - Eclipse 1G
Anonymous - 01-03-2006, 15:55 Temat postu: Eclipse 1G Witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum. A trafiłem tu za namową Jacka.
Chce zakupić Eclipsa z 1992-1994 roku. Nie wiem jednak czy nie wpakuje sie w jakieś straszne koszta związane z eksploatacja i częsciami.
Nie moge tez nigdzie znalesc informacji o danych technicznych Eclipsow z tego okresu.
Z góry dziekuje za rady
Serdecznie pozdrawiam Tomek
Anonymous - 01-03-2006, 20:45
Witaj tomekw.TUTAJ znajdziesz interesujące Cię dane techniczne.
kiepuczi - 01-03-2006, 23:55
Witamy w klubie, dobra decyzja. 1g maja dusze. Moze dodam od siebie kilka zdan. jesli bedzie to silnik z turbo to szukaj tych wyprodukowanych przez majem 92, tj 90-91. maja mocnijsze silniki, " 6 bolt" dlaczego , dlugo by tu pisac, ale wierz mi nie bedziesz zalowal jesli staniesz sie posiadaczem takiego eclipse/talona z tych lat . Jesli to NT to nie ma znaczenia. bedziesz zadowolony tak czy inaczej.
piotruś - 05-03-2006, 20:43
Słuchaj Tomku .Zdecydowanie popieram wypowiedż Kiepucziego ponieważ sam mam eclipse 91r.od 9 lat , tylko dowiedz sie szczegółów a propo wymiany kondensatorów w komputerze i innych napraw w tym aucie ale to nie problem bo masz Bartka w Ząbkach który jest znawcą tematu -mitsubishi więc można by powiedzieć że masz serwis i doradztwo za naprawdę -przystępne ceny na miejscu.myśle że nie odmówi bo jest jak najbardziej wpożądku .
Anonymous - 06-03-2006, 22:49 Temat postu: Eclipse Wielkie dzięki za podpowiedzi.
Szczerze mówiac przestraszyłem sie troche spalania Myślałem ze kopci troche mniej
Nadal mam spory dylemat (serce mówi bierz eclipsa ,rozsądek np troche młodszego i bardziej oszczędnego Colta) .
Eclipse z gazem ??? Niby jakieś wyjscie ,ale myśle ze gaz nieźle go zmuli.
Cały czas sie zastanawiam i mam nadzieje ze do wakacji uda sie go kupić.
I tak szczerze czy na codzien jest możliwość w cyklu mieszanym nie przekroczyć 10- 11 litrów, spokojnie obchodząc sie z gazem ???
pozdrawiam Tomek
piotruś - 07-03-2006, 00:06
Według mnie to jest tak jak byś wybierał miedzy Smartem (bo to też mercedes) a okularnikiem (mercedesem) lub fiatem SC a fiatem CROMA choć dobra instalka gazowa powinna sie zmieścić coś koło tego moja norma oszczędna w trasie to 8l. w miescie różnie w zaleznosci od korków i nateżenia ruchu od 10.6 - 12l gazu ,jesli zechcesz jeżdzić ostro to wyłąnczasz LPG i szastasz kaską ale jak zauwazyłem na mapie radarów to w okolicy W-wy aż się roi od kamer policyjnych ,a mandaty za prędkość na zarejestrowanym zdięciu nie są mniejsze jak 300zl. i nie podlegają dyskusji targowania sie. Z drógiej strony jak skalkulujesz ile kosztuje 100km. przejechanych na LPG a ile na PB.to sam zdecydujesz .
Anonymous - 07-03-2006, 11:25 Temat postu: Eclipse Witam
Miałes na mysli wybór między eclipsem a coltem, czy benzyną a gazem ???
Chodzi mi o twoje porównanie smarta do okulara
Jesli eclipse przy normalnej jezdzie połknie 12 literków gazu to chyba juz sie zdecydowałem. Coś czuje ze jak tylko pozbęde sie mojej 26 letniej zastavy i uzbieram pare groszy to kupie eclipsa.
I jeszcze mam do was kilka pytań :
- czy bagaznik mieści coś oprócz małej torby sportowej
- i czy wersja GS 150 koni 1G daje frajde z jazdy ( zakrety, hamulce ,przyśpieszenie)
Hubeeert - 07-03-2006, 17:03
tomekw napisał/a: | czy bagaznik mieści coś oprócz małej torby sportowej |
Spokojnie.
tomekw napisał/a: | i czy wersja GS 150 koni 1G daje frajde z jazdy ( zakrety, hamulce ,przyśpieszenie) |
Tak ale dużo zależy od tego w jakim stanie samochód kupisz. Zeby dawał frajdę musi być sprawny...
Anonymous - 07-03-2006, 23:59
heh u mnie w bagazniku to tylko skrzynia miesci noi jeszcze cos nie duzego ale jest spoko:)
Ale jakdla mnie przy tej wadze to powinno byc ze 170KM ale daje rade
A i pali 10 w miescie przy spokojnej przy lekko plusowej temp i jakos zadnych problemow mechanicznych nie mialem
Pozdro,
Anonymous - 08-03-2006, 12:44 Temat postu: Ogłoszenia Przeglądam od tygodnia ogłoszenia i ceny Klipsów wachają sie od 6500 - 12000 zł
Powyżej 10000 widziałem tylko oferty komisów ( wiadomo ich prowizja )
I moje pytanie czy 7000 zł oznacza ze na 100% mamy doczynienie z zamulonym i nie nadajacym sie do niczego sztruclem ,a cena w okolicach 10000 - 12000 ,że Klipsik jest zadbany i w dobrym stanie ???
Czy w tym wypadku cena może byc wyznacznikiem jakości ???
A bardziej wprost ,czy uda mi sie kupic Klipsa do którego nie bede musiał cały czas dokładac (bo nie mam ) ,albo sam przy nim dłubać ( bo nie umiem dajmy np za 8000 - 9000 zł.
Bartek - 08-03-2006, 15:31
Kupno kilkunastoletniego auta to ruletka.....mozesz trafic na sztrucla za 12 000 albo igielke za 6000.....cena nie jest zadnym wyznacznikiem.
Do kazdego auta uzywanego "na dziendobry" licz sie z wydatkiem rzedu 2-3 tysi.
Anonymous - 12-03-2006, 15:00 Temat postu: Co myślicie ? Wiem ze z takich zdjęc cieżko wyciągnąć wnioski.
Wiem ze samochód ma nie nabitą klime i zepsuty czujnik abs. ( Ile moze kosztowac zrobienie tych rzeczy ?)
Pozatym podobno wszystkie czesci są oryginalne, szyby maja ten sam rok itp.
Samochód mozna obejzec w Ciechanowie.
Moze ktos z was widział ta furke ??
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C961519
Poważnie sie nad nią zastanawiam.
Na co powiniennem zwrócic najwieksza uwage podczas oglądania ??
|
|
|