Sport - Inne - Skoki Narciarskie - Sezon 2007/2008
akbi - 29-11-2007, 15:59 Temat postu: Skoki Narciarskie - Sezon 2007/2008 No i jutro początek sezonu ... zaczynają od drużynówki w Kuusamo.
Jak sądzicie, jak będzie wyglądał ten sezon ...Ja mam nadzieję, że do Małysza poziomem mocno zbliży się Stoch ...oby tylko dziennikarzyny mu na to pozwoliły.
Kwalifikacje do niedzielnego indywidualnego konkursu mają się odbyć dzisiaj o godz 18
Cytat: | uż dziś o godzinie 16:00 rozpoczną się pierwsze treningi nowego sezonu w skokach narciarskich. Na liście startowej PŚ w Kuusamo znajduje się 76 zawodników, w tym czterech Polaków.
Jako pierwszy z naszych reprezentantów wystartuje z numerem ósmym młodziutki Maciej Kot. Z numerem 37 zobaczymy na belce startowej Piotra Żyłę a z 50 Kamila Stocha. Stawkę 76 skoczków zamknie zdobywca Kryształowej Kuli z zeszłego sezonu - Adam Małysz. |
macia - 29-11-2007, 18:16
Wierzę w Adasia i mam nadzieję, że przynajmniej jeszcze dwaj inni regularnie będą w 30-tce
Stempel84 - 05-12-2007, 10:54
I juz po pierwszych skokach, brak komentarzy mowi chyba sam za siebie :]
akbi - 06-12-2007, 16:40
Może w ten weekend pójdzie lepiej, z tego co pamiętam, to Małysz nigdy pierwszych zawodów nie mógł zaliczyć do udanych
Program zawodów PŚ w skokach narciarskich w Trondheim:
piątek, 7. grudnia 2007r.:
g. 16.00 – 1. seria treningowa
g. 17.00 – 2. seria treningowa
g. 18.00 – kwalifikacje do sobotniego konkursu
sobota, 8. grudnia 2007r.:
g. 15.30 – seria próbna
g. 16.30 – 1. seria sobotniego konkursu
niedziela, 9. grudnia 2007r.:
g. 12.00 – kwalifikacje do niedzielnego konkursu
g. 13.45 – 1. seria niedzielnego konkursu
Anonymous - 03-04-2008, 19:42
Cytat: | W czwartek trener kadry Polski w skokach narciarskich Łukasz Kruczek przedstawił prezydium PZN ścisły sztab szkoleniowy, który będzie pracował z zawodnikami w nadchodzących sezonach - poinformowano na stronach Polskiego Związku Narciarskiego.
Pierwszym asystentem zostanie Zbigniew Klimowski, który będzie uczestniczył w całym procesie planowania oraz w zakresie jego realizacji. Dodatkowo będzie realizował zadania treningowe zawodników z Zakopanego w okresach między zgrupowaniami.
Drugim asystentem ma być Robert Mateja. Do zadań byłego reprezentanta Polski będzie należało prowadzenie treningów, w tym demonstracje ruchowe, rejestracja i analiza audiowizualna techniki skoków narciarskich, wprowadzanie nowinek technicznych oraz koordynacja przygotowań grup szkoleniowych w zakresie startów w konkursach Pucharu Świata i Pucharu Kontynentalnego. |
Anonymous - 04-04-2008, 07:29
tuzy skoków
Morfi - 04-04-2008, 08:40
To chyba nasz Adaś powinien zakończyc kariere
akbi - 04-04-2008, 10:00
i z czego się śmiejecie Jak Tajner został trenerem reprezentacji to też się wszyscy śmiali ...a w tym czasie Małysz 3-krotnie wygrał puchar .... szansę trzeba dać chłopakowi.
Fakt, że Mateja ma problem nawet z dobrym wysłowieniem się, ale ....
Znałem wybitnych zawodników, którzy ni w ząb nie potrafili przekazać wiedzy swoim szkoleniowcom, i odwrotnie - super trenerów, którzy nigdy nie byli zawodnikami !!! Także nic nie jest przesądzone.
Osobiście też Mateji nie widzę, ale pożyjemy zobaczymy
saphire - 04-04-2008, 18:27
Wygląda na to że szykują Adasiowi dupochron - nie będzie wyników w kolejnym sezonie, Adaś skończy karierę a winę za brak wyników zwalą na trenerów
Anonymous - 04-04-2008, 23:11
Też mi sie coś wydaje że to będzie ostatni sezon Adama i nie będzie sie bawić w tym błotku.............................................chyba że się coś zmieni.
|
|
|