To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Immobiliser

Anonymous - 04-12-2007, 18:54
Temat postu: Immobiliser
Wtam, mam pytanie - nie znalazłem nic na ten temat w opcji szukaj (Lancer CKO) - chciałbym się dowiedzieć czy lancer z 1996 r. GLX ma immobiliser i w jaki sposób można to sprawdzić?
Anonymous - 05-12-2007, 18:39
Temat postu: Re: Immobiliser
seba_997 napisał/a:
Wtam, mam pytanie - nie znalazłem nic na ten temat w opcji szukaj (Lancer CKO) - chciałbym się dowiedzieć czy lancer z 1996 r. GLX ma immobiliser i w jaki sposób można to sprawdzić?

ma (t.z.w Texas ciezki do skopiowania koszt ponad 300pln) , na kluczyku na tym plastiku przy grocie masz kropeczke jakby wytopiona. Zreszta pojdz do jakiegos lepszego dorabiacza kluczy i sciemnij ze chcesz dorobic immobiliser, oni maja takie urzadzonka przylozy i mu zaraz pokaze co i jak.

Anonymous - 05-12-2007, 21:08

Dzięki za podpowiedź, bo pytali w ubezpieczalni i nie wiedziałem co odpowiedzieć. Treaz mam jasność. 8) :biggrin:
Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, oprócz 2 kluczyków do stacyjki, drzwi, kufra mam jeszcze taki mały kluczyk. Nie wiem od czego, być może od wyłączenia poduczki powietrznej pasażera, ale nie sprawdzałem czy w miśku jest taka opcja.

Anonymous - 05-12-2007, 23:18

Może ten mały jest od centralki alrmowej (ja tak mam), sprawdź pod maską.
Anonymous - 05-12-2007, 23:31

seba_997 napisał/a:
Dzięki za podpowiedź, bo pytali w ubezpieczalni i nie wiedziałem co odpowiedzieć. Treaz mam jasność. 8) :biggrin:
Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, oprócz 2 kluczyków do stacyjki, drzwi, kufra mam jeszcze taki mały kluczyk. Nie wiem od czego, być może od wyłączenia poduczki powietrznej pasażera, ale nie sprawdzałem czy w miśku jest taka opcja.

poka foto

Robson86 - 05-12-2007, 23:45

seba_997 napisał/a:
kufra mam jeszcze taki mały kluczyk

jesli ma w granicach 4cm to jest od "alarmu". Sluzy do odlaczenia np. "wycia" :P
Pozdroo

Anonymous - 08-12-2007, 22:52

Niestety nie ma alarmu w autku, też o tym myślałem bo mam taki alarm i podobny kluczyk w służbowym Fiacie.
Anonymous - 09-12-2007, 19:33

Skoro nie ma alarmu to wydaje mi się, że jest to jakieś dziąłanie tzw. osób trzecich (króryś poprzedni właściciel dołorzył jakieś urządzonko), więc musisz cierpliwie i bacznie pooglądać wszystko i wszędzie w autku. Powodzenia :mrgreen:
Anonymous - 10-06-2008, 00:09
mrogal napisał/a:
na kluczyku na tym plastiku przy grocie masz kropeczke jakby wytopiona

Ta kropeczka to atrapa - jest miękka.
Immobiliser jest krzemową kostką włożoną w biały plastik uchwytu kluczyka. Ja go przełożyłem do kluczyka typu scyzoryk.

Anonymous - 10-06-2008, 11:27
Sienek86 napisał/a:
mrogal napisał/a:
na kluczyku na tym plastiku przy grocie masz kropeczke jakby wytopiona

Ta kropeczka to atrapa - jest miękka.
Immobiliser jest krzemową kostką włożoną w biały plastik uchwytu kluczyka. Ja go przełożyłem do kluczyka typu scyzoryk.

mozesz pokazc na zdjeciu kluczyka w ktorym miejscu jest immo i jak ciac by go nie uszkodzic?

Anonymous - 10-06-2008, 11:39

Jak będziesz ciął ostrym nożem do tapet to nie ma bata żebyś uszkodził.
Najpierw ścinasz tą całą czarną gumę, pod nią będziesz miał biały twardy plastik w który włożony jest immo.
_______
|______|

O taka właśnie kostka, jak zetniesz tą gumę to będziesz go widział:)
Samego immo nie uszkodzisz bo jest twardy, nawet będziesz miał problem żeby ten plastik przeciąć :wink: