Forum ogólne - Ceramizer - powiem czy to coś daje posiadaczowi
Anonymous - 12-12-2007, 16:33 Temat postu: Ceramizer - powiem czy to coś daje posiadaczowi Witam.
Wlałem mojej alfie ceramizer. Do silnika i skrzyni.
Powiem Wam, czy to ma za zadanie nabijać kasę tylko producentowi i sprzedawcy, czy ewentualnie klient też się na coś załapie .
akbi - 12-12-2007, 16:52
J@rek, jako "stary" Mitsumaniak powinieneś skorzystać z opcji "Szukaj" .... jest sporo napisane już na temat Ceramizerów.
W skrócie więc tylko tutaj odpowiem - jest OK
lipa40 - 12-12-2007, 17:26
akbi napisał/a: | jest sporo napisane już na temat Ceramizerów | ,,,,,, to fakt , ale jeżeli zrobi to dokładnie tzn. pomierzy ciśnienie na cylindrach przed i po , sprawdzi zapłon etc. , to dlaczego nie
kryzys - 12-12-2007, 17:40
lipa40 napisał/a: | akbi napisał/a: | jest sporo napisane już na temat Ceramizerów | ,,,,,, to fakt , ale jeżeli zrobi to dokładnie tzn. pomierzy ciśnienie na cylindrach przed i po , sprawdzi zapłon etc. , to dlaczego nie |
Do czego oczywiście goorąco zachęcamy
Wciąż brak alternatywnych testów i recenzji tychże specyfików...
BTW: Sam militeca do skrzyni nabęde - stuka i puka przy redukcjach - może choć trochę się uciszy
Anonymous - 13-12-2007, 08:13
Zanim nabyłem, wyczytałem co było w sieci.
'Wrażeń' ze stronki szuwaksu nie biorę pod uwagę.
Nie będę mierzył itp.
Ma mniej żłopać oleju i ma się lepiej zachowywać skrzynia.
Zobaczymy.
Jak na razie nie przekraczam 2700. Jeszcze takiego snucia się pozostało 120km.
Z wynalazków wiem, ze magnesiki można wsadzić w de.
Czy militek coś daje - nie wiem, bo wlany kilkanaście lat temu do silnika dużego fiata nie uchronił go od wyjścia korbowodu bokiem bloku.
Zobaczymy.
Wlałem dziś olej pod górną kropę na bagnecie.
Będzie wiadomo.
[ Dodano: 13-12-2007, 08:17 ]
akbi, poczytałem, ale nie znalazłem postów na forach, gdzie ktoś bez emocji opisuje swoją przygodę.
A jak czasami z opisami jest - wiadomo. "Facet nie popełnia błędów w sprawach dotyczących samochodów" .
Hugo - 13-12-2007, 10:48
J@rek napisał/a: | Czy militek coś daje - nie wiem, bo wlany kilkanaście lat temu do silnika dużego fiata nie uchronił go od wyjścia korbowodu bokiem bloku. | Nie widzę żadnego związku.
wojmi1 - 13-12-2007, 16:13
Odradzam osobiscie - i to tak bez emocji
1 jezeli moze pomoc to tylko w silnikach nowych czyli po dotarciu, stare silniki: wielkosc ziaren podaja w mikronach a luzy to tysieczne i setne gdzie wiec mowa o doszczelnieniu silnika na dodatek posiadaja duzo srodka czyszczacego wiec w starych silnikach nastepuje wyplukanie nagarow - rozszczelnienie
2 napewno te cudne dodatki zmniejszaja tarcie wewnetrzne ale patrz pkt 1
3 w sprawie skrzyn biegow - moze to miec sens - tylko ze akurat w skrzyniach nie bedzie to odczuwalne
bo lozyska czy zebatki nie tylko padaja z powodu tarcia
Podsumowanie: niema cudow --a reklama dzwignia handlu
|
|
|