To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - CJ0 - Kupic nie kupić? Pomózcie nowemu

Anonymous - 07-03-2006, 17:57

witam, niose sie z zamiarem kupna colta CJO 1.6 i mam pytanko czy wejda tam alufelgi 16 calowe o wymiarach 4x100 et 36 , 7j, tu zdjecie tych alusow
http://www.fotosik.pl/pok...on3yyerl15.html
I jeszcze mam pytanko jak znosi zawieszenie trudy naszych pieknych drog :) ?, gdzie moze wychodzic jakas rdza , choc mysle ze blacha jest wpelnym ocynku jak na japonca przystalo

josie - 07-03-2006, 18:04

Wejść wejdą Link, ale wszystko jeszcze zależy od ET felgi i rozmiaru opony, bo mogą trzeć o ranty błotników.
Hubeeert - 07-03-2006, 18:06

Witaj na forum.
Przeniosłem tutaj Twojego posta bo tam rozmawialiśmy o czymś innym.
Postaraj się znaleźć chwilę czasu na pzeczytanie zasad tego forum -> http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=149.

Co do felg - zapytaj usera cimon102. Lub poszukaj - coś już na ten temat było.
zawieszenie daje sobie radę. Oczywiście z czasem będą do wymiany łaczniki stabilizatorów i amortyzatory ale nie ma takich których Polskei drogi nie zamordują.
Rdza może wychodzić tam gdzie blacha była naprawiana przez papraka.

Pozdrawiam

Anonymous - 07-03-2006, 22:43

dzieki za wszelkie opninie, ja mam obecnie mazde 323 F BA, ale przyszla pora sie pozegnac z nia i tak wpadl mi w oko colcik, i teraz mam pytanko jak jest z miejscem w srodku wiem ze napewno mniej niz w madzie ale czy jak mam 198cm wzrostu to zmieszcze sie w tym aucie czy moga byc problemy i jak z miejscem z tylu i z bagaznikiem, glownie jezdze autem sam lub z moja kobitka ale czasem zdazaja sie wypady i wtedy trzeba sie jkaos zaladowac , jak wyglada sprawa miejsca w colcie?
josie - 07-03-2006, 23:37

Pyton162 napisał/a:
zy jak mam 198cm wzrostu to zmieszcze sie w tym aucie

Heh... niech się Hubeeert wypowie :D

Przeczytaj jego podpis

Z tego co ja mogę stwierdzić na podstawie starszego modelu to:
-z przodu lux, nie mam zastrzeżeń
-z tyłu dość mało miejsca ale da się przeżyć
-ja bagażnika nie mam bo wożę 65L butlę gazową :roll: - no dobra - wepcham tam trochę - jeździło sie na kilkudniowe wypady w 4os.

wichura1 - 07-03-2006, 23:40

Colt wcale nie jest mały jest bardzo szeroki i siedzisz nisko, jego minusem jest wysiadanie bo tyłek masz niżej niż kolana. Mój przyszły teść, który ma 2 metry był zdziwiony że spokojnie wszedł do Colta i Lancera nie dotykając głową podsufitki. Jechałem raz w 323 F BA i mam wrażenie, że jest w niej trochę mniej miejsca na nogi dla kierowcy i przedniego pasażera. Zastrzegam, że moja opinia może być nieobiektywna, jako typowego mitsumaniaka. :mrgreen:
Anonymous - 08-03-2006, 17:22

spoko to ciesze sie ze sie tam zmieszcze :) , narazie musze moja mazde sprzedac to wtedy sciagam tego colta , moze juz w przyszlym tyg sie uda go kupipc .pozdro
Anonymous - 08-03-2006, 18:37

Pyton162 felgi 16' 7J wsadzisz na 100%.Wsadzisz tam nawet i 18' ;) .Jezeli et wynosi 36 a oponke naciagniesz np 195 to na 100% ocierac nie bedzie.Gratuluje wyboru,felgi maja ciekawy i nie spotykany wzor.
Pozdrawiam

Anonymous - 08-03-2006, 22:15

felgi firmy Speedline , desing by Porshe , bynajmniej tak bylo napisane na deklach jak je polerowalem, tyle ze bardzo prawdopodobne ze sprzedam je razem z mazda:(
Anonymous - 09-03-2006, 18:17

To lepiej zrobmy tak ze skoro mazde gonisz w ludzi to mi daj te 16' ja ci dam moje 15' i z nimi sprzedasz autko;)
Anonymous - 10-03-2006, 14:33

dzis ogladalem colta CJO i niestety za malo jest miejsca, ja spokojnie zasiadlem i dla kierowcy jest idealnie ale z tylu niestety nie ciekawie :( , no coz trzeba poszukac innego japonczyka . Cimon jezeli Cie interesuja moja alusy to sa na sprzedarz za 850zl z oponami, pozdro
wichura1 - 10-03-2006, 15:47

No to szukaj Lancera, ma znacznie więcej miejsca dla pasażerów, jak to sedan. Waży 960kg, czyli tylko trochę więcej niż Colt.