To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Kontrolki napedow

Anonymous - 23-12-2007, 20:47
Temat postu: Kontrolki napedow
Witam

Mam pewien problem . Majac wlaczony naped na tylna os siweca sie wszytkie cztery kontrolki napedow . przelaczajac na naped 4h tylko zamrugaja i siweca sie jak powinny czyli tez 4 . w trakcie jazdy przelanczajac spowrotem na 2h przez kilkadziesiat sekund swieca sie tylko dwie a poaniej mrugaja i zapalaja sie znowu 4 i zaczyna byc slychac jak by skrzynia zaczynala tracic synchronizacje .
Niestety nie wiem co sie dzieje z samochodem czy ktos z was mial juz taki problem lub wie co moze byc przyczyna ?

Pozdrawiam
Szymek

zbyszekm2 - 24-12-2007, 08:57

Ale napędy rozłączają się, załączają sie?, często tak się dzieje jak auto dłużej postoi.
Anonymous - 24-12-2007, 09:44

Napedy sie zalanczaja tak jak powinny tylko ze jadac na 4h i w czasie jazdy jak sie przelaczy na 2h po kilku sekundach kontrolki przedniego napedu zaczynaja migac i slychac zgrzytanie z napedow . samochod caly czas jezdzi na 2h i tak naped jest zaloczony ( napedzane sa tylnie kola ) ale swieca sie kontrolki od napedu 4h . Jak przelaczy sie naped na 4h zamrugaja kontrolki przedniego napedu i zalacza sie przod ( czyli tak jak powinno byc .. chyba ) .
zbyszekm2 - 24-12-2007, 10:39

szymek napisał/a:
Napedy sie zalanczaja tak jak powinny tylko ze jadac na 4h i w czasie jazdy jak sie przelaczy na 2h po kilku sekundach kontrolki przedniego napedu zaczynaja migac i slychac zgrzytanie z napedow . samochod caly czas jezdzi na 2h i tak naped jest zaloczony ( napedzane sa tylnie kola ) ale swieca sie kontrolki od napedu 4h . Jak przelaczy sie naped na 4h zamrugaja kontrolki przedniego napedu i zalacza sie przod ( czyli tak jak powinno byc .. chyba ) .

Czyli wina leży w czujnikach w reduktorze, często się to zdarza
jak pojeździsz i powajchujesz trochę powinno przejść, a jak ci się chce to musisz je wykręcić i sprawdzić, ale to żmudna robota bo dojście jest ograniczone.

Anonymous - 08-01-2008, 09:53

Ja ostatnio jezdzilem pajero II 2.5 i cala prawa strona wyswietlacza nie dzialala a reszta plus mech. roznicowe dzialaly tez nie wiem czemu prawa strona nie dzialala....
Wydaje mi sie ze to czujniki moze zawilgły, czy zasniedzialy moze tak byc chyba ....

zbyszekm2 - 08-01-2008, 15:14

Croom napisał/a:
Ja ostatnio jezdzilem pajero II 2.5 i cala prawa strona wyswietlacza nie dzialala a reszta plus mech. roznicowe dzialaly tez nie wiem czemu prawa strona nie dzialala....
Wydaje mi sie ze to czujniki moze zawilgły, czy zasniedzialy moze tak byc chyba ....

Przepaliły się żaróweczki albo jakaś przerwa.