To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - obroty a podswietlenie deski????

Anonymous - 25-12-2007, 20:51
Temat postu: obroty a podswietlenie deski????
witam mam pytanie. jadac w nocy zaobserwowalem ze jak nacisne na gaz np ruszajac podswietlenie deski robi sie ciut mocniejsze tak jak by dostawalo wiecej mocy.czym to moze byc uwarunkowane i czy to normalne.czy to cos z alternatorem czy cos innego??czy ktos sie juz z tym spotkal??pozdrawiam
macia - 25-12-2007, 20:57

Powiem Ci tak: nie powinno być objawów, które opisujesz. Ja kiedyś miałem przygasanie świateł. Okazało się, że alternator nie trybił... Co nie znaczy, że Twój jest do wymiany :lol:
Jeśli jest trochę jaśniej, to się nie przejmuj. Gdyby było ciemniej, to co innego :lol:

Anonymous - 27-12-2007, 18:40

macia napisał/a:
nie powinno być objawów, które opisujesz

Teoretyczne nie powinno ale był juz post na ten temat i okazuje sie ,ze kilka osbo zaobserwowalo te zjawisko a nie wydaje mi sie zeby az tylu uzytkownikow mialo niedomagania alternatora.U mnie jest dokladnie to samo.Ladowania mam idealne a regulator napiecia dziala poprawnie.Oczywiscie jest to irytujace a szczegolnie jak sie gwaltownie zahamuje to na moment deska lekko przygasa.
To chyba taka uroda (wada ) tego modelu tak jak np. slawne swisty wiatru przez uszczelki.

macia - 27-12-2007, 20:42

bokciu napisał/a:
chyba taka uroda (wada ) tego modelu

No to mój chyba mało urodziwy jakiś :lol:

akbi - 28-12-2007, 08:45

Ja również nie mam opisanego powyżej problemu ... myślę, że to problem tkwi właśnie w prawidłowym ładowaniu alternatora.
JaGrab3 - 28-12-2007, 10:06

Prawidłowym ładowaniu lub słabej masie na accu. Sprawdzcie sobie czy przypadkiem tez główne światła nie przygasaja lekko na wolnych. Bo jezeli przygasa deska to oznacza ze spada napięcie w układzie i takie przygaśnięcie bedzie widoczne we wszystkich świecących elementach...
Na początek proponuję wyczyścić klemy i przewody przy alternatorze, mase silnika itp...

Anonymous - 06-01-2008, 14:00

witam wszystkich miałem ten sam problem sprawdziłem stan w akumulatorze dolałem wody destylowanej do poziomu max i po sprawie problem znikł! :lol:
Anonymous - 07-01-2008, 22:39

flexa1 napisał/a:
dolałem wody destylowanej do poziomu max i po sprawie problem znikł

eeee..po dolaniu wody destylowanej?