To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - pajer0 II 3.0 V6

Anonymous - 26-12-2007, 00:53
Temat postu: pajer0 II 3.0 V6
Witam!!

Jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem pajero z 93roku 3drzwiowe 3.0 benzyna. Od ponad roku borykam sie z pewnym problemem. A mianowicie rok temu byłem na przegladzie koles ze stacji kazał mi zahamowac na hamowni wiec zahamowałem. On powiedział ze musze mocniej na tak zwanego "chama" mowisz masz dałem po heblach i wtedy przedni przewod hamulcowy pekł. Przewod zrobiłem ale nie hamował on tak jak wcześniej. Przed tym zajściem samochod stawał dęba w miejscu. Teraz hamuje strasznie kiepsko. Na konsoli pali mi sie pomaranczowa lampka która mniej więcej wyglada jak samochod w poślizgu. Problem polega na tym że moje Pajero nie hamuje tak dobrze jak kiedys i nie ma ABS'u. ABS wcześniej był teraz go nie ma. Jeśli ktos z was wie co z tym zrobic prosze o porady.

Z góry dziękuje za odpowiedzi!

PS1. Proszę nie pisac zebym udał sie do mechanika.
PS2. Sorry a styl i spojnośc tekstu ale jestem wypiwszy :)

[ Dodano: 26-12-2007, 00:57 ]
BTW: nie czytałem całego forum jedynie to dotyczące galanta bo mam zamiar taki kupic ale czy wiecie dlaczego w krajach hiszpańsko jezycznych pajero nazywa sie montero? Dla tych co jeszcze tego nie rozgryźli powiem że pajero po hiszpańsku znaczy ONANIZATOR :) dziekuje za uwaga

zyczę wsołej hanuki ;)

Hubeeert - 26-12-2007, 01:18

1. Piłeś - nie pisz
2. Wulgaryzmy zachowaj na inną okazję
3. Odpowietrzyłeś cały układ?

Anonymous - 26-12-2007, 11:39

1.piłem
2.nie
3.tak

Hubeeert - 26-12-2007, 14:30

2. Kolejne użycie = ostrzeżenie.
3. Pompę od ABSu też?

Anonymous - 26-12-2007, 23:26

hamulce odpowietrzyłem, pompe nie bo nie wiem jek się to robi?
moze mnie poinstruujesz?
btw. szukam jeszcze korka wlewu oleju do mojego samochodu, wszystkie sklepy oblatałem nie maja. Gdzie dostać taki drobiazg??

Dzieki za odpowiedzi.

[ Dodano: 27-12-2007, 00:07 ]
PS. jeszcze jeden problem w samochodzie nie daje mi spokoju, mianowicie na desce mam jakby schemat zawieszenia przednie zawieszenie mruga na zielono, tylnie się nie pali. kwestia elektroniki wypalenia diód czy cos powazniejszego.
Z góry dziękuje za dopowiedz.

Gene - 27-12-2007, 08:44

yammakashi napisał/a:
wypalenia diód czy cos powazniejszego.

witaj, jesli mechanicznie napedy zapinasz i odpinasz to jest to wina najprawdopodobniej czujnikow. Zbyszekm2 juz nie raz o tym wspominal na forum. Warto poszukac a tu cos swiezego: http://www.mitsubishi-gra...3515300a#248821
yammakashi napisał/a:
btw. szukam jeszcze korka wlewu oleju do mojego samochodu, wszystkie sklepy oblatałem nie maja. Gdzie dostać taki drobiazg??
he he 93 zyle sklep z czesciami w Mitcarze, maja od reki. Tylko nie wiem czy do Afryki paczke Ci wysla :wink: