To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Zestawy Caraudio :) co i jak u was w Mitsuuu :)

Anonymous - 29-12-2007, 09:54
Temat postu: Zestawy Caraudio :) co i jak u was w Mitsuuu :)
Siemka wszystkim mam takie pytanie, jestem właśnie na etapie wymieniania sobie sprzętu caraudio w swoim Colcie, i pomimo tego ze mam już wybrana przez siebie markę nagłośnienia chciałbym się dowiedzieć jakie wy macie nagłośnienie chodzi mi o rozmiar głośnika,markę,moc, rozmieszczenie z przodu i z tyłu czy wykorzystujecie tylko fabryczne miejsca na głośniki czy też w jakiś inny dziwny sposób czarowaliście sami :d ogółem wszystko :mrgreen: pozdro.... :)
Anonymous - 29-12-2007, 15:53

Jeżeli chodzi o CA0 to moim zdaniem najlepiej jest zrobić sobie taki zestawik:
- po głośniku w przednich drzwiach
- z przodu w słupkach albo przy lusterkach bocznych tweedery
- dobre radio (preferowane przezemnie to Alpine)
Sam miałem taki zestaw w swoim poprzednim Colcie i wszystko pięknie grało. Z tyłu nie ma senu nic montować bo - głośniki wsadzone w boczki z tyłu dają kiepskie rozłożenie dźwięku (pozatym będą i tak wygłuszane przez osoby siedzące z tyłu), głośniki w półeczce wymagają bardzo dobrego montażu żeby całość nie skakała na każdym wyboju (zresztą głośniki w tylnej półce są niewygodne w użytkowaniu - przy każdym większym pakunku półkę czasami trzeba wyjąć a to wiąże się z odłączaniem całości).
Poza tym radzę skupić się na dobrym nagłośnieniu przodu bo 90% czasu będziesz jeździł sam lub z pasażerem z przodu :wink:

Anonymous - 29-12-2007, 16:56

Ja mialem u siebie niedawno tube blaupunkta ale niedosc ze zawalila mi caly bagaznik to w porownaniu do poprzedneigo samochodu w Colcie slabo gralo wiec ja sprzedalem. W przyszlosci planuje wlozyc jakies glosniki w polke (cos w tym stylu: http://www.allegro.pl/ite...miar_6x9.html), podlaczone pod wzmacniacz. Do tego tez cos blaupunkta w drzwi i w oryginalnym miejscu w desce oraz w slupki jakies soprany. Do tego mam teraz radio Sony Xplod CDX-S22 ale mysle ze zmienie na jakies lepsze i to chyba powinno wystarczyc :)
londolut - 03-01-2008, 12:05

Osobiście uważam, że Blaupunkt nie jest szczytem jeśli chodzi o audio :) wiosna przyniesie ze sobą Hertz DSK165, odseparowany zestaw dwudrożny na zwrotnicach, który powędruje w wytłumione drzwi i na podszybie lub słupy. Później się zobaczy czy to wystarczy :) Radio- Pioneer DEH-3900MP.
Pożyjemy zobaczymy, pozdro

phot - 03-01-2008, 15:21

Mam nadzieje ze to nie topic po to zeby wiedziec komu i gdzie wybic szybe;)

Ja mam u siebie alpine CDE-9870R (radio) - teraz jeszcze potanialy wiec bardzo polecam (mozna doplacic z 50-100zl i miec wersje z "galeczka"zamiast przysciskow -z perspektywy czasu mysle ze moze i warto:)

Z przodu powerbass'y 16tki w seryjnych miejscach zwrotnice w drzwiach i twetery na trojkacikach (nie w tylko na) z tylu seria glosniki - na poczatku bylem z nich srednio zadowolony ale w sumie jakos mi sie ostatnio bardziej spodobaly - twetery graja bardzo glosno (wysoko) daja efekt bas jak na takie glosniki jest bardzo dobry.

W okolicach lutego w bagaznik powedruje jakis subik (moze i pb) do tego ma byc wzmak z dwoch wyjsc na glosniki i jednym mostkiem na suba... Czy w tyl cos wstawie zobaczymy...
Pozdrawiam

Anonymous - 03-01-2008, 19:31

londolut, nie napisalem ze to szczyt ale te glosniki balupunkta ktore sa dostepne na allegro nie sa drogie a nawet dobrze graja wiec nadaja sie dla osoby ktora nie chce wydac majatku na sprzet Audio. Glosniki Hertz-a sa troche drozsze i nie kazdy moze sobie na nie pozwolic ;)
londolut - 03-01-2008, 19:37

No tak SlaVkoEg, ale 250 zł za komplet odseparowany to nie dużo, serio a głośniki mają ogromny potencjał :)
Anonymous - 03-01-2008, 22:07

londolut, Nom faktycznie :) sadzilem ze sa wiele drozsze ;)
londolut - 04-01-2008, 10:04

SlaVkoEg, może warto by śie zastanowić? ~250PLN głośniki, ~100PLN maty wygłuszające, ~50PLN dystanse i przewody, wrażenia bezcenne :twisted:
pawela - 04-01-2008, 11:09

tak to czytam chlopaki i stwierdzam, ze ja nic nie napisze odnosnie mojego audio :P Jednak nie wiadomo kto oprocz nas czyta to forum, i jak to potem wykorzysta... :evil: :axe:
Anonymous - 04-01-2008, 12:51

londolut, moznaby bylo ale jak dla mnie to i tak taki jeden zestawik to za malo :evil: W kazdym badz razie modyfikacje swojego car audio planuje zrobic dopiero po wakacjach. Najpierw szybki trzeba przyciemnic zeby sie nic w oczy nie rzucalo no i doprowadzic samochod do dobrego stanu :]
londolut - 12-01-2008, 23:52

SlaVkoEg, jeśli lubi ostro to trzeba za inwestować w suba z dobrym wzmakiem ;)
Anonymous - 14-01-2008, 09:31

Kurcze tak kazdy pisze co ma w aucie to tez napize bo co mi szkodzi. Mam w miejscach fabrycznych w desce glosniki blaupunkta z seri GT 10cm spisuja sie swietnie z tylu w miejscach obok pasazera mam glsniki co zalozylem na poczatku alpharda 16,5 i twetery efekt bez wygluszenia nawet nawet w bagarzniku prowizorka jak narazie glosnik blaupunkta 25 basowy i do tego wzmak mk2 i jak na prowizorke to nawet hula :mrgreen: w lutym mam zamiar zrobic cala zabudowe bagarznika poczawszy od kupienia 2 glosnika blaupunkta i wzmaka mk4 800 watt i on bedzie te 2 25 napedzac a mk2 glsniki po srodku auta i je tez zmienie tez na blaupunkta bo niestety stany finansowe i jak to w polsce prawie najnizsza krajowa :D nie pozwola studencinie zaszalec z autkiem :mrgreen: na efekty poczekamy :p
londolut - 14-01-2008, 14:41

Pisałem wcześniej, że planuję zakup Hertzów, a wczoraj w MediaMarkt widziałem zestaw Helixa DArkBlue 62.1. Również odseparowany na zwrotnicy i różnica cen jest średnio 50zł, znalazłem również kolesia na alledrogo, który w cenie oferuje dystanse z MDFu i się zakręciłem teraz. Chciałbym się dowiedzieć od was, kto ma założone podobne zestawy jak to się zachowuje, a najlepiej jakby ktoś miał rozeznanie lub porównanie obu zestawów :)
Anonymous - 15-01-2008, 10:32

Cytat:
SlaVkoEg, jeśli lubi ostro to trzeba za inwestować w suba z dobrym wzmakiem ;)

Wiem i mialem juz w misku tube ze wzmakiem alpine-a (nie pamietam modelu ale d awal sobie rade) tylko ze ta tuba byla troche za duza i niezbyt dobrze to w misku gralo wiec ja sprzedalem...