To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Kable WN

Anonymous - 30-12-2007, 13:13
Temat postu: [CK1A 1.3] Kable WN
Jak się niektórzy orientują w jednym z postów zalecono mi zmiane kabli WN i się wpakowa łem. Trzeci komplet w ciągu tygodnia i wszystkie tragedia.
1- miałem JC nie widziałem przebicia ale zmieniłem i .....
2- JC tragedia po 2 dniach
3- Santech to samo dwa dni po kablach
4- Janmor (zonk zaraz po założeniu) to dopiero szmelc ale efekt wizualny jak po tuningu komory silnika świecą jak neonówki. Już nie mam szans na inne firmy bo w lokalnych sklepach nic innego nie ma. Napiszcie jak ktoś zmieniał ostatnio kable gdzie i za ile , tylko nie te firm powyżej, bo to tylko strata czasu i pieniędzy .

Anonymous - 30-12-2007, 14:25

tyle tego na forum

TYLKO NGK

[ Dodano: 30-12-2007, 14:26 ]
Reszta to szajs :mrgreen:

Hugo - 30-12-2007, 16:34

Dzwoń do japaneze i zamawiaj kable NGK!
akbi - 31-12-2007, 09:46

gogh, wstawiałeś kable najgorszych marek, gdzie często jeszcze w kartonie są wadliwe :|
dm17 napisał/a:
TYLKO NGK
ew polecałbym jeszcze Seiwa (sprawdzone przez wiele osób) ... ale NGK to na pewno nr 1.
Hugo - 31-12-2007, 12:06

akbi napisał/a:
gogh, wstawiałeś kable najgorszych marek,
Sentech nie jest jedną z najgorszych marek kabli WN (dobre zakłady gazownicze zakładają kable tej firmy do instalacji gazowych z uwagi na odpowiednią izolację, która jest w niektórych wersjach wykonana z gumy, a nie z silikonu, który w podwyższonej temperaturze pracy silnika na LPG traci swe izolacyjne właściwości).
Anonymous - 31-12-2007, 17:38

Byłem dzisiaj odnieść te Janmory do sklepu i mówię że świecą jak neonówki, a koleś w mówi iż to że świecą nie świadczy że są niedobre. Podobno coś tam się jonizuje ,a jak nie błyskają to znaczy że dobre. Dziś w nocy to napewno nie wypatrze czy mi błyskaja , bo co 30 sek błyska na niebie :D . Szczęsliwego Nowego Roku
Hugo - 31-12-2007, 18:05

gogh napisał/a:
koleś w mówi iż to że świecą nie świadczy że są niedobre. Podobno coś tam się jonizuje
Bo to prawda. Chwyć za kable i dodaj gazu. Jak Cię kopnie to kable do du... Jak tylko będą świecić to będzie jonizacja.
harpagan - 31-12-2007, 18:05

Cytat:
ew polecałbym jeszcze Seiwa (sprawdzone przez wiele osób) ... ale NGK to na pewno nr 1.

Spotkalem sie ostatnio 2x z opinia o tym ze obecne kable NGK to juz zupelnie nie to samo co kiedys. Nie pamietam szczegolow, ale podobna sa tluczone gdzies w europie i sa zdecydowanie slabsze niz stare NGK

Od jakis 15 tys jezdze na seiwie (z LPG) i nie narzekam tak wiec tez moge polecic

Anonymous - 03-01-2008, 19:25

Witam.
Poniżej masz linki do dwóch sklepów internetowych z kablami Seiwa.
sam też myślę o wymianie i zamierzam kupić te przewody:
Sklep 1
Sklep 2

Anonymous - 06-01-2008, 00:01

Mam Seiwy od ponad roku i są super, polecam!
Co do NGK, to pewnie jest tak jak z Boschem, świetna marka, słabe wykonanie w Chinach :?

Anonymous - 07-01-2008, 01:59

Sprawdzałem te kable ręką i nie kopią. Teraz błyskają tylko 2 z 4 . Błyskają znaczy świecą tam gdzie jest na nich napis , tylko wtedy jak prąd przepływa. Szczerze mówiąc wnerwia mnie już ten samochód. Gdzie nie pojade każdy rozkałada ręce i nie wie czemu brak mu kopa. Po zmianie kabli jak na luzie pocisne gaz , to silnik zaczyna przerywać. Wcześniej tego nie zauważyłem . Mechanik mówi że to jakies odcięcie i to normalka żeby silnika nie przekręcić. Wy też tak macie ?
harpagan - 07-01-2008, 08:50

gogh napisał/a:
Mechanik mówi że to jakies odcięcie i to normalka żeby silnika nie przekręcić. Wy też tak macie ?

Przy plus/minus 7000 obrotow (nie wiem dokladnie ile w Twoim Lancerze) jest odcinka i jest to normalne i jak najbardziej prawidlowe

akbi - 07-01-2008, 10:35

Bastek77 napisał/a:
Co do NGK, to pewnie jest tak jak z Boschem, świetna marka, słabe wykonanie w Chinach :?

:shock: :shock: :shock: znasz jeszcze kogoś kto podziela Twoją opinię??? Bo pewnie nie masz racji :?

Anonymous - 07-01-2008, 22:04

Akbi, pewnie jak ja nie mam racji, to Ty ją masz i jest super!
akbi - 08-01-2008, 09:39

Bastek77, chodzi mi o to, że wydajesz opinie o marce, z którą chyba nie miałeś do czynienia - przynajmniej tak wynika z tego co piszesz.