FAQ & How to? - Antena elektryczna carisma
Anonymous - 30-12-2007, 19:08 Temat postu: Antena elektryczna carisma Witam,
Na pewno wielu z wam zerwała się żyłka, która wysuwa i ściąga antenę.
Co widać na poniższym zdjęciu
Czy próbował ktoś z was uzupełnić ją czymś innym? Myślałem o grubej żyłce gospodarczej.
Znam jej długość po całkowitym złożeniu, więc nie jest to problem.
saphire - 30-12-2007, 20:38
Może dopasujesz jej grubość w sklepie ogrodniczym gdzie handlują kosami elektrycznymi lub spalinowymi - tam mogą mieć takie linki nawet zbrojone stalką.
mlun - 01-01-2008, 17:38
Ale czy ta linka o ile pamietam to nie ma ząbków?
Anonymous - 11-01-2008, 23:12
No właśnie nie ma...
Znlazłem na allegro wkład z masztem za nie duże pieniądze.
http://www.allegro.pl/ite...eny_wklad_.html
Czy ktoś z was taką użył?
mlun - 12-01-2008, 13:12
To czemu jest tam koło zębate? Pozatym moja linka w antenie o ilę się nie mylę ma te zabki.
Mi za to sam maszt jest potrzebny bo mam zgięty i nie moge nigdzie znaleźć w rozsądnej cenie czegoś.
phixius - 14-01-2008, 08:16
U mnie na pewno pasek ma ząbki, i chodzi po tej zębatce.
lipa40 - 14-01-2008, 18:19
dzinks napisał/a: | Czy próbował ktoś z was uzupełnić ją czymś innym? | Ostatnio naprawiałem prawie identyczną antenę , ten sam problem . Wewnątrz tej rolki na której nawija się linka , powinna zostać końcówka linki ok.1-1,5 cm z mosiężną "zakówką" . Należy ją zdjąć i nałożyć na linkę ,rozciągnąć antenę , koniec linki z "zakówką" założyć na rolkę (należy przy tym uważać aby nie za mocno skręcić sprzęgiełko , następnie skręcić obudowę , podłączyć antenę na zwijanie i gotowe mlun napisał/a: | To czemu jest tam koło zębate? | To koło współpracuje ze ślimakiem na ośce silniczka
OLO_OLO8 - 26-02-2008, 01:01
Mam pytanie:
Czy do Cari 1,6 z 97 r. htb można założyć automatyczną antenę (oryginalna mieści się w beldze przy kierowcy przy przedniej szybie)
[ Dodano: 06-05-2008, 00:50 ]
Powtarzam jeszcze raz moje powyższe pytanie: Czy ktoś wie czy można założyć automatyczną antenę do Cari 1,6 16V htb? Oryginalna znajduje się przy kierowcy w belce przy przedniej szybie!!!
|
|
|