To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Antena elektryczna carisma

Anonymous - 30-12-2007, 19:08
Temat postu: Antena elektryczna carisma
Witam,

Na pewno wielu z wam zerwała się żyłka, która wysuwa i ściąga antenę.

Co widać na poniższym zdjęciu

Czy próbował ktoś z was uzupełnić ją czymś innym? Myślałem o grubej żyłce gospodarczej.

Znam jej długość po całkowitym złożeniu, więc nie jest to problem.

saphire - 30-12-2007, 20:38

Może dopasujesz jej grubość w sklepie ogrodniczym gdzie handlują kosami elektrycznymi lub spalinowymi - tam mogą mieć takie linki nawet zbrojone stalką.
mlun - 01-01-2008, 17:38

Ale czy ta linka o ile pamietam to nie ma ząbków?
Anonymous - 11-01-2008, 23:12

No właśnie nie ma...

Znlazłem na allegro wkład z masztem za nie duże pieniądze.

http://www.allegro.pl/ite...eny_wklad_.html

Czy ktoś z was taką użył?

mlun - 12-01-2008, 13:12

To czemu jest tam koło zębate? Pozatym moja linka w antenie o ilę się nie mylę ma te zabki.
Mi za to sam maszt jest potrzebny bo mam zgięty i nie moge nigdzie znaleźć w rozsądnej cenie czegoś.

phixius - 14-01-2008, 08:16

U mnie na pewno pasek ma ząbki, i chodzi po tej zębatce.
lipa40 - 14-01-2008, 18:19

dzinks napisał/a:
Czy próbował ktoś z was uzupełnić ją czymś innym?
Ostatnio naprawiałem prawie identyczną antenę , ten sam problem :cry: . Wewnątrz tej rolki na której nawija się linka , powinna zostać końcówka linki ok.1-1,5 cm z mosiężną "zakówką" . Należy ją zdjąć i nałożyć na linkę ,rozciągnąć antenę , koniec linki z "zakówką" założyć na rolkę (należy przy tym uważać aby nie za mocno skręcić sprzęgiełko , następnie skręcić obudowę , podłączyć antenę na zwijanie i gotowe :D
mlun napisał/a:
To czemu jest tam koło zębate?
To koło współpracuje ze ślimakiem na ośce silniczka :roll:
OLO_OLO8 - 26-02-2008, 01:01

Mam pytanie:
Czy do Cari 1,6 z 97 r. htb można założyć automatyczną antenę (oryginalna mieści się w beldze przy kierowcy przy przedniej szybie) :?:

[ Dodano: 06-05-2008, 00:50 ]
Powtarzam jeszcze raz moje powyższe pytanie: Czy ktoś wie czy można założyć automatyczną antenę do Cari 1,6 16V htb? Oryginalna znajduje się przy kierowcy w belce przy przedniej szybie!!! :!: