To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - redukcja spalania?

misjonarz. - 11-01-2008, 19:09
Temat postu: redukcja spalania?
Znalazłem takie coś na amerykańskim e-bayu. Ktoś o tym wynalazku już słyszał? A może ma zainstalowane w swoim aucie.
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem

saphire - 11-01-2008, 19:59

Jak mi pokażesz wykresy z hamowni tego samego auta przed i po założeniu tej kierownicy strug powietrza i na nich będzie widać ten niby efekt to może w to uwierzę :P
jacek11 - 11-01-2008, 21:39

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale to chyba zwykła strumienica.
Anonymous - 11-01-2008, 23:11

Był taki pan w Polsce co to już taki wynalazek opatentował, wynalazek montowali spece od "tjuningu" fiata 126p, to coś ma działać podobnie jak turbinka Kowalskiego tyle że w gaźniku miała ona jeszcze jakiś sens. Przy wtrysku mieszanka powstaje dopiero w komoże spalania więc wprowadzanie zawirowań powietrza nie poprawi jej mieszania.
Prawda jest taka, że inżyniery z Mitsubishi sporo się nagłówkowali aby dobrać parametry dolotu do silnika więc nie sądzę aby kawał pogiętej blachy w dolocie potrafił dodać 20hp. Skuteczność pewnie podobna jak w przypadku "cziptjuningu" z allegro, rezystor za 0,10pln sprzedawany po 20pln, który to oszukuje ECU i jakimś cudem przybywa nawet 30% mocy zalewając silnik taką dawką paliwa, że z rury wydechowej można je do wiaderka zbierać.

Anonymous - 12-01-2008, 00:52

o nastepny wynalazek. ciekawe, ciekawe... a mowia ze z odpadow produckyjnych nic sie nie da wyklepac a tu prosze.
dla zainteresowanych: podobny efekt (oczywiscie jest diametralnie sprzeczny niz w reklamowany) mozna usyskac umieszczajac w dolocie szczotke do mycia toalet- koniecznie cala i koniecznie brudna no bo wiadomo metan, zimna fuzja gowna itp. efekty inaczej nie zajda. Dodatkowo nie zostalo udowodnione ze nie tworzy sie vertex miedzywymiarowy wspomagajacy zawieszenie i tworzacy naped na 4 kola z orginalnego przedniego, zarowki nie potrzebuja pradu zeby swiecic i w takiej konfiguracji a akumulator sam sie laduje.
Only in america!

Anonymous - 12-01-2008, 22:02

Właściwie jeżeli do starego Lancera, który został jako awaryjny pojazd, zamontuje wszystkie dobrodziejstwa "taniego tjuningu" z alledrogo i ebaja to z fabrycznych 90 koni powinienem wyciągnąć przynajmnijej 300 jak nie więcej :mrgreen: musze jeszcze tylko dokupić kilka magnetyzerów i elektryczną turbinę przerobioną z napędu modelarskiego bo takie cuś już też widziałem.