[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Wymiana silnika czy jego remont?
Anonymous - 13-01-2008, 20:51 Temat postu: [CB4 1.6] Wymiana silnika czy jego remont? Mam problem z silnikiem 1.6 16V.Urwał się zawór,wpadł do cylindra,zniszczył go i tłok,poszedł przez to pasek rozrządu i podobno zabezpieczenia zaworów.Wycene naprawy poznam jutro wieczorem.Ale bez regeneracji głowicy podobno się nie obędzie.Przeszukując internet znalazłem te silniki(używki) za 800-1500zł.Dochodzi koszt transportu i wymiany.Tylko że to i tak będzie nieznana używka bo w zapewnienia sprzedawców że są w dobrym stanie jakoś nie wierze bo przecież nikt w te silniki raczej nie zaglądał.Szkoda mi tego Lancerka bo go bardzo lubie i gdybym musiał to pewnie kupiłbym następnego w Holandii bo są w przystępnej cenie 1.5-2.5tyś euro.Tylko że tego znam i sporo części w nim już wymieniłem.To autko z 1995r.Kombi.Co radzicie?Macie jakieś pomysły?
wichura1 - 13-01-2008, 22:03
Gościu z Allegro Przemolak, sprzedaje części w bardzo dobrym stanie. kupiłem u niego skrzynię, fotele i pełno innych pierdół. Polecam. Naprawa silnika to w najlepszym przypadku 3000PLN a po takim zonku może się nigdy już nie zachowywać jak poprzednio. Silnik to teraz część zamienna i nie trzeba go rejestrować, więc tak będzie taniej, prościej i pewniej.
Anonymous - 13-01-2008, 22:17
wichura1 napisał/a: | Gościu z Allegro Przemolak, sprzedaje części w bardzo dobrym stanie. kupiłem u niego skrzynię, fotele i pełno innych pierdół. Polecam. Naprawa silnika to w najlepszym przypadku 3000PLN a po takim zonku może się nigdy już nie zachowywać jak poprzednio. Silnik to teraz część zamienna i nie trzeba go rejestrować, więc tak będzie taniej, prościej i pewniej. | Też myślałem że to będzie nie mniej niż 3tyś. i/lub w góre.Niestety.A mógłbyś podać jakieś namiary ma tego gościa?
stary alfer - 13-01-2008, 22:21
zdz1002 napisał/a: | A mógłbyś podać jakieś namiary ma tego gościa? |
allegro - szukaj użytkownika - Pokaż przedmioty tego Użytkownika i włala
tel.512 214 114
Jogurt - 25-01-2008, 13:44
szukajac silnika na aledrogo czasem zdarzaja sie sytuacje ze sprzedajacy daje mozliwosc przejechania sie autem przed wymontowaniem silnika. ja bym sklanial sie ku uzywce bo po takiej bubie mozesz miec potem cyrki z spalaniem oleju itd
|
|
|