To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - L200 - MONTAŻ CZUJNIKÓW PARKOWANIA

Anonymous - 15-01-2008, 08:38
Temat postu: L200 - MONTAŻ CZUJNIKÓW PARKOWANIA
Witam,
Zamierzam zamontować sobie czujniki parkowania, mam 2 pytania:

1. Czy orientujecie się czy można podczas ważnej gwarancji zamontować je sobie samemu (poprostu lubię to robić, robiłem to w poprzednich i daje mi satysfakcję, a poza tym jest trochę taniej). Czy Mitsu może unieważnić gwarancję?

2. czy jest ktoś w stanie powiedzieć, gdzie serwisy montują tylne czujniki parkowania? Jesli jest możliwość zrobienia zdjęć - chętnie skorzystam :) ))

Pozdrawiam

Anonymous - 15-01-2008, 09:27

Pytasz o l200 ?
Zadałem to pytanie bo wydaje mi się że chodzi ci o outlandera - taki jest w opisie i na zdjęciu

Jesli chodzi o l200, to część salonów montuje tylko 2 szt - na wystajacej części zderzaka, tuż obok podestu w zderzaku po zewnętrznych stronach, czyli w najbardziej wysunietym punkcie tyłu

Ja naprzykład mam jeszcze dwa skrajne po bokach, ale po serii problemów z czujnikami - gdzieś o tym już pisałem - chyba odłączyli mi dwa skrajne i zostawili tylko 2 środkowe

Poniewaz było to niedawno i niemiałem czasu dokładnie sprawdzić nie napiszę czy działają 2 czy 4

pozdrawaiam

HugoOrmo - 15-01-2008, 14:15

Mam zamontowane przez dealera przed odbiorem auta. 4 szt: 2 na wystajacych czesciach zderzaka i dwie po bokach (czyli tak jak wyzej).
Wyswietlacz nad lusterkiem.

Zero problemow, wszystko gra i buczy

pzdr

Anonymous - 15-01-2008, 20:38

Czołem.

U mnie są zamontowane przez dealera 2 czujniki na występach zderzaka i również jest nieźle. Próbowałem je, cofając do ściany i gdy na wyświetlaczu było 00 to miałem jeszcze ok. 10 cm hak od ściany czyli ok. Zewnętrznych czujników nie mam bo mam duże lusterka :lol:

Pozdro ...