To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - pilot i kluczyk do space star 99 1.8 GDI

Anonymous - 16-01-2008, 00:01
Temat postu: pilot i kluczyk do space star 99 1.8 GDI
To jest mój pierwszy post na forum i chciałem się w związku z tym przywitać. Na forum znalazłem naprawdę wszystkie odpowiedzi na pytania nt mojego świeżego nabytku SS 1.8 GDI, ale mam problem :doubt: z pilotem do centralnego. Posiadam poniższy pilot:

Czy mógłby mnie ktoś oświecić, czy jest to oryginalny pilot do SS?? Jakie baterie tam wcisnąć?? Co ciekawe, właściciel powiedział mi że pilot nie działa. Po rozłożeniu go wypadły 2 baterie 3V czyli w sumie 6V. Są one bardzo cieniutkie posiadają oznaczenie 2016. Wsadziłem baterię 3V dwa razy grubszą niż 2016 z oznaczeniem 2032 i pilot mrygnął do mnie diodą :) . Sprawdziłem przy samochodzie i kicha. Pilot miga, ale zamki nawet nie drgną. Poza tym po jakiś 5-10s pilot nie reaguje i albo dioda cały czas świeci albo padaczka, nie reaguje na wciśnięcie przycisku.
Oczywiście szukałem podobnych tematów ale nic na temat ww pilota. Czy można go jakoś reaktywować czy pozostaje ASO??

Pytanie jeszcze o kluczyk ile kosztuje dorobienie i gdzie w okolicach Lublina??
Serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Robson86 - 16-01-2008, 00:54

maciooo napisał/a:
Czy można go jakoś reaktywować czy pozostaje ASO??

wydaje mi sie ze pozostaje tylko ASO (cena strzelam troszke 100-300zl)...ewentualnie przejedz sie albo podzwon po firmach montujacych centralne zamki i autoalarmy :P
maciooo napisał/a:
Pytanie jeszcze o kluczyk ile kosztuje dorobienie i gdzie w okolicach Lublina??

Parexbud ul. Naleczowska ASO Mitsubishi (koszt tez pewnie bedzie oscylowal w granicach 300zl)
Od razu mowie ze ceny strzelalem (takie koszty posniosl znajomy jak chcial dorabiac kluczyk)
Pozdroo

Anonymous - 16-01-2008, 05:48

Najtaniej dołożyć sterownik CZ lub znależć kogoś kto naprawi pilota.
Anonymous - 16-01-2008, 09:00

Dzięki za info. Czytałem w wątku Cari że istnieje sposób na zaprogramowanie pilota w centralce CZ. Ktoś opisywał że trzeba wprowadzić centralkę w tryb programowania. Znajdę ten wątek i spróbuję wg zaleceń.
Inni piszą że trzeba wejść do samochodu i w środku włożyć baterie i po naciskać, może zaskoczy, a jeszcze inni że trzeba stanąć koło prawego lusterka, wyjąć baterie, włożyć z powrotem coś tam nacisnąć... trochę jak zaklinanie deszczu :) . Zobaczymy. Jak nie zadziała pilot to sobie dam spokój, ale kluczyk zapasowy wypadało by mieć.
Pozdrawiam

Anonymous - 16-01-2008, 12:06

To nie zaklinanie deszczu. W prawym lusterku jest odbiornik sygnałów z pilota. Nacisnąć na zapłonie oba klawisze przez 3 sek. Centralny powinien zamknąć i otworzyć auto. Jeśli nie to do elektronika i sprawdzić czy pilot cokolwiek nadaje bo sama dioda w nim to nie wszystko. Można przysłać do mnie.
Anonymous - 16-01-2008, 17:17

KSCar napisał/a:
W prawym lusterku jest odbiornik sygnałów z pilota. Nacisnąć na zapłonie oba klawisze przez 3 sek. Centralny powinien zamknąć i otworzyć auto. Jeśli nie to do elektronika i sprawdzić czy pilot cokolwiek nadaje bo sama dioda w nim to nie wszystko

Zrobiłem jak mówiłeś i kiszka przejdę się do jakiegoś zakładu gdzie montują alarmy, może to wina pilota. Zobaczmy.
Dla zainteresowanych z okolic Lublina: Dorobienie klucza w Parexbud ul. Naleczowska ASO Mitsubishi (dziś dzwoniłem) to koszt - 210zł (materiał) + 150 zł (zakodowanie) + 50 (doszlifowanie) :shock: . Zakład w MAKRO robi to samo za 200-250zł tylko na razie nie mają materiału, dopiero za miesiąc.
Jeszcze jedno pytanie. Czy piloty takie jak zamieściłem na obrazku działają na jedną czy dwie baterie 3V??

jerk1 - 16-01-2008, 22:01

Mam pytanie do znawców- czy wszystkie sa wyposazone w taki sam alarm- czyli zakładany fabrycznie a nie montowane przez dilerów, bo jeśli montaz jest w salonach to kazdy salon moze instalowac inny. I jeszcze pytanie do "KSCar " skad wiesz, ze odbiornik jest w lusterku?- w/g mnie odbiornik jest w centralce jak w kazdym innym alarmie sterowanym radiowo, a centralka jest nie w lusterku ale schowana wewnatrz gdzieś w bebechach za osłonami. mona jamznaleśc po kablach. Pozdrawiam
Anonymous - 17-01-2008, 11:59

Tak myślałem że ktoś się doczepi o szczegóły. Skróciłem sobie pisanie. W lusterku jest oczywiście antenka odbiornika a nie cały odbiornik. Gdyby tak było to wymiana lusterka = nowe klucze. To oczywiste.