Space Star Ogólne - MSS Zawieszenie POMOCY
Anonymous - 16-01-2008, 00:29 Temat postu: MSS Zawieszenie POMOCY witam, jakis czas temu kupilem MSS i mial dosc mocno wybite zawieszenie z przodu a co za tym idzie wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator, dzieki temu remontowi udalo mi sie wyeliminowac stukanie z lewej strony ( po wymianie wachacza ) lecz z prawej strony cos jeszcze puka ( bardzo delikatanie - znacznie mniej niz poprzednio, i tylko wowczas gdy nie ma obciazenia z prawej strony-np nie siedzi pasazer ) lecz zajezdzajac do mechanika powiedzial ze on juz tu nic nie widzi i nie ma pojecia co tam jeszcze moze stukac poniewaz nie ma nic luznego moze ktos z Was bedzie mi w stanie pomoc ? Moja wersja to mss 99r 1,8GDI
Robson86 - 16-01-2008, 00:55
Gorne mocowanie amortyzatora moglo pojsc...
Pozdroo
Anonymous - 16-01-2008, 07:06
kumanprx napisał/a: | wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator |
wymieniłeś jeden amortyzator????
cns80 - 16-01-2008, 07:59
kumanprx napisał/a: | wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator | NC
To pukanie to anioł stróż, który mówi że amory wymienia się parami.
Anonymous - 16-01-2008, 11:49
tak wymienilem tylko prawy, poniewaz na stacji diagnostycznej wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy poniewaz w lewym amortyzatorze wszystko gra ( nic nie stuka, nie puka) a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic?
Moominek - 16-01-2008, 12:18
kumanprx napisał/a: | wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy |
zauważ, że teraz w lewym masz 66% skuteczności, a w prawym 100%, czyli asymetrię masz teraz w drugą stronę... jakakolwiek asymetria nie jest bezpieczna mimo, ze nijak się ma do stukania.
JCH - 16-01-2008, 12:33
kumanprx napisał/a: | a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic? | Serwis to robi chyba w 2 godz. Za wymianę ok. 150 zł, ceny części - ok. 200 zł (ale piszę z pamięci więc mogę się nieco mylić).
Stukanie u mnie (te prawa strona) było słyszalne np. przy skręcie w lewo na skrzyżowaniu, gdy akurat pod kołem trafił się "gulik", przejazd kolejowy/tramwajowy lub takie tam podobne....
Na diagnostyce zawieszenia nikt tego, poza ASO, nie potrafił wykryć.
Anonymous - 16-01-2008, 13:26
Ja bym dorzucił koszty sprawdzenia zbieżnosci po takiej naprawie.
Anonymous - 16-01-2008, 15:22
moominek , zwroc uwage ze nowy amortyzator nigdy nie ma skutecznosci 100% nowy ma ok 70% , moze troche ponad - wiec asymetria nie jest taka straszna, dzwonilem do sprzedawcy specjalizujacego sie w sprzedazy japonskich czesci i niestety nie moglem u niego kupic tej czesci , powiedzial ze niestety jej nie posiada wie ktos z Was gdzie moge to kupic? moze uzywane sie nada? pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Anonymous - 17-01-2008, 16:11
Zadzwoń do Japaneze (Marek Malik) czyli klubowego sprzedawcy czesci tel. 042 215 44 02.
|
|
|