Małopolskie - FERIE
Gene - 17-01-2008, 14:32 Temat postu: FERIE Dzien dobry, chcialbym sie podzielic z Wami taka kwestia. Na poczatku lutego zaczynaja sie ferie mazowieckie i na tydzien wybieram sie do Bukowiny. Jesli bedzie ktos w okolicy to chetnie sie spotkam. Ale mam pytanko. Co zrobic z tym cholernym wiazdem na Zakopianke?
Tam sa z roku na rok wieksze korki. Bede jechal z Warszawy Katowicka.
Dzieki za rady i moze do zobaczenia. :
Student - 17-01-2008, 15:04
Jak Ja jechałem to nie wjeżdżałem na Zakopiankę (no może trochę) tylko odbiłem na Nowy Targ, na końcu albo za Nowym Targiem odbiłem w prawo na Bukowinę Tatrzańską i wjechałem od dołu od strony Białki.
Niestety jak jadę to zawsze mam pilota i dla tego nie pamiętam dokładnie miejscowości ale prześledź na mapie to napewno znajdziesz moją drogę.
A mam fajny adres do Bukowiny: na uboczu z pięknym widokiem właśnie od strony Białki.
Gene - 17-01-2008, 15:21
Bardziej chodzi mi o zjazd na Zakopianke z autostrady za Balicami. Tam sa zawsze kilometrowe korki az do swiatel. Moze przez Krakow lepiej jechac?
szczeslaw - 17-01-2008, 17:57
Dawno nie jechałem obwodnicą, więc nie wiem jak teraz korkami. Ale gdybyś rzeczywiście chciał jechać przez miasto, to Cię pokierujemy jakoś sensownie
(W sumie jak to będą ferie Mazowieckiego, to korki mogą być spore, więc jazda przez miasto może nie być głupim pomysłem)
Student - 18-01-2008, 06:56
Nie wiem jak teraz ale w wakacje obwodnica była rozkopana i chłopaki na CB odrazu pokierowali mnie przez miasto-Kraków, była godzina 8.30-9.00 poniedziałek, przejechałem w jakieś 30min. było szybko i sympatycznie.
Anonymous - 18-01-2008, 07:47 Temat postu: Re: FERIE
Gene napisał/a: | Dzien dobry, chcialbym sie podzielic z Wami taka kwestia. Na poczatku lutego zaczynaja sie ferie mazowieckie i na tydzien wybieram sie do Bukowiny. Jesli bedzie ktos w okolicy to chetnie sie spotkam. Ale mam pytanko. Co zrobic z tym cholernym wiazdem na Zakopianke?
Tam sa z roku na rok wieksze korki. Bede jechal z Warszawy Katowicka.
Dzieki za rady i moze do zobaczenia. : |
jestem w Bukowinie od 13.02
Gene - 18-01-2008, 08:42
jeszcze troche czasu jest
Anonymous - 18-01-2008, 09:06
tylko mam zagwozdke ryzykować na letnich czy jednak zakupić zimówki lub moze cugiem do Zakopca
Gene - 18-01-2008, 09:11
ja bede w Bukowinie od 9 lutego, mieszkamy na Wysokim Wierchu
nie no po co Ci zimowki
Anonymous - 18-01-2008, 09:20
Gene napisał/a: | ja bede w Bukowinie od 9 lutego, mieszkamy na Wysokim Wierchu
nie no po co Ci zimowki |
u vip-y
Anonymous - 18-01-2008, 10:54
A propos obwodnicy to jeżdżę nią codziennie w zasadzie i korki są od balic non stop przez cały dzień praktycznie. Więc raczej w ferie się nie zmieni nic, chyba że odpalą w końcu nitkę w przeciwnym kierunku ale raczej nie wygląda żeby mieli skończyć (bo nic nie robią ).
Definitywnie polecam przez miasto.
Gene - 18-01-2008, 11:20
dzieki
wojmi1 - 18-01-2008, 15:27
Gene, ja bym Ci proponowal zjazd z autostrady /Katowice-Krakow/ w Chrzanowie /drugi zjazd /
i kierowac sie na Zator, Wadowice, Sucha Beskidzka, Maków Podchalanski, Jordanow i wjazd w Skomielni Bialej na Zakopianke.
Anonymous - 18-01-2008, 23:08
Gene napisał/a: | nie no po co Ci zimowki | zakopianka bywa zdradliwa... zycze wam naprawde spokojnej drogi...
wojmi... ja bym tam sie pchal zakopianka:> nie taki diabel straszny :>
ale proponowal bym zjazd na mszane dolna... przez kasinke... potem, na rabke... i wyjechac na zakopianke :> do tego zjazdu 2 pasy wiec jedzie sie dosc plynnie
BUBU - 20-01-2008, 17:22
GOLDI napisał/a: | ale proponowal bym zjazd na mszane dolna... przez kasinke... potem, na rabke... i wyjechac na zakopianke :> |
Goldi ale nie każdy zna trasę przez Dobczyce i Wiśniową
|
|
|