To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Demontaż panelu sterującego ogrzewaniem

Anonymous - 18-03-2006, 16:20
Temat postu: Demontaż panelu sterującego ogrzewaniem
Witam Szanowne Grono Mitsumaniaków
Czy ktoś z kolegów bądź z koleżanek wymieniał może żaróweczke która podświetla gałeczki od ogrzewania w C50?
Strasznie mnie denerwuje jak coś mi nie świeci :evil: a tylko ta mi zostala do wymiany zdemontowalem przedni panel gdzie znajduje sie radio, popielniczka i mały schowek i na tym sie skończyło z tej pozycji dojść nie można. Niechcialbym demontowac calej deski i odłączać cięgna itp.
Może ma ktoś jakąś dobrą rade jak tam dojść :wink:

josie - 18-03-2006, 18:57

No dobra, to tak:

1) demontaż ramki radia - 2 wkręty na dole, 2 u góry
2) widać panel nawiewów - mocowany na 3 wkręty - wykręcić
4) teraz najtrudniejsze - patrząc na panel, z jego prawej ścianki w dół wychodzi plastikowy język - trzeba wsadzić łapkę i ten język odciągnąć w lewo bo w języku jest bolec który siedzi w blasze. Jak będzie odgięty trzeba poruszyć panel nawiewów - miejsca w których były śruby trzeba wysunąć poza ramkę (na zewnątrz) przechylając panel raz w górę raz w dół. No i mając małe ręce można dostać się do żaróweczek - u góry są chyba 2 na dole 1 ale nie pamiętam dokładnie, możliwe że po 1 u góry i na dole.

Ogólnie upierdliwe zajęcie i ręce bolą. Lepiej opisać nie potrafię.
A, na żarówkach starych są kondomiki zielone - trzeba przełożyć na nowe żarówki inaczej świecić będzie wszystko na biało.
Powodzenia

Hubeeert - 18-03-2006, 21:41

Anonymous - 18-03-2006, 21:51

Dzieki Josie za wskazówki.
Hubeert widze że masz jakiegos ładnego mauala po angielsku, moze moglibyśmy sie jakoś dogadać bo przydałby mi się:) na codzień śmigam z niemiecką wersją, a germański nie jest moją mocą strona bo z angielskim to nie bede się przechwał :D

Hubeeert - 18-03-2006, 21:54

Dogadac się możemy czemu nie.
Mam serice manual do amerykańskiej wersji. częśc elektryczna zeskanowana, część mechaniczna nie bo nie dałem rady 800 stron dwustronnie zeskanowac tym bardziej że juz nie pracuję tam gdzie miałem dostep do skanera.
PW do mnie z mailem który przyjmuje 10MB i masz część elektryczną u siebie na skrzynce.

rafq - 12-08-2006, 14:49

ja u siebie zamiast żaróweczek zamontowałem diodki niebieskie :wink: a panel po odkręceniu srubek z ramki i mocujacych sterowanie ogrzewaniem wyjąłem trochę na siłę, ale tyle wystarczy zeby sie dostac do wszystkich zaroweczek :wink: tylko z wyczuciem, żeby nic nie połamać :!: