To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - MacBook vs. PC

Anonymous - 18-01-2008, 03:48
Temat postu: MacBook vs. PC
Witam.Mam male pytanko do tych ktorzy maja/mieli jakiegos apple w swoim uzytkowaniu. Mam zamiar kupic sobie Mac Booka i chce zasiegnac rady czy warto przejsc na ten system czy lepiej pozostac przy kompie klasy PC. Prosze o rady tych ktorzy mieli stycznosc z apple a nie tych ktorzy maja zakodowane w swoich glowkach negatywny stosunek do tego sprzetu-apple. Pozdrawiam Cie tato :D
stanik - 18-01-2008, 15:23

powiedz jeszcze do czego używasz kompa. Internet i poczta czy cos wiecej, a moze jakies profesjonalne zastosowania?

Pozdrawiam

Anonymous - 19-01-2008, 00:47

Nie nie,nic powaznego ,internecik,poczta,muzyczke i filmy posciagac,takie tam ,do gierek mam konsole
akbi - 19-01-2008, 15:46

wg mnie PC zdecydowanie "rządzi" w Polsce i kupując Mac'a możesz mieć później spore problemy z kompatybilnością programów/plików przesłanych od znajomych.
To taki może trochę uboczny efekt ... ale wg mnie decydujący ... który nie nadrobi Mac pomimo większej prędkość i stabilności.

sla - 28-01-2008, 14:52

MacBook jest ok. Moje dziecko z niego korzysta i nie ma problemów.Leopard jest super, jeżeli chcesz zawsze jako drugi system możesz wgrać Windows, zapewnia Ci to BootCamp. Dlatego mówienie o braku kompatybilności nie ma sensu ponieważ zawsze możesz korzystać z systemu który Ci w danym momencie odpowiada. Tak robi moje dziecko, a są to wymagający użytkownicy, i jest naprawdę b. zadowolona ze swojego jabłuszka.
karolgt - 28-01-2008, 20:05

z tego co wiem to na Macbookach (nie wiem czy wszystkich,ale sadzac po platformach to raczej tak) mozna bez problemu zainstalować linuxa, a jeśli tak, to mamy wtedy w pelni funkcjonalny komputer jak PC i zadnego problemu z "wymiana danych' miedzy znajomymi nie ma.
stanik - 28-01-2008, 20:10

a jak jest z grami na tej platformnie?

Pozdrawiam

karolgt - 28-01-2008, 20:18

stanik napisał/a:

linuxie czy mac'u ?

stanik - 28-01-2008, 20:24

na macu w ogóle, czy da się zagrać w jakieś Medal of Honor czy Colina?

Pozdrawiam

sla - 28-01-2008, 20:26

stanik napisał/a:

Pozdrawiam

Jeżeli jako drugi system zainstalujesz Windows to normalnie, rodzaj gier będzie tylko zależny od tego z jaką kartą grafiki kupisz. Są też gry na Leoparda, ale w Polsce niezbyt popularne. Mac Book ma kartę zintegrowaną GMA i pociągnie prostsze gry, ale na MacBook'u Pro możesz grać we wszystko co zechcesz.