[97-04]Galant EAxA/W - przebieg a wytarcie kierownicy
pompec - 21-01-2008, 16:32 Temat postu: przebieg a wytarcie kierownicy ponieważ nie wiem jak to jest w Mitsu, proszę o pomoc... czy kirownica w Galancie po przejechaniu 170tys. km może tak wyglądać czy jednak powinna być mniej wytarta? u mnie w Hondzie przy 190tys. wyglądała lepiej...
Anonymous - 21-01-2008, 16:51
swieci sie jak psu j...ka co Ty chcesz od niej lepsza taka niz z szarymi plamami(lub wypastowana pasta do butow) czy dziurami...
a tak na powaznie to ciezko ocenic jak to bylo naprawde roznie wygladaja kieraty w autach ktore sa do kupienia wystawiane do wgladu przez nowych forumowiczow u znajomych tez wyglada to roznie.jesli chodzi o maja to jesli zerkniesz w galerie to zobaczysz ze wyglada jak nowa a na liczniku jest 212 tys km. zuzycie kierownicy to kwestia tego ile auto jezdzilo w miescie a ile na trasie a nie ile ma przejechanych ogolnie km takie jet moje zdanie
Bartek - 21-01-2008, 17:13
Jeżeli całe koło tak wygląda, to stawiam na 270 000 km. U mnie w Galu pojawiają się powoli wybłyszczenia w ok. godziny 9 (lewa ręka) i tylko tam - poprzedni juzer prowadził auto jedną ręką......ja prowadzę obydwoma, ale dopiero od ok. 60 000 km (auto ma teraz ok. 180 000).
W Wagonie (159700 dość wiarygodnie udokumentowane) kiera wygląda jak w Galancie od godz. 11 do 7 cała......
RoveR - 21-01-2008, 18:42
Ja mam gala z przebiegiem 184 tys i tez jest powycierana od 8 do 2 godziny (ma lekkie prześwity oryginalnego koloru skóry). Przebieg auta wyglądał na wiarygodny i co do tego to raczej nie miałem wątpliwości. Widocznie kiera musi się prędzej czy później wytrzeć. Potwierdzam że nie zależy to tylko od przebiegu, jeżeli komuś się pocą ręce to podejrzewam że wytarcia pojawią się wcześniej. Najważniejsze żeby autko się sprawowało a przebieg wtedy nie będzie miał znaczenia
sampler - 21-01-2008, 18:44
Mam podobnie. 175 tys i polawiaja sie przeplyski na szwach na godzinie 9-10 Delikatnie tez jest przepolerowany was schadzacy od poduszki powietrznej.
Anonymous - 21-01-2008, 21:17
ja mojego kupiłem z przebiegiem 217 tys, kierownica także świeciła się jak psu jajca, tylko że ja miałem bez skóry. Wytarcie kierownicy zależy od wielu czynników, tak jak pisali koledzy wyżej, przebieg miasto/trasa, pot, technika kręcenia kierą (jeśli ktoś kręci na manewrach jedną ręką to na pewno bardziej się wyciera). Jednym słowem nie da się stwierdzić przebiegu po wytarciu kierownicy.
Polecam Ci zrobić tak jak ja: kupiłem w norauto skórę na kierownicę i sobie obszyłem, teraz w ogóle się nie ślizga i jestem zadowolony.
Anonymous - 21-01-2008, 22:13
profesjonalne obszycie skora z tego co slyszalem to zaleznosci od skory koszt ok 100 - 150 zl wiec nie bawilbym sie w robienie kosmicznych szwow doswiadczalnych tylko oddalbym to w dobre rece zeby wygladalo jak fabryka
xcracing - 23-01-2008, 09:29
cuuube napisał/a: | profesjonalne obszycie skora z tego co slyszalem to zaleznosci od skory koszt ok 100 - 150 zl wiec nie bawilbym sie w robienie kosmicznych szwow doswiadczalnych tylko oddalbym to w dobre rece zeby wygladalo jak fabryka |
Ja za obszycie skórą zapłaciłem 180zł, zrobili to bez zdrjmowania kierownicy. Efekt świetny, wygląa jak oryginalna - tylko lepiej
Moj kierownica była skórzana, nie wiem jaki będzie efekt obszycia kiery, która nia ma starej skórzanej powłoki.
W mojej galerii możecie obejrzeć jak wygląda moja kiera.
Anonymous - 12-03-2008, 09:24
Cytat: | W mojej galerii możecie obejrzeć jak wygląda moja kiera. |
Ha, widziałem zdjęcie tej kierownicy na stronie tych gości co Ci indiglo sprzedali. Napisałem do nich maila, z pytaniem czy może wiedzą gdzie ta kierownica była obszywana, ale niestety już nie mieli namiaru na Ciebie. Pomyślałem, że tutaj na pewno ktoś będzie coś wiedział na ten temat no i od razu strzał w dychę
Powiedz gdzie tą kierownicę Ci obszywali bo jest zeje... i dokładnie taka jak chcę, czyli częściowo perforowana i z czerwoną nitką.
A mam jeszcze jedno pytanie. Jak oglądałem zdjęcia tego indiglo, które sobie zamontowałeś to wydawało mi się że na obrzeżach zegarów są jakieś chromowane, lub błyszczące obwódki, ale na zdjęciu się nie dopatrzyłem. Jak to wygląda w rzeczywistości?
Pozdrawiam
|
|
|