[92-96]Colt CA0 - [ALL] oslony pod silnik
JACA_1978 - 19-03-2006, 21:14 Temat postu: [ALL] oslony pod silnik Czesc mam problem moje autko(Colt 1.3 12v 95r) nie ma zadnych oslon pod spodem(zapewne je mial ale byl bity) i przez to piszczy mi pasek w deszczowe dni wiec czy sa takowe oslony ( czy to jest jedna czy dwie podzielone) i czy pasuja od silnika 1,6
pozdrawiam jacek
Anonymous - 19-03-2006, 21:29
U mnie w 1.3 4G13 tez nie ma zadnych oslon, ale tak najwidoczniej musi byc! Nie zakladaj zadnych oslon ani wygluszenia na maske (jesli nie masz), bo mozesz przegrzac silnik. Jak stary jest Twoj pasek klinowy? Moze czas na wymiane lub naciagniecie?
josie - 19-03-2006, 21:39
A ja w 4G15 mam, a raczej miałem bo leżą w garażu. Bartek nie przesadzajmy z przegrzewaniem silnika z tego powodu - jak układ chłodzenia radzi sobie bez problemów w upały w korkach to założenie pod spód osłon czy wygłuszenie maski (ja takie założyłem) nic nie zmieni.
Osłony warto założyć bo bez nich chlapie wszystkim po silniku - nawet od wewnątrz maski widać
Krzyzak - 19-03-2006, 21:43
Jak powiedział mi kiedyś stary, doświadczony spec od zawieszeń - każde auto fabrycznie ma taką osłonę, ale z reguły szybko ją traci. Potem słyszałem, że nie do końca miał rację - tzn. nie każde a większość.
JACA_1978 - 20-03-2006, 16:23 Temat postu: oslona pod silnik po pierwsze chce miec te oslone bo:
-nie bedzie mi chlapac w komorze silnikowej ( jest cala brudna )
- kolo pasowe jest praktycznie odsloniete i narazone zima na bloto wode i sol a tym samym na zmiane uszczelnienia
- i po 3cie po wjezdzie w jakas kaluze piszczy mi pasek ktory sie przypala i rozciaga
daltego chce miec te oslone
w skodillaku silnik jakos sie nie przegrzewa a komora silnikowa jest w miare czysta
pozdrawiam
wichura1 - 21-03-2006, 00:28 Temat postu: Re: oslona pod silnik
JACA_1978 napisał/a: | po pierwsze chce miec te oslone bo:
-nie bedzie mi chlapac w komorze silnikowej ( jest cala brudna )
- kolo pasowe jest praktycznie odsloniete i narazone zima na bloto wode i sol a tym samym na zmiane uszczelnienia
- i po 3cie po wjezdzie w jakas kaluze piszczy mi pasek ktory sie przypala i rozciaga
daltego chce miec te oslone
w skodillaku silnik jakos sie nie przegrzewa a komora silnikowa jest w miare czysta
pozdrawiam |
Te osłony są dwie lewa i prawa. Zadzwoń do Xedosa www.xedos.com.pl odkręcą i przyślą za rozsądną cenę.
edit: Na stronie mają ją opisaną jako:osłona pod silnik kosztuje 50PLN , tyle że nie wiem czy to całość czy połowa.
Anonymous - 26-03-2006, 21:26
Z Coltami tak to jest że jeden ma osłonę pod silnikiem, a drugi nie (u mnie akurat jej brak). Miejsce w każdym bądź razie jest (włącznie z kompletem otworków he,he..).
Z tego co oglądałem w CA0 jest jedna osłona na całość.
JACA_1978 - 06-04-2006, 11:28 Temat postu: sam juz nie wiem a podobno jest jest lewa i prawa ale chyba bede sam robil chce zabezpieczyc paski przed warunkami pogodowymi
mechu102 - 12-04-2006, 11:19
hej
ja jak kupowałem to byla załozona nowa osłona ale szybk sie połamała bo mam obniżony samochod, jak chciałęm podjechać pod jakiś mały krawęznik to oczywiscie zaczeło haczyc,
w tej chwili chyba tylko połowa osłony została,resztki gdzieś leża na ulicach :):)
a w zimie tota osłona robiłą za pług an podwórku jak wjezdzałem.
pozdrawiam
ROMEL - 13-04-2006, 07:08
A ja powiem tak...
Colty 88`-92- - w sumie pięć sztuk autek - wszystkie maja dwie osłony (prawa i lewa) w świeżym nabytku znaczy sie 1,8 GTI osłony są trzy - prawa, lewa, i środkowa (na skrzynię biegów itd. )
Colty jajko 92`-96` - dwie sztuki - obydwa maja osłony (dwie)...
Colcik 96` do> - sztuk dwa... osłony są całe i nie tknięte...
Jeśli chodzi o Colty to własnie taka ilośc przewija mi sie prze kanał i wszystkie maja osłony - coniektóry ma popekane ale... mała reanimacja i dalej czyni swoja powinność...
Dodam jeszcze że przedział silnikowy to: od 1.3 do 1,8.... wszyyystkie mają
pozdrawiam
Anonymous - 13-04-2006, 18:03
Witam
W moim colcie jest osłona [ bardzo nisko przy asfalcie ] dlatego często trzeszczy .
A co do piszczenia paska[ u mnie kwiczał mimo osłony] osłona nie pomoze , albo napięcie, albo wymiana na nowy.
raddex - 13-04-2006, 18:09
a ja mam prosbe, bo sam nie wiem czy je mam, czy nie.
mam tam jakies kawalki tworzywa ale chyba niekompletne
Czy ktos, kto ma cale te oslony moglby zrobic zdjecie i wstawic tutaj na forum
Chodzi mi o lancera, lub colta 92-96.
Anonymous - 25-04-2006, 11:13
w moim Misku tez nie ma tej oslony wiem ze auto było lekko uderzone i domyslam sie ze z tego powodu jej nie ma musze pomyslec nad zrobieniem samemu takiej oslony bo do japonczyków czesci nie sa za "tanie"
wichura1 - 26-04-2006, 08:47
Kup w Xedosie używane www.xedos.com.pl
edit: mają za 60PLN tylko nie wiem czy to są dwie, czy całość. Zadzwoń i się dowiedz
Anonymous - 01-09-2006, 10:05
Mam pytanie z innej beczki. Szukam osłony pod zderzak do Colta CJ0. Niby nic, ale zakładam właśnie halogeny i osłona rzecz jasna musi być. Na allegro nie ma, także z rozbitych Coltów. Moje pytanie jest takie czy nie można takiej osłony po prostu dociąć z jakiegoś tworzywa, jeśli tak to gdzie takie tworzywo dostać? Jeśliktoś może pomóc będę wdzięczny, bo jak patrzyłem na allegro podobne osłony do innych aut kosztują ok. 100 zł :/
Chyba że jestem w błędzie i nie było samych osłon pod zderzak, a tylko osłony silnika, które zakrywały równieżspód zderzaka.
|
|
|