To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pony, Accent - check engine się zapaliło autko zgasło i już nie chce odpali

Anonymous - 25-01-2008, 23:29
Temat postu: check engine się zapaliło autko zgasło i już nie chce odpali
najpierw autko przerywało na wolnych wysokich śrdnich obrotach. płynnie jedynie szło jak dodawałem gazu. wczoraj podczas jazdy zapalał się check engine co jakieś 10 sek. i autko jechało jakby na 3 świecach. rano wyczyściłem świece zapaliłol bez problemu na wszystkich. chodziło jakieś 60 sek i zgasło. świeci się teraz cały czas check engine nie ma iskry. sprawdzałem nawet bezpośrednio z cewki i też nie ma pomocy. nie pojadę na serwis żeby dać im 500 zł zarobić. te autko ma już swoje lata.
Hugo - 26-01-2008, 16:30

Jaki rok produkcji auta?
Anonymous - 27-01-2008, 00:17

JUż jest wszysto ok. jak nigdy. znalazłem komputer i okazało się że jeden z kondensatorów w kompie rozwaliło. wymieniłem i już jest wszystko ok. koszt wymiany 1,20 zł. - niemożliwe a jednak. wcześniej zawozłem do elektryka i powiedzał że 500 zł braknie. nie wierzę już zadnym mechaniką. spędziłe wczoraj 8h na forum i znalazłem kody do hyundaia. polecam wszyskim http://mitsubishifan.webpark.pl/. jedynie w innym miejsu był komp (po lewqej nad bezpiecznikami) a reszta jak na zdjęciach (temat: Wymiana kondensatorów w komputerze wtrysku - ECU.

Jeżli macie jaieś pytania proszę pisać, jak będę coś wiedział to pomogę. mam te auto od 17 lat i myślę że jeszcze nie jednego przeżyje. Hyundaj pony 1,5 GLS mpi rok prod. 1991

Hugo - 27-01-2008, 07:09

Gratuluję!