To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno

Anonymous - 27-01-2008, 09:42
Temat postu: czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno
tak jak w temacie w pajero 2.5tdi z 91r w czasie jazdy czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztynowa ale poziom oleju jest ok ostatnio nawet miałem zmianę ale dalej to samo czy walnięty jest jakiś czujnik
Anonymous - 27-01-2008, 13:24
Temat postu: re
mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze.
zbyszekm2 - 27-01-2008, 13:40

Wystarczy zastanowić się, dlaczego jest i miarka poziomu oleju i czujnik.
Wystarczy też dolać pół litra oleju i obserwować lampkę.

pantonik1 - 28-01-2008, 23:04
Temat postu: potwierdzam
tak jak Zbyszekm2 powiedział, wystarczy dolać 0,5 nawet do niecałego literka oleju i już wszystko ok. wydaje mi się, że ta miarka była zrobiona już na minimum. troszke silnik cmoknie i już świeci. dolej oleju i będzie gicior! :p
Anonymous - 29-01-2008, 17:48
Temat postu: Re: re
wildstar napisał/a:
mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze.

Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max.

zbyszekm2 - 29-01-2008, 20:46
Temat postu: Re: re
all20 napisał/a:
wildstar napisał/a:

Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max.

To trudno wpaść na to, że oleju musi być więcej niż pokazuje miarka?
Dlatego zrobiono i miarkę i czujnik, żeby to jakoś wypośrodkować.
Wlej najpierw 0,2 l, sprawdź czy się zaświeci, jak się zaświeci to dolej raz jeszcze 0,2 l i sprawdź, jak będzie dobrze to zaznacz sobie na miarce jaki masz mieć stan aby nie świeciła.
Proste, chyba!

Anonymous - 30-01-2008, 02:31

Amen u mnie też to pomogło :)