[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czujnik płynu w spryskiwaczu
Anonymous - 27-01-2008, 22:49 Temat postu: [EAxx] Czujnik płynu w spryskiwaczu Gdzie jest czujnik kończącego się płynu w zbiorniku spryskiwacza.
Bo nie moge znaleść u siebie a nagle zbrakło mi płynu w spryskiwaczach i nie było informacji na desce rodzielczej, a nie wierze by takiego czujnika w tym modelu nie było
Pozdrawiam
Wiktor - 27-01-2008, 22:56
no wlasnie bo mnie tez ostatnio zabraklo i sie zastanawiam czy taki czujnik jest???
Marcino - 27-01-2008, 23:49
jest rózowa miara w zbiorniczku (taki patyk piankowy0 która podnosi sie jak dolewasz płynu. Niestety nie ma czyjnika z wyswietlaczem. Carisma miała a galant w wersji 97 nie ma, ale wydaje sie mi ze mozna by to dorobic bo chyba nawet na desce jest nmiejsce.
pozdrawiam
Anonymous - 28-01-2008, 06:39
No a w wersji po lifcie ?
Anonymous - 28-01-2008, 08:43
miejsce na desce jest i nawet żaróweczka w zegarach bo ostatnio przerabiałem ten temat myślałem że żarówka padła rozkręciłem sprawdziłem i była cała a poziomu płynu nie pokazuje!
Anonymous - 28-01-2008, 17:38
Kurcze j mam zegary high contrast i nie wiem czy mam taką żarówkę ale w książce serwisowej jest on narysowana w prawym dolnym rogu, więc pytnie w jakiej wersji (kiedy były montowane te czujka poziomu płynu) skoro ja nie mam (a mam wersje avance) to kto ma ??
Nsunął mi się pomysł że może występowała czujka jedynie w wersji ze spryskiwaczami reflektorów ??
Więc moje pytanie
Czy ktoś ma działającą tą kontrolkę i czy ma spryskiwacze reflektorów czy nie (szczególnie w wersjach avance)
[ Dodano: 28-01-2008, 17:40 ]
flexa1 napisał/a: | miejsce na desce jest i nawet żaróweczka w zegarach bo ostatnio przerabiałem ten temat myślałem że żarówka padła rozkręciłem sprawdziłem i była cała a poziomu płynu nie pokazuje! |
Ja poszedłem w innym kierunku
Oblukałem zbiornik na płyn czy oprócz pompki jest jest jeszcze jakiś element podpięty do zbiorniczka na płyn i dziwne ale nic nie było
swinks_UK - 28-01-2008, 21:18
Ja miaem najpierw zegary klasyczne, a teraz Hi-Contrast. W obu przypadkach jak juz zagladalo dno, to ta kontrolka sie swiecila. Znaczy dziala.
Proponuje przeprowadzic test: spuscic plyn ze spryskiwacza (odpiac ktorys z wezy) i uruchomic Gala. Kontrolki powinny zgasnac jak normalnie i tylko ta od poziomu plynu powinna zostac.
akbi - 28-01-2008, 21:33
swinks_UK napisał/a: | Ja miaem najpierw zegary klasyczne, a teraz Hi-Contrast. W obu przypadkach jak juz zagladalo dno, to ta kontrolka sie swiecila. |
a jaka miales i masz wersje Gala??? bo u mnie rowniez nie ma takiego czujnika
Marcino - 28-01-2008, 22:16
Moze faktycznie te ze spryskiwaczami reflektorów czyli głownie angielskie i szwajcarskie beda mieć.. u mnie tam w pobliżu sa dodatkowe przewody , moze to na to włsnie..:)
Anonymous - 28-01-2008, 22:26
swinks_UK napisał/a: | Ja miaem najpierw zegary klasyczne, a teraz Hi-Contrast. W obu przypadkach jak juz zagladalo dno, to ta kontrolka sie swiecila. Znaczy dziala.
Proponuje przeprowadzic test: spuscic plyn ze spryskiwacza (odpiac ktorys z wezy) i uruchomic Gala. Kontrolki powinny zgasnac jak normalnie i tylko ta od poziomu plynu powinna zostac. |
a czy w tym galu miałeś spryskiwacze reflektorów ?
Oto chodzi że ostatnio mi w trasie zbrakło płynu w spryskiwaczach i się mocno zdziwiłem że takowa lampka się nie zapaliła. To troche dziwne ze tej klasy auto nie ma takiego taniego gadzetu. Swoją drogą w starym nissanku (91r) klasy sredniej niższej taki czujnik był.
swinks_UK - 28-01-2008, 23:16
No więc, pisałem o moim Galu EA3A 2.4GDI z 2000 roku. Są tam spryskiwacze reflektorów. To właśnie z niego zapodałem zdjęcie po zdjęciu zderzaka w celu zobrazowania pompki. I właśnie w nim jakiś czas temu zmieniałem klasyczne zegary na high-contrast. I właśnie w nim ta kontrolka mi działała. Szczególnie było odczuwalne, gdy musiałem demontować zderzak by coś tam zrobić. Zdjęcie zderzaka wiąże się bowiem z odpięciem węża spryskiwacza reflektorów, co za tym idzie, spuszczeniem płynu. Potem po zamontowaniu, oczywiście już nie pamiętałem by płyn z powrotem nalać i za każdym razem po odpaleniu silnika witała mnie kontrolka "masz pusty zbiorniczek płynu"
roch_27 - 29-01-2008, 08:01
akbi napisał/a: | u mnie rowniez nie ma takiego czujnika | bo taki czujnik mają tylko EA wyposażone w spryskiwacze reflektorów
pozdro
Anonymous - 29-01-2008, 14:03
No to
KUPIE, KUPIE zbiornik na płyn do spryskiwaczy w wersji z pompką (i oczywiście czujnikiem poziomu płynu bo pewnie jest to spięte do tej samej wtyczki) do reflektorów
tomusn - 29-01-2008, 21:54
a ja tylko dodam że w moim mam
Marcino - 29-01-2008, 22:44
tomusn,
moze miałes wymieniony zbiorniczek... moj jak zdjałem zderzak okazał sie klejony, wiec misoiek miał jakies spotkanie.. zre3szta widac to było ale tylko na zderzaku..
|
|
|