To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.9TD] Proszę o poradę. Cari 1998 r. 1,9 TD

Anonymous - 29-01-2008, 13:51
Temat postu: [Cari 1.9TD] Proszę o poradę. Cari 1998 r. 1,9 TD
Witam. Chcę kupić i potrzebuje Waszej pomocy. Stoi w komisie, dowiedziałem się,że do wymiany rozrząd i olej w silniku. Samochód ma w sumie pełne wyposażenie. Wymienione są tyle amortyzatory. Samochód 2 lata w Polsce. Przebieg też nie za duży:/. Ciekawe w jakim stanie turbo itp. Mi się wydaje,że trochę za tanio porównując z innymi podobnymi (a na dzień dobry cena spadła do 14 500 zł jak zadzwoniłem.. Wypowiedzcie się na temat tego samochodu,może ktoś mieszka niedaleko i może go zobaczyć? Jeślibym go oglądał to na co zwrócić uwagę? jak sprawdzić czy turbo jest dobre itp..miałem benzynę, a na dieslu niebardzo się znam:|.. Dzieki z góry.. http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4299500.html
Anonymous - 29-01-2008, 14:04

Przeglądnąłem ogłoszenie i szczerze mówiąc nie mogę się do niczego przyczepić - na zdjęciach naprawdę dobrze wygląda!!
Anonymous - 29-01-2008, 14:26

na foto piękna.. ale cena za taka niby piękność to dziwna;>? hmm... na co zwrócić uwagę oglądając? silnik itp
Juiceman - 29-01-2008, 15:27

Fotki nie ostre, full opcja to to nie jest - nie ma halogenów, te inne to znaczy co?!. Nie podobają mi się światła przednie i tylni zderzak (może wina fotki odnośnie zderzaka). Auto błyszczy się jak psu jajca (polerka? swoją drogą ładny kolor) i jak na 10letniego diesla 169kkm to mało, co on w garażu jeździł? :) Silniczek za czysty, no chyba że to był dziadek co naprawiał go w białych rękawiczkach;p
Anonymous - 29-01-2008, 16:00

te inne to znaczy ten sam rok, wyposażenie, przebieg... a światła to znaczy co dokładnie..że jakby za nisko w porównaniu to maski silnka? też tak patrzę i się zastanawiam..jak sprawdzić, czy był kręcony licznik czy nie? no i przede wszystkim sprawy techniczne jak silnik i turbo..
Cezar - 29-01-2008, 16:36

Juiceman napisał/a:
Nie podobają mi się światła przednie

Lewy reflektor jest jasniejszy niz prawy - przynajmniej tak na focie wyglada :roll:
Oryginalnie byly Hella, to tak dla scislosci :)

Jak juz bys sie zdecydowal to zawsze mozesz podjechac do Jacka do ASO w Bialymstoku na szczegolowe obadanie auta :wink:

Jaro1974 - 29-01-2008, 16:53

Ja swoja kupilem za 11000 pln tez z tego roku tez z tym motorem tylko z ta roznica ze byla zwleczona z Francji i lekko uderzona w przod i tyl. (Widzialem zdjecia dlatego ja wzialem.)motor ok.
Anonymous - 29-01-2008, 17:00

aborygen napisał/a:
jak sprawdzić, czy był kręcony licznik czy nie? .

Duże przebiegi łatwo poznać po gumach na pedałach hamulca i sprzęgła, zwróć uwagę czy nie są "zjechane", nadmiernie wytartej tapicerce na siedzeniu kierowcy, wytartej kierownicy (chociaż użytkownicy pisali iż w cari kiera szybciej się wyciera niż w innych autach). Warto dobrze przyjrzeć się też osłonie na drążku skrzyni biegów. W większości samochodów jest to zrobione ze skóry lub czegoś podobnego i jeżeli jest wytarta to samochód na pewno ma ponad 200 kkm.
A najlepiej przeczytaj to:

http://peugeot-klub.com.p...0&thread_id=508

Jest z forum peugeota ale ma zastosowanie do wszelkich samochodów (ja jak będę kupował samochód to wydrukuję to sobie i będę leciał punkt po punkcie :lol: )

Anonymous - 29-01-2008, 17:46

dzięki panowie..czekam na dalsze wypowiedzi.. tak z ciekawości, ile kosztuje zrobienie rozrządu w tym silniku (pewnie razem z pompą wody)
Anonymous - 30-01-2008, 08:52
Temat postu: a
czemu razem z pompą wodną :?:
Anonymous - 30-01-2008, 11:39

z pompą wodną jeśli jest napędzana razem z rozrządem i wysiądzie między wymiana paska to przy ewentualnym robieniu pompy trzeba będzie znowu wymienić pasek... (podobno)... oki dzięki panowie..
Robson86 - 30-01-2008, 12:43

Lewa lampa jest inna niz prawa (3eba by zapytac dlaczego)
Prawa jest niespasowana szczegolnie widac to na kierunkowskazie :?
Kant blotnika nad tym kierunkiem tez odstaje sporo ponad norme :?
Jejku jak na ten przebieg silnik wyglada jakby byl nowy :lol: ...i to w dieslu :?
Przebieg tez podejrzanie niski
Nawet po zatrzaskach na reflektory widac ze cos nie tak bylo z nimi :?
Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze mocowania chlodnicy byly malowane :?
Nie rowna szpara na masce, nie wyrazne zdjecia :?
Pozdroo

Anonymous - 30-01-2008, 13:08

dzięki