To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nielegalna wersja oprogramowania WinXP

Anonymous - 22-03-2006, 07:29
Temat postu: Nielegalna wersja oprogramowania WinXP
Po ostataniej aktualizacji przy kazdym uruchomieniu komp pojawia mi sie :evil: komunikat o nielegalnosci oprogramowania systemu operacyjnego.Da sie to obejsc?Czym i jak?
Pozdrawiam

Chooper - 22-03-2006, 07:39

wywalić tą poprawkę :) , siedzi w "dodaj usuń programy" i zainstalować ją jeszcze raz, ale zwrócić szczególną uwagę, bo podczas jej instalacji instaluje sie takie małebadziewie do sprawdzania legalności systemu, i temu czemuś trzeba zablokować kontakt z microsoft.com(jak masz dobrego firewalla to sie da), poprostu odmówić kontaktu tego procesu z www.

Samo wyświetlanie informacji nie jest szkodliwe, da sie na tym pracować ;)

jak dotrą do mnie jakieś nowe klucze to sie podzielę, bo to co jest na www, to już wszystko nie pomaga...

igi - 22-03-2006, 07:40

heh wspólczuje. Teraz to tylko uninstal systemu. I patrz jakie aktualizacje instalujesz a nie automatycznie instaluj.

Miałem to samo żona klikneła i zainstalowalo poprawke sprawdzajaca legalnosc systemu.

No i musiałem zakupić legalną wersje ;)

EDIT: Widze ze nie poszukałem dokładnie (a po waszych wypowiedział widzę że da sie ja odinstalować) i przeinstalowałem system

EDIT 2: http://wiadomosci.onet.pl/1282538,18,item.html

tomusn - 22-03-2006, 07:43

Da się. musisz poszukać tę aktualizację w dodaj/usuń elementy Win, najlepiej po dacie instalacji, i ją odinstalować, jak masz program czyszczący np. EasyCleaner to możesz też go użyć. Komunikat się nie będzie wywalał. U mnie pierwsze uruchomienie tego szitu trafiło na teściowa, hehe
I choć nie popieram monopolistów takich jak MS, to zamówiłem legalną wersje XP Home za 300zł, na dniach instalka.
(nie lubię piractwa i staram się je ograniczać, troche też ze strachu, bo słyszałem że robią naloty na kablówki, a ja mam net z kablówki)

Anonymous - 22-03-2006, 08:48

Windows Genuine Advantage Notifications - odinstalowac ta poprawke, bedzie na samym dole i jak sie znow sciagnie w aktualizacji to jak wezmiesz instalacje zaawansowana i odznaczysz to, to nie bedzie wiecej jej sciagac i cie nekac o zainstalowanie
Krzyzak - 22-03-2006, 09:07

A nie lepiej z Linucha korzystać? A do gier to wystarczy starsza winda i tam już nie ma tych problemów z legalnością.
Anonymous - 22-03-2006, 09:10

jak mi sie to pokazalo to w googlach znalazlem odpowiedz po minucie szukania, a poza tym uwazam ze Linux nie jest dla wszystkich...
Bartek - 22-03-2006, 09:18

Jedyna i najlepsza metoda jest posiadanie legalnego softu.... Nie koniecznie windy.... sa inne bardzo fajne systemy.....Ja na swoich kompach mam jeden produkt MalegoMiekkiego - office do otwierania plikow z miasta..... w krotym jest niezly (IMHO najlepszy z jakim mialem stycznosc program pocztowy - Entourage).....
Anonymous - 22-03-2006, 09:29

Bartek napisał/a:
Jedyna i najlepsza metoda jest posiadanie legalnego softu.... Nie koniecznie windy.... sa inne bardzo fajne systemy.....

zgadzam sie w 100%

...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win? ;-)

kochajj - 22-03-2006, 09:34

mozna to łatwo wywalić... wystarczy ściagnąć http://www.temp.undernet....heckcontrol.dll

i podmienić w trybie awaryjnym w katalogu windows/system32

działa po 2gim restarcie :)

Bartek - 22-03-2006, 09:52

borecki napisał/a:
...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win?

To proponuje jedzenie glownie ryzu...... 1/5 populacji swiata nie moze sie mylic ;)

JCH - 22-03-2006, 11:14

Bartek napisał/a:
1/5 populacji swiata nie moze sie mylic ;)
A muchy :?: Te to dopiero nie mogą się mylić ;)
Anonymous - 22-03-2006, 11:30

kochajj napisał/a:
mozna to łatwo wywalić... wystarczy ściagnąć http://www.temp.undernet....heckcontrol.dll

i podmienić w trybie awaryjnym w katalogu windows/system32

działa po 2gim restarcie :)

Dziekuje,skorzystam jak wroce do domku.
Pozdrawiam

Anonymous - 22-03-2006, 13:55

Bartek napisał/a:
borecki napisał/a:
...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win?

To proponuje jedzenie glownie ryzu...... 1/5 populacji swiata nie moze sie mylic ;)

troche nie trafione to porownanie ale Ty dobrze wiesz o co mi chodzilo :twisted:

Bartek - 22-03-2006, 14:18

Hmmm wlasnie z mojej strony trafione, ale to z muchami jeszcze lepsze ;)

Z mojej perstektywy uwazam, ze winda ma TYLKO JEDNA zalete........ maja ja wszyscy..... jest to rowniez duza wada, bo wszelcy wirusopisarze i hakerzy skupiaja sie na tym systemie, bo dziurawy jak sito, a w dodatku popularny jak muchy....