Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nielegalna wersja oprogramowania WinXP
Anonymous - 22-03-2006, 07:29 Temat postu: Nielegalna wersja oprogramowania WinXP Po ostataniej aktualizacji przy kazdym uruchomieniu komp pojawia mi sie komunikat o nielegalnosci oprogramowania systemu operacyjnego.Da sie to obejsc?Czym i jak?
Pozdrawiam
Chooper - 22-03-2006, 07:39
wywalić tą poprawkę , siedzi w "dodaj usuń programy" i zainstalować ją jeszcze raz, ale zwrócić szczególną uwagę, bo podczas jej instalacji instaluje sie takie małebadziewie do sprawdzania legalności systemu, i temu czemuś trzeba zablokować kontakt z microsoft.com(jak masz dobrego firewalla to sie da), poprostu odmówić kontaktu tego procesu z www.
Samo wyświetlanie informacji nie jest szkodliwe, da sie na tym pracować
jak dotrą do mnie jakieś nowe klucze to sie podzielę, bo to co jest na www, to już wszystko nie pomaga...
igi - 22-03-2006, 07:40
heh wspólczuje. Teraz to tylko uninstal systemu. I patrz jakie aktualizacje instalujesz a nie automatycznie instaluj.
Miałem to samo żona klikneła i zainstalowalo poprawke sprawdzajaca legalnosc systemu.
No i musiałem zakupić legalną wersje
EDIT: Widze ze nie poszukałem dokładnie (a po waszych wypowiedział widzę że da sie ja odinstalować) i przeinstalowałem system
EDIT 2: http://wiadomosci.onet.pl/1282538,18,item.html
tomusn - 22-03-2006, 07:43
Da się. musisz poszukać tę aktualizację w dodaj/usuń elementy Win, najlepiej po dacie instalacji, i ją odinstalować, jak masz program czyszczący np. EasyCleaner to możesz też go użyć. Komunikat się nie będzie wywalał. U mnie pierwsze uruchomienie tego szitu trafiło na teściowa, hehe
I choć nie popieram monopolistów takich jak MS, to zamówiłem legalną wersje XP Home za 300zł, na dniach instalka.
(nie lubię piractwa i staram się je ograniczać, troche też ze strachu, bo słyszałem że robią naloty na kablówki, a ja mam net z kablówki)
Anonymous - 22-03-2006, 08:48
Windows Genuine Advantage Notifications - odinstalowac ta poprawke, bedzie na samym dole i jak sie znow sciagnie w aktualizacji to jak wezmiesz instalacje zaawansowana i odznaczysz to, to nie bedzie wiecej jej sciagac i cie nekac o zainstalowanie
Krzyzak - 22-03-2006, 09:07
A nie lepiej z Linucha korzystać? A do gier to wystarczy starsza winda i tam już nie ma tych problemów z legalnością.
Anonymous - 22-03-2006, 09:10
jak mi sie to pokazalo to w googlach znalazlem odpowiedz po minucie szukania, a poza tym uwazam ze Linux nie jest dla wszystkich...
Bartek - 22-03-2006, 09:18
Jedyna i najlepsza metoda jest posiadanie legalnego softu.... Nie koniecznie windy.... sa inne bardzo fajne systemy.....Ja na swoich kompach mam jeden produkt MalegoMiekkiego - office do otwierania plikow z miasta..... w krotym jest niezly (IMHO najlepszy z jakim mialem stycznosc program pocztowy - Entourage).....
Anonymous - 22-03-2006, 09:29
Bartek napisał/a: | Jedyna i najlepsza metoda jest posiadanie legalnego softu.... Nie koniecznie windy.... sa inne bardzo fajne systemy..... |
zgadzam sie w 100%
...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win?
kochajj - 22-03-2006, 09:34
mozna to łatwo wywalić... wystarczy ściagnąć http://www.temp.undernet....heckcontrol.dll
i podmienić w trybie awaryjnym w katalogu windows/system32
działa po 2gim restarcie
Bartek - 22-03-2006, 09:52
borecki napisał/a: | ...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win? |
To proponuje jedzenie glownie ryzu...... 1/5 populacji swiata nie moze sie mylic
JCH - 22-03-2006, 11:14
Bartek napisał/a: | 1/5 populacji swiata nie moze sie mylic | A muchy Te to dopiero nie mogą się mylić
Anonymous - 22-03-2006, 11:30
Dziekuje,skorzystam jak wroce do domku.
Pozdrawiam
Anonymous - 22-03-2006, 13:55
Bartek napisał/a: | borecki napisał/a: | ...tylko dlaczego wiekszosc komputerow ma zainstalowany Win? |
To proponuje jedzenie glownie ryzu...... 1/5 populacji swiata nie moze sie mylic |
troche nie trafione to porownanie ale Ty dobrze wiesz o co mi chodzilo
Bartek - 22-03-2006, 14:18
Hmmm wlasnie z mojej strony trafione, ale to z muchami jeszcze lepsze
Z mojej perstektywy uwazam, ze winda ma TYLKO JEDNA zalete........ maja ja wszyscy..... jest to rowniez duza wada, bo wszelcy wirusopisarze i hakerzy skupiaja sie na tym systemie, bo dziurawy jak sito, a w dodatku popularny jak muchy....
|
|
|