[02-06]Lancer CS0 - Xenony w Lancer kombi 2004
Anonymous - 04-02-2008, 21:47 Temat postu: Xenony w Lancer kombi 2004 Witam,
Czy ktoś z forum montował już może xenony w lancerze? Jakieś doświadczenia, może jakiś zakład możecie polecić w Warszawie?
Jaką barwę wybrać i na co uwazać??
Pozdrawiam
Maciek
Pawel`85 - 12-02-2008, 23:52
Witaj jak cie to interesuje podobny temat jest tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7139
pozdro
Anonymous - 14-04-2008, 22:18
Juz zamontowałem więc jak któś jest zainteresowny to pytajcie:-)
Pzdr
Maciek
Pawel`85 - 14-04-2008, 22:19
to poka poka jakies foty
i napisz ile cie to wyszlo
Anonymous - 14-04-2008, 22:27
Foto wrzucę jak znajdę chwilę. Zakup i montaż to 700 zł, bo musiałem wybrać najnowsze przetwornice, ze względu że w wersji 2.0 jest ciasno i potrzebne były cienkie przetwornice.
Efekt super i sprawdzałem z kolegą, czy napewno nie oślepia. Znajomy potwierdził, że nie jest oślepiany i nie widzi różnicy od oryginalnych xenonów.
Założyłem temeprature 8000K i jest wg mnie optymalna.
Fabrycznie mam spryskiwacze i elektryczną regulację więc sam kontroluje położenie.
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.
Pzdr
Maciek
tomekrvf - 14-04-2008, 22:36
Alph napisał/a: | Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, |
Ano są. Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie?
Hubeeert - 15-04-2008, 00:51
Alph napisał/a: | Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje. |
Ano słyszysz.
łamiesz.
Są.
Nie tylko.
tomekrvf napisał/a: | Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie |
W wersji prostej. Twoje lampy mają mieć zwykłe żarówki.
W wersji złożonej - Do Twoich lamp nie montowano fabrycznie żarników ksenonowych i dlatego nie mają na nie homologacji. A nie montowano bo się do tego nie nadają. Nie masz systemu oczyszczania reflektorów, układu samopoziomowania i na pierwszym BT powinieneś stracić dowód rejestracyjny.
Pozdrawiam
PS
Odpuść sobie przekonywanie nas że tak jest OK. Nie jest.
Anonymous - 15-04-2008, 10:37
Witam Panów Złośników:-)
Mam zarówkę H4, mam system oczyszczania reflektora (:-) ), a samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu.
Pzdr
Maciek
Artii - 15-04-2008, 17:11
Wklej jakies fotki.
Raz widzialem ori bi-xenony ale kosztowały 2000 euro.
Hubeeert - 15-04-2008, 22:58
Alph napisał/a: | Mam zarówkę H4 |
Skoro to ksenon to nie masz. Alph napisał/a: | mam system oczyszczania reflektora | O proszę. Alph napisał/a: | samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu | Chyba w starych ksenonach
Gratuluję. Jak widzisz naprzeciwko samochód który na każdym wyboju oślepia Cię białym światłem to wiedz, że Twój zachowuje się dokładnie tak samo.
I pytanie - jak tam przepisy? Jednak są
Anonymous - 15-04-2008, 23:48
hubert w polszy teraz zestaw HID kosztuje tyle co komplet philipsow i doslownie w co drugim sztruclu siedzi ksenon wiec nie ma sensu wdawac sie w dyskusje.
ja osobiscie mam tylko nadziej ze wkoncu policmajstry zabiora sie ze HID'owcow,
na innym forum czytalem ze w stolicy policja zaczyna juz sprawdzac samopoziomowanie i spryski.
Anonymous - 16-04-2008, 05:52
Witam,
Nie będę odpisywać na powyższe maile, bo jak ktoś myśli, że on ani razu nie oślepił i układ samopoziomowania działa w tej samej mikrosekundzie co dołek to tylko pogratulowac:-)
Pzdr
Maciek
P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają.
Anonymous - 16-04-2008, 08:12
Alph napisał/a: | P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają. |
ci mniej obrotni tak ale sprawa juz niedlugo bedzie wzygladac jak z przyciemnianymi szybami, poprostu zabiora ci dowod i skieruja na badania, nic nie musza wowczas interpretowac, wystarzy ze cos im nie bedzie sie zgadzac.
Anonymous - 16-04-2008, 08:19
Ok, może masz racje, a może nie:-) Ja np. twierdzę, że możesz przyciemnić nawet przednie szyby pod warunkiem odpowiedniej przepuszczalności światła i polecam przyciemnianie piecowe.
Pzdr
Maciek
puntspusy - 06-08-2009, 14:18
ALPH a jak ci to swieci gdy staniesz z boku auta na wysokosci przednich lamp ? czy zarowka nieswieci gdzie jej sie chce ?
|
|
|