To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Xenony w Lancer kombi 2004

Anonymous - 04-02-2008, 21:47
Temat postu: Xenony w Lancer kombi 2004
Witam,

Czy ktoś z forum montował już może xenony w lancerze? Jakieś doświadczenia, może jakiś zakład możecie polecić w Warszawie?

Jaką barwę wybrać i na co uwazać??

Pozdrawiam

Maciek

Pawel`85 - 12-02-2008, 23:52

Witaj jak cie to interesuje podobny temat jest tutaj:

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7139
pozdro

Anonymous - 14-04-2008, 22:18

Juz zamontowałem więc jak któś jest zainteresowny to pytajcie:-)

Pzdr

Maciek

Pawel`85 - 14-04-2008, 22:19

to poka poka jakies foty
i napisz ile cie to wyszlo

Anonymous - 14-04-2008, 22:27

Foto wrzucę jak znajdę chwilę. Zakup i montaż to 700 zł, bo musiałem wybrać najnowsze przetwornice, ze względu że w wersji 2.0 jest ciasno i potrzebne były cienkie przetwornice.

Efekt super i sprawdzałem z kolegą, czy napewno nie oślepia. Znajomy potwierdził, że nie jest oślepiany i nie widzi różnicy od oryginalnych xenonów.

Założyłem temeprature 8000K i jest wg mnie optymalna.

Fabrycznie mam spryskiwacze i elektryczną regulację więc sam kontroluje położenie.

Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.

Pzdr

Maciek

tomekrvf - 14-04-2008, 22:36

Alph napisał/a:
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma,

Ano są. Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie?

Hubeeert - 15-04-2008, 00:51

Alph napisał/a:
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.

Ano słyszysz.
łamiesz.
Są.
Nie tylko.
tomekrvf napisał/a:
Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie

W wersji prostej. Twoje lampy mają mieć zwykłe żarówki.
W wersji złożonej - Do Twoich lamp nie montowano fabrycznie żarników ksenonowych i dlatego nie mają na nie homologacji. A nie montowano bo się do tego nie nadają. Nie masz systemu oczyszczania reflektorów, układu samopoziomowania i na pierwszym BT powinieneś stracić dowód rejestracyjny.

Pozdrawiam

PS
Odpuść sobie przekonywanie nas że tak jest OK. Nie jest.

Anonymous - 15-04-2008, 10:37

Witam Panów Złośników:-)

Mam zarówkę H4, mam system oczyszczania reflektora (:-) ), a samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu.

Pzdr

Maciek

Artii - 15-04-2008, 17:11

Wklej jakies fotki.

Raz widzialem ori bi-xenony ale kosztowały 2000 euro.

Hubeeert - 15-04-2008, 22:58

Alph napisał/a:
Mam zarówkę H4

Skoro to ksenon to nie masz.
Alph napisał/a:
mam system oczyszczania reflektora
O proszę.
Alph napisał/a:
samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu
:?: Chyba w starych ksenonach ;-)
Gratuluję. Jak widzisz naprzeciwko samochód który na każdym wyboju oślepia Cię białym światłem to wiedz, że Twój zachowuje się dokładnie tak samo.

I pytanie - jak tam przepisy? Jednak są :?:

Anonymous - 15-04-2008, 23:48

hubert w polszy teraz zestaw HID kosztuje tyle co komplet philipsow i doslownie w co drugim sztruclu siedzi ksenon wiec nie ma sensu wdawac sie w dyskusje.
ja osobiscie mam tylko nadziej ze wkoncu policmajstry zabiora sie ze HID'owcow,
na innym forum czytalem ze w stolicy policja zaczyna juz sprawdzac samopoziomowanie i spryski.

Anonymous - 16-04-2008, 05:52

Witam,

Nie będę odpisywać na powyższe maile, bo jak ktoś myśli, że on ani razu nie oślepił i układ samopoziomowania działa w tej samej mikrosekundzie co dołek to tylko pogratulowac:-)

Pzdr

Maciek

P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają.

Anonymous - 16-04-2008, 08:12

Alph napisał/a:
P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają.

ci mniej obrotni tak ale sprawa juz niedlugo bedzie wzygladac jak z przyciemnianymi szybami, poprostu zabiora ci dowod i skieruja na badania, nic nie musza wowczas interpretowac, wystarzy ze cos im nie bedzie sie zgadzac.

Anonymous - 16-04-2008, 08:19

Ok, może masz racje, a może nie:-) Ja np. twierdzę, że możesz przyciemnić nawet przednie szyby pod warunkiem odpowiedniej przepuszczalności światła i polecam przyciemnianie piecowe.

Pzdr

Maciek

puntspusy - 06-08-2009, 14:18

ALPH a jak ci to swieci gdy staniesz z boku auta na wysokosci przednich lamp ? czy zarowka nieswieci gdzie jej sie chce ?