[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A] "twardy" pedał sprzęgła
pompec - 19-02-2008, 22:41 Temat postu: [EA2A] "twardy" pedał sprzęgła mam następujące obserwacje: mianowicie rano (czyt. po długim postoju) pedał sprzęgła chodzi dość lekko, a samo sprzęgło bierze raczej tak jak trzeba (4-5 cm od podłogi)... po przejechaniu ok. 10km po mieście (część w korkach) pedał zaczyna chodzić nieprzyjemnie ciężko, a sprzęgło zaczyna brać wysoko (prawie pod sam koniec)... dodam, że dwa tygodnie temu wymieniany był płyn i oczywiście odpowietrzony układ... nie bardzo wiem czego to może być przyczyna... wydaje mi się, że jak się kończy sprzęgło to bierze wsoko cały czas, a nie tylko czasami... chętnie wysłucham sugestii co może być powodem zaistniałej sytuacji... z góry dziękuję...
czekoladka_1981 - 20-02-2008, 13:30
pompec napisał/a: | chętnie wysłucham sugestii co może być powodem zaistniałej sytuacji |
Moim zdaniem należy sprawdzić, czy linka sprzęgła nie jest zapieczona (może
powodować duże opory), oraz przesmarować miejsce zawieszenia pedału sprzęgła.
[ Dodano: 20-02-2008, 13:42 ]
pompec napisał/a: | wydaje mi się, że jak się kończy sprzęgło |
To również może być przyczyną.
Anonymous - 20-02-2008, 19:30
linka raczej nie bo to uklad hydrauliczny i linki niet. ja sie nie znam ale musisz ustalic gdzie powstaje opor, na cylinderku sprzegla czy dalej itp. na kanal albo wykrecic rurke i porownac.
Anonymous - 24-02-2008, 20:27
czesc wystarczy ze odpowietrzysz uklad i po klopocie bo masz hydraulike
pompec - 24-02-2008, 21:12
ozyrys napisał/a: | czesc wystarczy ze odpowietrzysz uklad i po klopocie bo masz hydraulike |
cytat ze mnie: dodam, że dwa tygodnie temu wymieniany był płyn i oczywiście odpowietrzony układ...
[ Dodano: 10-03-2008, 19:37 ]
załamka... wymieniłem sprzęgło... zaraz po wymianie chodziło pięknie (leciutko i brało nisko)... pojechałem w trasę 170km... było spoko... potem powrót i dalej dobrze... dziś przejechałem w korkach przez miasto i problem wrócił nie wiem już co jest grane... w trasie było cały czas dobrze a w korkach zaczęło znów ciężko chodzić i brać wysoko...
|
|
|