Problemy techniczne - OD CZEGO JEST KONTROLKA CHECK ENGINE!!!
Anonymous - 27-03-2006, 22:40 Temat postu: OD CZEGO JEST KONTROLKA CHECK ENGINE!!! Witam wszystkich mitsumaniaków!!!Mam pytanko!!Od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem Lancerka z 90r. z silnikiem 1.5 12V GLXi no i mam mały problem:
gdy jade pod górke lub zjeżdzam z górki zapala mi się kontrolka check engine od czego ona jest?
Hubeeert - 27-03-2006, 22:41
Kontrolka CE sygnalizuje występowanie jakiegos błędu w silniku. Na stronie Krzyzaka - www.mitsubishifan.webpark.pl masz sporo informacji łacznie z tą jak odczytac kody błedów. Sprawdź co jest nie tak - bo ta kontrolka od tak sobie nie mruga.
Krzyzak - 28-03-2006, 09:56
Jutro będę przejeżdżał przez Ostródę - może chcesz się spotkać? Napisz na PM, to wyślę Ci nr telefonu.
Marcino - 28-03-2006, 12:18
NO to ja sie zapytam tez o kontrolke,
Jak w Cari podłaczyłem zghodnie ze schematem Chopera pin1 do masy, właczyłęm zapłon to kontrolka Check Engine zapaliła sie i zaczeła mrugac regularenie. Ale wczesniej przed nia zaczeła mrugać kontrolka ABS, i tak soebie mrugały obydwie na zmiane. Po odjęciu masy i ponownym załaczeniu masy mrugał juz tylko sam Check Engine, al enie pozaywał zanych kodów. Czy jest jakaś metaoda na GDI....?
Pozdrawiam
Chooper - 28-03-2006, 19:18
Marcino napisał/a: | Jak w Cari podłaczyłem zghodnie ze schematem Chopera pin1 do masy |
i nie wybuchło
BTW, Marcino, nie znalazłem tego o co pytałeś...niestety tu nie pomogę
Marcino - 28-03-2006, 22:34
Jak zam wiesz nie ma co wybuchac, dzięki za fatyge.
Napisałem dziś o rusyjskiej stronie, i oni pierony maja wiele rzeczy nt GDI, nawet o kodach błędó coś maja ale tez i sprzęt odpowiedni, komutery, oscyloskopy.... ech. Jutro jade do 3miasta wiec przepale samoog troszke na trasie i moze skoczy sie to chujowe paliwo i bedzie dobrze.
Pozdrawiam
|
|
|