To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - szarpie na zimnym silniku

Anonymous - 22-02-2008, 10:41
Temat postu: szarpie na zimnym silniku
witam! problem dosc dziwny. po nocy gdy uruchomie auto wszystko jest ok. po przejechaniu powiedzmy kilometra gdy juz sie troszke rozgrzeje i przelaczy na gaz przy jezdzie ze stala predkoscia czuc lekkie szarpniecia tak jakby auto samo przyspieaszalo i hamowalo ( dodam ze noga na gazie mi sie nie trzesie ;-) ). po calkowitym rozgrzaniu silnika problem ustepuje. przez ostatnie 3000 km z 3 razy zasiwcil mi sie chceck ale po zwolnieniu i dodaniu gazu zaraz gasl. czy ktos z szanownego grona ma moze jakies sugestie? pozdrawiam!
kielurkk - 22-02-2008, 19:17

na benzynie jest tak samo? jeśli jest ok to szukałbym przyczyny w instalacji gazowej. Może jakaś regulacja czy wymiana filtrów pomoże?
tom1312 - 22-02-2008, 20:24

Ja też miałem podobny problem.Mianowicie na zimnym silniku auto mi szarpało gdy sie rozgrzał problem mijał.Tylko że ja miałem ten problem wyłącznie na gazie.Wymieniłem świece gdyż dowiedziałem się że może to być ich wina.I faktycznie po wymianie problem całkowicie ustąpił a auto jeszcze lepiej jeździ :D Może spróbuj zrobić to samo .Pozdrawiam!