[92-96]Lancer CB0 - hamulce tył
Anonymous - 04-03-2008, 11:25 Temat postu: hamulce tył witam wszystkich ponownie.
wracam z nowym problemem.... od poczatkow jazdy moim lancerem mam problem z hamulcami a mianowicie z tylnim prawym kołem.... jak hamuje to tylnie kolo hamuje mi najmocniej.... jak zachamuje na piasku to widac to bardzo dobrze.... lewe tylnie kolo hamuje dobrze a prawe wyprzedza w swoim dzialaniu chyba nawet przednie.... jak naciskam na hamulec przy zimnym samochodzie to slychac tarcie w tym tylnim kole.... przy zaciaganiu recznego jest tak samo....
moze ktos wiedziec co to jest.... czy zapowietrrzony uklad, czy cos innego... jak temu zaradzic?
czekoladka_1981 - 04-03-2008, 11:44
kunacik napisał/a: | naciskam na hamulec przy zimnym samochodzie to slychac tarcie w tym tylnim kole.... przy zaciaganiu recznego jest tak samo.... |
Chyba klocki się kończą, zobacz tu:
http://www.mitsubishi-gra...t=hamulce+ty%B3
Anonymous - 04-03-2008, 18:46
no chyba nie bardzo bo z tyłu mam bębny.....
poza tym zdejmowałem bębny wczesniej bo wymieniałem cylinderek w lewym kole ale zdjąłem dwa zeby sprawdzic okładziny i byly jeszcze dobre.....
Anonymous - 04-03-2008, 19:34
myślę że na początek odpowietrzenie hamulcy, następnie czyszczenie szczęk i bębnów, a na koniec regulacja samo regulatorów. jeśli to nie pomorze to zdejmij wszystkie szczęki wyczyść wszystko porządnie i przesmaruj powierzchnie styku szczęk z tarczami kotwicznymi, ale myśle ze obejdzie sie bez tego.
Moze być jeszcze kwestia niższego ciśnienia jednej z sekcji pompy hamulcowej ale bardzo w to wątpię bo chyba nie masz problemów z przednimi hamulcami.
|
|
|