To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Czujnik spalania stukowego

Anonymous - 02-04-2006, 17:23
Temat postu: Czujnik spalania stukowego
Sprawdziłem błędy ecu i wyszedł błąd 31 - czunik spalania stukowego. Ktoś wie jak sprawdzić czy naprawde jest on uszkodzony? gdzie można go kupić?
Mechanik stwierdził że zatarty jest jeden wtryskiwacz. Może ktoś wie gdzie kupić go za rozsądną cene, bo w ASO zaśpiewali 2500zł za sztuke :roll:
Silnik to 4g63 8v ECI z 91 roku

Anonymous - 02-04-2006, 18:08

Gość od ciebie twój ziomal ma za 60zł używke wtrysk, ostatnio u niego kupuję -
0505-626-836
Ceny śmieszne, i sprawdzone - warto
sprawdż sobie wtrysk jak w moim poście.tutaj

ROMEL - 05-04-2006, 09:45

Co do czujnieka spalania stukowego....

Nie stwierdzisz bez urządzenia... ale przy jakiś wariactwach tego czujenika polecam...

Wykręcić, wyczyścić gwint oraz powierzchnie przylegania, przedmuchac otworek, wkręcić na "gwintoklej" - dociągając siła około 5KN - podpiąć wcześcniej przedmuchaną wtyczke i problem powinien zniknąć....

Takie już są knock sensory :lol:

Pozdrówka

Anonymous - 05-04-2006, 19:23

Dzięki za informacje. Powiedz mi tylko gdzie znaleźć ten czujnik bo obmacałem cały tył bloku pod kolektorem ssącym i go nie znalazłem.
Pozdrawiam

Krzyzak - 05-04-2006, 19:48

Tu masz pokazane:

(u góry widać szpilkę do kolektora ssącego i fragment jego uszczelki na głowicy)

Anonymous - 05-04-2006, 21:10

Dziekuje "Krzyżaku" widziałem to zdjęcie u Ciebie na stronie. Powiedz mi na którym to jest cylindrze bo nie mogłem znależć, może w wersji 2.0l jest jakiś inny?
Pozdro. JANEK :cry:

Krzyzak - 05-04-2006, 21:16

Na środku - gdzieś pomiędzy 2 a 3 cylindrem.
Wkleiłem fotkę ze strony, bo miałem chwilowo przekroczony limit transferu i nie można było się tam dostać.

Anonymous - 05-04-2006, 21:27

Dzięki jutro wznowię poszukiwania.
harpagan - 02-10-2006, 16:58

To teraz pytanie amatora
Gdzie szukac tego ustrojstwa w CA0?
Potrzebuje go wygrzebac ale szukajac go na szybko nie znalazlem.
Jesli juz ktos sie podejmie pokazania mi go to poprosze bardzo dokladnie :oops:

ROOB - 02-10-2006, 17:50

witam
cóż, chciałem tylko powiedzieć iż ów czunik spalania stukowego pokazało i moje ecu.
zakupiłem więc i nadal pokazywał że czujnik, pojechałem na komputer i dowiedziałem się że tym razem to sonda lambda. już prawiae była moja, kiedy to, okazało się że jeden z przewodów podciśnienia zwyczajnie przetarł się i zasysał "lewe" powietrze stąd były kłopoty z obrotami i wysokim spalaniem. kupiłem kawał rury gumowej za 20 zł i sprawa się wyjaśniła. czujnik i lambda były ok..
pozdrawiam