Chcę kupić COLT'a! - Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń
Hubeeert - 23-03-2008, 15:35 Temat postu: Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń
Cytat: | Mitsubishi Colt
Cena:
600 PLN / 170 EUR (do negocjacji)
Typ:
Hatchback
Informacje:
Rok produkcji: 1990, Data rejestracji: 12/1991, Ubezpieczenie: 10/2008, 237 966 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1500 cm3, benzyna+gaz, srebrny, Liczba drzwi: 2/3, Pojazd uszkodzony.
Dodatkowe wyposażenie:
skórzana tapicerka, radio / CD, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam,mam do zaoferowania mitsubishi colta 1990 pierwsza rej. 12.12.1991 (plymouth) 1.5 gaz od 2003 (są na wszystko papiery)!Posiada w wyposażeniu automatyczne pasy,radio,pokrowce,zapasowe koło,nowe kable zapłonowe! Autko nie jest na chodzie stało ok pół roku więc raczej na części z diagnozy mechanika wynika ze komputer jest do wymiany ,przed usterką wszystko chodziło idealnie,świetnie sprawdzał się w trasie 6-7l gazu, i zalecane poprawki blacharsko lakiernicze! Posiada ważną polisę Oc. 2 rata za 2m-c!Zapraszam do oględzin autka!
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4624515Dane teleadresowe
Gdańsk (woj. pomorskie),
tel.: +48 517530564
|
I mój komentarz do zdjęć:
Samochod po dzwonie na tyle powaznym, że słupek A i mocowanie drzwi jest cofnięte. Spójrzcie jak błotnik wchodzi pod poszycie drzwi...
Zdjecie deski rozdzielczej potwierdza zniszczenia - spójrzcie na pękniecie w desce nad schowkiem, nieudolnie zamaskowane ale cała deska była połamana. Pas bezpieczeństwa jest naprawiany można powiedzieć że to plastik popękał ale ja sądzę (a mam takiego Colta/Mirage) że pas puścił przy uderzeniu i trzeba było ciąc plastik, żeby go zeszyc co jest czystym idiotyzmem
Tył "trochę" zardzewiał. Popatrzcie na zderzak - ile razy był klejony?
Klapa otwarta, co ciekawe zdjęcie jakoś dziwnym trafem nieostre. Ale widać jak "prosty" jest plastik na dole otworu. Przy zamku.
Kolejne dziwnym trafem nieostre zdjecie - tym razem spod maski. Nie ma aku, filtr jakis się przesunął i naprawił chyba epoksydem, tak sam z siebie, gdzie jest tłumik szumów w dolocie skoro to 1,5? Wisza jakieś kable przy silniku od strony kierowcy. Ja mógłbym tak jeszcze długo

Jedyne zdjecia nieprzedstawiajace zniszczeń. W każdym razie nie takie widoczne od razu. Ale widzimy kurek od gazu.... i rudą, która wpieprza tylne błotniki... a w środku pokrowce które zapewne maja przypudrowac pryszcza jakim zapewne jest stan siedzeń...
Podsumowując - unikać za wszelką cenę
rosomak1983 - 23-03-2008, 23:34
Hmmm Hubert to chyba za 600 zl na czesci to nie ma co sie spodziewac igły....
Tak wiec nie nazwałbym tego pulapka.
Hubeeert - 23-03-2008, 23:36
I kolejny - ten już na forum był - zderzak przedni z Hyundaia Accenta
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4694675
Cytat: | Mitsubishi Colt colt gti, nie v-tec vtec vti
Cena:
8 000 PLN / 2 264 EUR (do negocjacji)
Typ:
Sportowy / Coupe
Informacje:
Rok produkcji: 1994, 138 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna, niebieski-metalic, Liczba drzwi: 2/3,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, wspomaganie kierownicy
Opis pojazdu:
Witam mam do sprzednia mitsubishi colta GTi 1.8 140KM jest w dobrym stanie mam go od 2,5 roku ważne ubezpieczenie, zarejestrowane w Polsce..... wiadomo wymieniony zostal rozrzad (kompletny) jak i kompletny uklad wydechowy.... nie dawno wymienilem tarcze przód i komplet klocków.... zapraszam zainteresowanych do obejżenia jak i na jazde próbna... autko dynamiczne i oszczedne przy tym spalenie od 7-9 litrów z powodu małej masy auta... do setki nie cale 8 sec....
cena do negocjacji... czekam na propozycje...
odpowiem na wszystkie pytania przez tel 509-101-401 lub meila animals12@wp.pl
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4694675Dane teleadresowe
Mikołów (woj. śląskie),
tel.: +48 509101401
|

qbahc napisał/a: | Co do niebieskiego gti to pare tematow nizej jest moje pytanie o to auto. Po ogledzinach zauwazylem:
- przod bity i najprawdopodobnie jak to juz zauwazyliscie tyl
- przednie swiatla cofniete
- slady korozji w kilku miejscach
- licznik cofany, wlasciciel sam powiedzial ze zdaje sobie z tego sprawe
- w trakcie jazdy cos tykalo w silniku, ponoc silnik musi sie zagrzac zeby szedl cicho
Samochod zostal sprowadzony ale papierow na to nie ma, min 3 wlasciciel |
Rafal_Szczecin napisał/a: | zdjecia niebieskiego byly kiedys na naszym forum
OMIJAJCIE TO AUTO Z DALEKA ! SAMOCHOD DOSTAL MOCNEGO STRZALA W BOK ! TAK ZE ZROBIL SIE Z NIEGO BANAN
OMIJAC OMIJAC, JESZCZE RAZ OMIJAC |
londolut napisał/a: | Przód też mu zmiotło z tego co mówił Jogurt. To musi być niezły frankenstein (bez urazy harpagan ) poskładali go chyba z 5 różnych samochodów a do tego jeszcze innej marki |
docencik87 - 25-03-2008, 17:35 Temat postu: Re: Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń
Hubeeert napisał/a: | Cytat: | Mitsubishi Colt
Cena:
600 PLN / 170 EUR (do negocjacji)
Typ:
Hatchback
Informacje:
Rok produkcji: 1990, Data rejestracji: 12/1991, Ubezpieczenie: 10/2008, 237 966 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1500 cm3, benzyna+gaz, srebrny, Liczba drzwi: 2/3, Pojazd uszkodzony.
Dodatkowe wyposażenie:
skórzana tapicerka, radio / CD, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam,mam do zaoferowania mitsubishi colta 1990 pierwsza rej. 12.12.1991 (plymouth) 1.5 gaz od 2003 (są na wszystko papiery)!Posiada w wyposażeniu automatyczne pasy,radio,pokrowce,zapasowe koło,nowe kable zapłonowe! Autko nie jest na chodzie stało ok pół roku więc raczej na części z diagnozy mechanika wynika ze komputer jest do wymiany ,przed usterką wszystko chodziło idealnie,świetnie sprawdzał się w trasie 6-7l gazu, i zalecane poprawki blacharsko lakiernicze! Posiada ważną polisę Oc. 2 rata za 2m-c!Zapraszam do oględzin autka!
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4624515Dane teleadresowe
Gdańsk (woj. pomorskie),
tel.: +48 517530564
|
I mój komentarz do zdjęć:
[url=http://img207.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Samochod po dzwonie na tyle powaznym, że słupek A i mocowanie drzwi jest cofnięte. Spójrzcie jak błotnik wchodzi pod poszycie drzwi...
[url=http://img185.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Zdjecie deski rozdzielczej potwierdza zniszczenia - spójrzcie na pękniecie w desce nad schowkiem, nieudolnie zamaskowane ale cała deska była połamana. Pas bezpieczeństwa jest naprawiany można powiedzieć że to plastik popękał ale ja sądzę (a mam takiego Colta/Mirage) że pas puścił przy uderzeniu i trzeba było ciąc plastik, żeby go zeszyc co jest czystym idiotyzmem
[url=http://img72.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Tył "trochę" zardzewiał. Popatrzcie na zderzak - ile razy był klejony?
[url=http://img180.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Klapa otwarta, co ciekawe zdjęcie jakoś dziwnym trafem nieostre. Ale widać jak "prosty" jest plastik na dole otworu. Przy zamku.
[url=http://img237.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Kolejne dziwnym trafem nieostre zdjecie - tym razem spod maski. Nie ma aku, filtr jakis się przesunął i naprawił chyba epoksydem, tak sam z siebie, gdzie jest tłumik szumów w dolocie skoro to 1,5? Wisza jakieś kable przy silniku od strony kierowcy. Ja mógłbym tak jeszcze długo
[url=http://img296.images....th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img86.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Jedyne zdjecia nieprzedstawiajace zniszczeń. W każdym razie nie takie widoczne od razu. Ale widzimy kurek od gazu.... i rudą, która wpieprza tylne błotniki... a w środku pokrowce które zapewne maja przypudrowac pryszcza jakim zapewne jest stan siedzeń...
Podsumowując - unikać za wszelką cenę |
A widziałeś jak profesjonalnie zamontowana chłodnica .??
Hubeeert - 25-03-2008, 18:10
docencik87 napisał/a: | A widziałeś jak profesjonalnie zamontowana chłodnica .?? |
Hubeeert napisał/a: | Ja mógłbym tak jeszcze długo |
tomekrvf - 25-03-2008, 18:34
Chłopaki, za 600PLN-a po krótkim targu pewnie 450, może być to niezłe auto do upalania na np. KJS. Do momentu wygasnięcia polisy OC czyli 08/2008 powinien wytrzymać
docencik87 - 25-03-2008, 19:04
Ja nawet na KJS-ach nie chciałbym się takim rozwalić
Hubeeert - 25-03-2008, 19:20
tomekrvf, jeden problem.
Skoro pekla tak deska to jak wydzwonione bylo to auto?
londolut - 26-03-2008, 00:55
tomekrvf napisał/a: | może być to niezłe auto do upalania na np. KJS | Tomek, KJS to ma być przyjemność z wyścigu a nie walka z samym sobą, żeby wejść do takiej rozpadliny. To auto to istne origami, wyprostowane na chama. Za 600PLN wolał bym kupić CC 700 na KJS i czerpać z tego przyjemność
Hubeeert napisał/a: | I kolejny - ten już na forum był - zderzak przedni z Hyundaia Accenta | Nie mam słów, adres e-mail mówi sam za siebie...
Jogurt - 26-03-2008, 22:04
londolut napisał/a: | Za 600PLN wolał bym kupić CC 700 na KJS i czerpać z tego przyjemność | podejrzewam a nawet jestem pewien że naczerpałbyś tyle samo przyjemności co z tego colta.
londolut - 27-03-2008, 00:03
Jogurt napisał/a: | jestem pewien że naczerpałbyś tyle samo przyjemności | Ale na pewno było by bezpieczniej. Zobacz sobie jaki to zlepek, nadwozie nie ma już tej sztywności co była także jest na pewno wiotkie i mniej bezpieczne jak auto bezwypadkowe lub po mniejszych gongach
cns80 - 27-03-2008, 07:31
CC i SC nie mają żadnej sztywności nawet jak nie były rozbite. Kilku moich znajomych miało wypadki tymi dziwolągami. To naprawdę straszne jak składają się przy wypadku.
Przed Coltem trzeba ostrzegać i nie ma znaczenia czy jest mocniejszy niż CC skoro właściciel zataja informację o dzwonie.
Tomekp - 27-03-2008, 21:19
Kolejny "bezwypadkowy" Colt - cofnieta dość mocno lewa lampa i brak znaczka o tym najlepiej świadczą o przebiegu nie wspominając... Mitsubishi Colt, 1.3 benzyna, 1994r.
Hugo - 27-03-2008, 23:30
Tomekp napisał/a: | cofnieta dość mocno lewa lampa | Dość mocno? Założę się, że świeci również pod maskę.
londolut - 27-03-2008, 23:55
Tomekp napisał/a: | cofnieta dość mocno lewa lampa | Prawa też nie jest w najlepszym położeniu. Dostał niezłego gonga.
Hugo napisał/a: | Założę się, że świeci również pod maskę. | Dobre
|
|
|