To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Gasnica w Outku II

Mateusz - 06-04-2008, 12:32
Temat postu: Gasnica w Outku II
witam, podobny temat zostal wywolany w sprawie Pajero to i zapytam gdzie chowacie lub gdzie macie zamontowana gasnice w Outlanderze nowej generacji? Ja w swoim Intense+ mam w jednym z bocznych schowkow bagaznika ale zastanawiam sie nad zwolnieniem tego miejsca i montazem pod siedzeniem pasazera. Nie wiem tylko czy to bedzie mozliwe, w niektorych przypadkach(z doswiadczenia) wiem, ze nie jest to mozliwe. Podzielcie sie prosze Waszymi przemysleniami i rozwiazaniami w tej sprawie.
pozdrawiam,
mateusz

Hiszpan - 06-04-2008, 12:42

Hej
Ja też mam gaśnicę w schowku (po prawej).
Dodatkowo 1 wkrętem przykręciłem uchwyt do tylnej ścianki schowka, aby mi gaśnica nie latała i nie hałasowała :)
Co do miejsca pod siedzeniem, to nie wiem na ile jest tam miejsca, ale może akurat ;)

Mateusz - 06-04-2008, 13:00

przymierzalem i raczej wejdzie i bedzie latwo dostepna a dzieki temu w schowku bedzie dodatkowe miejsce na klamoty:) mam nadzieje ze uda sie ja tam zamocowac.
pozdrawiam,
mateusz

KowaliK - 06-04-2008, 13:46

A nie wystarczy włożyć jej pod siedzenie pasażera/kierowcy? Leży spokojnie,nie przemieszcza się i w każdej chwili możną ją spokojnie wyciągnać. :wink:
Anonymous - 24-04-2008, 23:02

KowaliK napisał/a:
A nie wystarczy włożyć jej pod siedzenie pasażera/kierowcy? Leży spokojnie,nie przemieszcza się i w każdej chwili możną ją spokojnie wyciągnać. :wink:

a jak ustawisz autko kółkami do słońca to może się "sama" wyciągnąc :shock:
masaxprędkośc i mamy problem z rozpędzonym ciężarkiem..

qdyb - 28-01-2009, 09:55

matison, popieram te slowa jak juz ci polamie nogi to gasnica nie bedzie potrzebna bo sie nie ruszysz z miejsca
Grześku - 28-01-2009, 22:32

Hiszpan napisał/a:

I ja też, ale za radą serwisu owinąłem ją ściereczką żeby: 1. nie hałasowała, 2. nie uszkodziła karoserii od środka. Razem z nią jeździ tam podnośnik i klucz do kół.

rezon - 29-01-2009, 16:17

Hiszpan napisał/a:
i ja też tylko owinięta folią z bąbelkami, upchałem również apteczkę, trójkąt, klucze i zapasowe żarówki.
sailax - 29-01-2009, 17:35

W moim Miśku gaśnica jest zamontowana przed siedzeniem pasażera. Na początku myślałem że będzie przeszkadzała ale jak do tej pory nic się z nią nie stało i jest ok. – tylko ta estetyka wyglądu 
qdyb - 29-01-2009, 23:14

do tych co maja gasnice w schowku

jak bedzie naprawde potrzebna to raczej zbyt szybko sie nie dostaniece do niej i bedzie problem

ja gasnice daje pod siedzenie a schowek z tylu przyda sie na inne pierdoly

krzychu - 30-01-2009, 13:41

qdyb napisał/a:
ja gasnice daje pod siedzenie

Nie wiem czy widziałeś jak fajnie leci tak taka gaśnica z prędkości np. 50km/h i łamie Ci albo pasażerowi nogi, kostki, stopy itd. Jak to ktoś napisał wcześniej wtedy gaśnica Ci już nie będzie potrzebna bo nie będziesz się miał jak ruszyć.

Krzychu

KowaliK - 30-01-2009, 14:05

Ale gaśnica wpada w taki mały dół i jest kompletnie nieruchoma, więc w czym problem? Przy okazji zrobie Wam zdjęcie i zobaczycie jak to wygląda..
krzychu - 30-01-2009, 14:49

No auto jak dostanie to się nachyla w dół wyleci poleci połamie ja bym nie ryzykował a jak już to bym ją do czegoś przykręcił przeciez ma chyba mocowanie jakieś w zestawie.

Krzychu

Gene - 30-01-2009, 15:12

moze nie miec
sailax - 30-01-2009, 16:12

U mnie jest specjalny uchwyt na gaśnice przykręcany blachowkrętami przed fotelem pasażera - gaśnica dobrze się trzyma... :mrgreen: