To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Cari '99 (po lifcie) - czy pasują jeszcze nowsze lampy?

Anonymous - 06-04-2008, 19:10
Temat postu: Cari '99 (po lifcie) - czy pasują jeszcze nowsze lampy?
Witam!

To mój pierwszy post, od dłuższego czasu obserwuję to forum :)

Mam cari 1.6 po lifcie z końca '99 roku. Potrzebuję wymienić reflektory przednie (rozszczelnione + lekko pęknięte + urwane zaczepy). Mam teraz te "białe", tworzą z kierunkowskazem całość. Mam pytanie czy pasuję takie przyciemniane (tudzież czarne) od późniejszych roczników? Chciałbym trochę poprawić wygląd samochodu, a te "późniejsze" ładniej wyglądają :wink:

Możecie powiedzieć coś więcej o tych nowszych lampach? Tzn. czy montowane były tam xenony, co zostało zmienione?

Nie chcę mieć koniecznie xenonów, bo czytałem trochę o tym że nie wystarczą same nowe światełka (samopoziomowanie, spryskiwacze itp), ale jeśli będzie niedrogo to może się zainteresuje (poniżej 700zł całość). Na chwilę obecną prosiłbym o odpowiedzenie na pytanie czy w ogóle te przyciemniane pasują, aha i jeszcze jedna sprawa - ile szacunkowo mogą kosztować nowe lampy przednie (xenony) do cari? tylko nie w ASO ;] Wiem, że te nazwijmy to zwykłe to około 220-250zł na allegro sztuka :)

BeereQ

Rafal_Szczecin - 06-04-2008, 19:30

BeereQ napisał/a:
Mam pytanie czy pasuję takie przyciemniane (tudzież czarne) od późniejszych roczników? Chciałbym trochę poprawić wygląd samochodu, a te "późniejsze" ładniej wyglądają

pasuja

BeereQ napisał/a:
ile szacunkowo mogą kosztować nowe lampy przednie (xenony) do cari? tylko nie w ASO ;] Wiem, że te nazwijmy to zwykłe to około 220-250zł na allegro sztuka

co do xenonow, to z tego co widzialem, na papierze ( znaczy sie w katalogach ) wystepowaly wersje z xenonami, niestety na zywo, czy tez na aukcjach nigdy nie spotkalem sie z oryginalnie zamontowanymi(seryjnymi) xenonami w cari

Anonymous - 06-04-2008, 19:53

Wielkie dzięki kolego

Zauważyłem, że na allegro mają i te przyciemniane i czarne. Te drugie chyba nie są oryginalne, nieprawdaż? A może to kwestia aparatu ?? Mam lekki mętlik w głowie...

http://allegro.pl/item337...y_polecam_.html Czy to oryginał?

A to? http://allegro.pl/item335..._2002_nowe.html

Aha - kolejne pytanie - czy grill przedni od roczników z "czarnymi" lampami pasuje do mojej cari ??

Cezar - 06-04-2008, 20:15

BeereQ, oryginaly to chyba tylko Hella, a te co pokazales (przynajmniej ten 2) to zamienniki, ktore beda pasowac :wink:

BeereQ napisał/a:
czy grill przedni od roczników z "czarnymi" lampami pasuje do mojej cari ??

Przeciez to jedna i ta sama Cari po lifcie, wiec powinny pasowac