Colt - Ogólne - [C50 88-92] Co to za część ?
rafq - 07-04-2008, 20:04 Temat postu: [C50 88-92] Co to za część ? Patrząc na colta od przodu i od góry było to w lewym górnym rogu komory silnika przyczepione na zatrzask do ściany grodziowej.
Jak nazywa się ta część ?
remix - 07-04-2008, 20:14
czy to nie jest filtr oparów benzyny? (czy jak tam się to nazywa?)
orz1 - 07-04-2008, 20:52
a z kąd urwałeś to ustrojstwo bo to wygląda na jakiś filtr ale niewiedomo na jaki
Krzyzak - 07-04-2008, 21:48
filtr weglowy - podlaczony do
- baku paliwa przez zawor dwudrozny
- zaworu Purge
- klimatyzacji* jesli jest
rafq - 07-04-2008, 23:04
Thanks Krzyżak
orz1 napisał/a: | a skąd urwałeś to ustrojstwo bo to wygląda na jakiś filtr ale nie wiadomo na jaki |
rafq napisał/a: |
Patrząc na colta od przodu i od góry było to w lewym górnym rogu komory silnika przyczepione na zatrzask do ściany grodziowej.
|
a dokładniej to trzeba było sięgnąć ręką tak trochę głębiej, bo patrząc od góry na silnik to prawie niewidoczne jest miejsce w którym siedzi ten filterek
Coś z tym można zrobić czy nie nadaje się już na sprzedaż ? ( autko miało ponad 250 kkm ) Jaka jest rola tego filtra w autku ?
Hubeeert - 07-04-2008, 23:11
rafq napisał/a: | Jaka jest rola tego filtra w autku |
Jest to filtr - pochłania opary paliwa i oleju. O ile mnie pamięć nie myli
tomusn - 07-04-2008, 23:50
no właśnie... czy jest to część wymienna, jak większość filtrów? czy po prostu sobie jest? cc się stanie po zapchaniu/zabrudzeniu?
a widziałem C52 AT co miał to u góry, a filtr paliwa na dole
remix - 08-04-2008, 00:28
jest to zapewne wymienne, ale nie słyszałem, aby ktoś to praktykował w tym kraju.
Filtr węglowy siedzi tam dla ekologii, raczej nie widzę szans zapchania w normalnych warunkach, jedynie ograniczenie zdolności pochłaniania.
tomusn - 08-04-2008, 00:44
remix napisał/a: | ograniczenie zdolności pochłaniania | przepięknie to ująłeś...
czy jednak ma to wpływ na pracę układu zasilania?
remix - 08-04-2008, 11:50
tomsun - a może lepiej bardziej wydumane "obniżenie współczynnika adsorpcji" ?!
- tak, czy siak praktyczny efekt jest taki, że więcej oparów wędruje do atmosfery...
w gwoli ścisłości, to opary benzyny po zaadsorbowaniu wraz z świeżym powietrzem powinny być dzięki podciśnieniu do kolektora wciągnięte i spalone.
pozdrawiam.
Krzyzak - 08-04-2008, 12:34
puszka starcza do konca zycia auta - powyzej 3-3.5 krpm ECU ja oproznia do kolektora ssacego, wiec praktycznie podczas normalnej jazdy go 'naprawiasz'
londolut - 09-05-2008, 11:13 Temat postu: [CA0 92-96] [CA0 92-96] Podepnę się pod temat.
Niedawno przy sprawdzaniu ciśnienia w kołach zerkałem na naklejkę na ramie drzwi z wartościami ciśnień i zainteresowały mnie dwa cosie. Ni to guzik, ni to zaślepka, nie mam pojęcia co to jest. Manual przekopany i nic... Może ktoś mnie oświeci
Kolejno drzwi i rama.
Edit: Dodam jeszcze, że te 2 cosie nie są na przeciwko siebie.
josie - 10-05-2008, 13:09
To na 99% zaślepki otworów. Po co te otwory nie wiem (w C5x też takie były).
Ale ładnie się nadają żeby zapuścić przez nie węża do konserwacji
rafq - 31-05-2008, 17:57
josie napisał/a: | ładnie się nadają żeby zapuścić przez nie węża do konserwacji |
Możesz rozwinąć myśl ? Bo jestem ciekaw jak to wygląda i z czym to się je
Co to czarnych cosi to na bank są zaślepki, bo takie same są w podłodze, ale służą do spuszczania wody z podłogi
Zaślepki można zdjąć i sprawdzić naprzeciwko jakich podzespołów są umiejscowione i ew. na tej podstawie próbować coś wnioskować
josie - 31-05-2008, 18:04
Chodziło mi o to, że można przez ten otwór wsadzić wężyk i zakonserwować blachy wewnątrz bez ściągania boczków tapicerki.
|
|
|