To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Gumy stabilizatora.

KaWu - 08-04-2008, 16:03
Temat postu: Gumy stabilizatora.
Jak u was z gumami stabilizatora ?
U mnie jeszcze w zawieszeniu nic nie wymieniane. Stukow jeszcze zadnych tez nie ma.
Jedynie mam lekkie wibracje przy ~90km / h.

A wracajac do tematu: u mnie wygladaja tak :)

Hugo - 08-04-2008, 16:42

Tragedii z tymi gumami nie ma. Co do wibracji to może opony, albo odpadł ciężarek.
KaWu - 09-04-2008, 14:51

Opony odpadaja. To samo na zimowkach (moze ciut mniej) a one na stalowkach sa.
Wiec felgi tez odpadaja.
Juz szukalem, kombinowalem i niestety nic nie wydumalem :)

marcyg - 10-04-2008, 20:28

Też tak mam. W zakresie 80-90km/h wyczuwam wyraźne wibracje. Nie jest to zbyt przyjemne uczucie. Wyważałem koła i na pewien czas pomagało. Ale problem powaracał po ok 1000km. Zastanawiam się nad półośkami czy nie są zużyte lub pogięte. Coś powoduje, że koła tracą wyważenie. Nie pamietam tylko, czy problem dotyczy konkretnego koła.
wichura1 - 10-04-2008, 22:25

Sprawdźcie czy na dłuższej półosi mniej/więcej w połowie macie pierścień gumowy. Nie może on się ruszać jest zamocowany na stałe.
KaWu - 11-04-2008, 07:08

wichura1 napisał/a:
Sprawdźcie czy na dłuższej półosi mniej/więcej w połowie macie pierścień gumowy. Nie może on się ruszać jest zamocowany na stałe.

To tez sprawdzalem. Jest caly i nie przesuwa sie.
No chyba ze kiedy ssie przesunal i to od tego. Ale to musialby ktos zmierzyc w jakiej odleglosci jest u niego np. od przegubu. Moze to by cos wyjasnilo.

Hugo - 11-04-2008, 08:24

Przypomniałem sobie, że miałem podobne drgania i po wymianie tylnych amortyzatorów problem znikł.
Jogurt - 11-04-2008, 22:44

tak apropo łączników stabilizatora, kupiłem raz jc i po założeniu na auto gumy wyglądały jak te ze zdjęcia :evil:
nako025 - 10-03-2009, 21:48
Temat postu: Re: Gumy stabilizatora.
KaWu napisał/a:
Jak u was z gumami stabilizatora ?
U mnie jeszcze w zawieszeniu nic nie wymieniane. Stukow jeszcze zadnych tez nie ma.
Jedynie mam lekkie wibracje przy ~90km / h.

A wracajac do tematu: u mnie wygladaja tak :)
[url=http://img301.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img150.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Witam,
To mój pierwszy post. W ramach powitania chciałem powiedzieć, że jestem od 2 lat szczęśliwym posiadaczem Lancerka, dodatkowo informuje, że odnośnie mechaniki samochodowej jestem totalnym laikiem. Ostatnio byłem na przeglądzie i mechanio powiedział, że mam do wymiany prawy łacznik stabilizatora i pokazał mi dokładnie tą część, która jest u cytowanego kolegi na zdjeciu. Moje pytanie czy łacznik stabilizatora a gumy stabilizatora to jest to samo, w sensie ze gumy są częścia łacznika stabilizatora???
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc bo nie wiem co mam kupic