To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - Uszczelka

Anonymous - 17-04-2008, 22:07
Temat postu: Uszczelka
Witam

Myślę o zakupić eclipsa 1G. Przeglądałem rożne ogłoszenia i znalazłem to:
http://motoallegro.pl/ite..._1g_cabrio.html

Właściciel na wstępie mówi ze cieknie do kabiny przez ten dach. Niby uszczelki nie trzymają, a jego żona podobno doszczelniała uszczelki silikonem i jest w miarę ok. Podobno tez podczas jazdy zaczyna huczeć z okolic tego ściąganego dachu, i tu moje pytanko ?? Są dostępne na polskim rynku uszczelki do tego dachu ?? jak tak jaka może być ich cena ??.

Pozdrawiam

viader - 18-04-2008, 13:54

Podobno 1G targa było wyprodukowane tylko w kilkuset egzemplarzach na rynek niemiecki, więc zapomnij o kupieniu oryginalnej uszczelki. Z tego co pamiętam to już ktoś takiej uszczelki szukał i nie mógł znaleźć. Ratunkiem jest dorobienie w jakiejś firmie produkującej uszczelki ale to raczej problematyczne i może być kosztowne. Można też zakleić dach na stałe ale jaki wtedy sens posiadania targi? Ja bym sobie darował i kupił normalny egzemplarz bez zdejmowanego dachu. W lato masz klime. No chyba, że nie boisz się dorabiania na własną rękę tych uszczelek, to wtedy samochodzik naprawdę miodzio :)
Anonymous - 20-04-2008, 11:14

W poniedziałek planuje podjechać i zobaczyć to Eclipse. Jak nie będzie strasznie zmasakrowana ta uszczelka to pewnie go kupie :mrgreen: . Dzieki za posta przynajmniej wiem na czym stoję :(

Pozdrawiam