To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - pewnie sie usmieje niejeden, ale mam problem z wymiana

tommyc1 - 21-04-2008, 10:40
Temat postu: pewnie sie usmieje niejeden, ale mam problem z wymiana
zarowek w moim misku-chodzi o H7, dostep jest dobry, ale jakos nie moge "zlapac" plaszczyzny ich usadowienia-jakbym nie kombinowal to albo mi za nisko swieci albo za wysoko, nie moge trwafic w te naciecia-jest jakis myk na to? sprawa zenujaca, bo to powinno byc proste-w corolli nigdy nie mialem problemu z wymiana zarowek a tu taki wstyd:) jakos luzno ona tam lata i nie widze naciec ktore moglyby mnie "naprowadzic" na wlasciwe ustawienie zarowki w kloszu...

...pisze o tym tutaj bo nie znalazlem na forum podobnego tematu, jesli jest to prosze o pomoc w naprowadzeniu:)

sampler - 21-04-2008, 12:05

Bardzo prosto. Blaszki stykowe musza byc w jednej plaszczyznie - pionowo. Zatem masz dwie mozliwosci zalozenia. Zarowka musi tak wejsc aby doszla prawie do konca - tylko jedno polozenie daje taka mozliwosc. Owszem lata ona bo dociska ja do konca sprezynka :)
Anonymous - 21-04-2008, 12:15

dodam moze ze na zarowce jest wyciecie musi ono byc ustawione do gory zeby zarowka doszla do konca . ta sprezynke o ktorej pisze sampler to nazwalbym drucikiem ktory dziala cos jak sprezynka musi on tez byc podniesiony do gory zeby ta zaroweczka pozwolila sie wcisnac w swoje miejsce....
Anonymous - 21-04-2008, 12:16

czesto tak jest ze najprostsze niby sprawy wydaja sie byc nie do przeskoczenia :rolleyes:
tommyc1 - 21-04-2008, 12:34

no niby to wiem, ale w praktyce jakos mi nie wychodzi-wciaz mam wrazenie ze zle ustawiona i ze moge ja "se" wsadzac dowolnie, bez ograniczen i wlazi do konca w roznych kombinacjach:D
no nic, trening czyni mistrza;) smieje sie tylko, bo wieloma autami jezdzilem i nigdy nie mialem z tym problemu (no, poza cytryna xsara-tam trzeba pol przodu zdemontowac zeby zarowke wymienic :badgrin: )

czekoladka_1981 - 21-04-2008, 13:21
Temat postu: wymiana H7
Problrm był już poruszany:
http://www.mitsubishi-gra...ght=%BFar%F3wki

tommyc1 - 21-04-2008, 13:29

dziekuje, czekoladka jak zwykle na wlasciwie tory kieruje :>