Pajero II - [2.8 TD] Kontrolka A/T
jawaldek - 28-04-2008, 00:11 Temat postu: [2.8 TD] Kontrolka A/T Witam Wszystkich. Proszę Was w rozwiązaniu pewnego problemu: jadąc z górki naciskając hamulec czasami zaświeci się kontrolka A/T .Silnik jest ciepły.Czy może być to oznaką małego poziomu oleju w skrzyni?=>>> jakim olejem uzupełnić??? Jest to Mitsubishi Pajero 2.8 TD 1995 Long automatyczna skrzynia biegów.Dzięki za info,pozdrawiam
Anonymous - 13-05-2008, 18:03
Sądze, że mało oleju.
Najlepiej wymienić na nowy(tylko w serwisie od automatów lub w Mitsubishi)
Mam nadzieje, że więcej problemów nie bedzie...
jawaldek - 13-05-2008, 19:49
Cześć bartek2800. Poziom i stan oleju jest O.K. Te miganie nie jest zawsze.Może jakieś styki,kabelki lub czujnik się buntuje Pozdrówka
Anonymous - 13-05-2008, 20:35 Temat postu: no nie wiem Jeżeli oleju jest dosyć...to nie wiem(mam manuala).
Chyba zaśniedziałe kable albo czujniki?
Informacje o automatach były(skorzystaj z wyszukiwarki).
Mimo to radzę wizytę w serwisie.
Faraonix - 08-02-2009, 02:24
jawaldek napisał/a: | ... Poziom i stan oleju jest O.K. Te miganie nie jest zawsze.Może jakieś styki,kabelki lub czujnik się buntuje Pozdrówka |
wiec co u Ciebie bylo z tym miganiem ?
u mnie miga ale po wymianie pompy wtryskowej z elektronicznej na mechaniczna - przypadek czy pod ta kontrolke tez cos od pompy jest podlaczone ????
Poziom oleju jest ok, bylo malo ale wycieklo jak chlodnice demontowalem.
Narazie mruga i nie wiem dlaczego...
jasinek000 - 18-03-2009, 18:12
Spróbuj przeczyścic włącznik zmiany pracy skrzyni biegów,jest koło lewarka zmiany biegów.Ja tak zrobiłem ,przeczyściłem styki w tym włączniku i teraz wszystko działa.
|
|
|